Проблем с автопилота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с автопилота
Здравейте имам следният проблем. Имам BMW 316ti compact e46. Нямах мулти волан в последствие си закупих мулти волан със Лентата за да се смени и тя защотот моята нямаше нужните букси. Занесох колата на сервиз свързаха ми волана с нужните кабели какти трябваше CD-управлението трагна нормално но автопилота не се вклучваше и не светваше лампата човека каза че трябвало да я занеса за да се активира от компютър и ще тръгне. Закарах колата на сервиз закачиха я на компютър активираха в менюто adjust accelerometer wheel пробвах от волана но лампата не светна отново. Закачиха на друг софт но компютъра и започнах да натискам бутоните за автопилота тогава компютъра отчиташе правилно че се натискат но лампата не светна помислихме че може нещо лампата да не работи подкарахме колата на патя включихме автопилота но нищо. И така незнам от какво може да е иска ли друго активиране и или другаде е проблема?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с автопилота
Не си я занесъл в правилния сервиз
Ти сам ли я носи
Сега сериозно с кой мотор е колата и коя година?напиши и от къде си за да те насоча в правилната посока.

Ти сам ли я носи

Сега сериозно с кой мотор е колата и коя година?напиши и от къде си за да те насоча в правилната посока.
Колата е BMW 316ti compact e46 s motor n42 не съм я слагал аз а в сервиз от Ямбол съм.
- oci
- старши ентусиаст
-
stiga_10 написа:Колата е BMW 316ti compact e46 s motor n42 не съм я слагал аз а в сервиз от Ямбол съм.
Бягай сега далече от този сервиз.
Тия хора не са наясно с нещата. Прекарва се един кабел от волана до моторната електроника и вече имаш автопилот.
Няма никаква намеса с компютър-програма или кодиране за да тръгне автопилота.
Нямам познат човек в Ямбол иначе е работа за 5 минути.
oci написа:stiga_10 написа:Колата е BMW 316ti compact e46 s motor n42 не съм я слагал аз а в сервиз от Ямбол съм.
Бягай сега далече от този сервиз.
Тия хора не са наясно с нещата. Прекарва се един кабел от волана до моторната електроника и вече имаш автопилот.
Няма никаква намеса с компютър-програма или кодиране за да тръгне автопилота.
Нямам познат човек в Ямбол иначе е работа за 5 минути.
А на близо къде има сервиз в който могат да свършат работа
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Здравейте колеги. Аз също имам проблем с круз контрола. Колата е 320d 2002-ра. Подсветката и управлението на музиката работи, но не мога да активирам авто-пилота. Кабела отиващ отпред в ecu е свързан на 37-ми пин на 58 пиновата букса, а под волана в пин 8 на зелената букса. Нямам проблем с asc. Възможно ли е да е деактивиран софтуерно?
Изпратено от моя GT-N7105
- oci
- старши ентусиаст
-
VladiE написа:Здравейте колеги. Аз също имам проблем с круз контрола. Колата е 320d 2002-ра. Подсветката и управлението на музиката работи, но не мога да активирам авто-пилота. Кабела отиващ отпред в ecu е свързан на 37-ми пин на 58 пиновата букса, а под волана в пин 8 на зелената букса. Нямам проблем с asc. Възможно ли е да е деактивиран софтуерно?
Светва ли зелената индикация на таблото?
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
oci написа:VladiE написа:Здравейте колеги. Аз също имам проблем с круз контрола. Колата е 320d 2002-ра. Подсветката и управлението на музиката работи, но не мога да активирам авто-пилота. Кабела отиващ отпред в ecu е свързан на 37-ми пин на 58 пиновата букса, а под волана в пин 8 на зелената букса. Нямам проблем с asc. Възможно ли е да е деактивиран софтуерно?
Светва ли зелената индикация на таблото?
Вече светна. Както и очаквах, проблема е в задмониторното устройство - в мен. Клемата на кабела за пин8 не я бях вкарал достатъчно в зелената букса. Наместих я навътре и всичко работи вече. Благодаря за отзивчивостта oci. Тъй като ти бях писал и ЛС за съвет по проблема, искам да добавя - в началото не работеше нищо по волана но се оказа че клемите на кабелите добавени в зелената букса бяха прекалено широки и не правеха контакт. Най-подходящо е да се ползват клеми извадени от захранващ кабел за флопи. Прилагам снимка на широка(неподходяща) клема и на оригинална, за да е нагледна разликата.

Проблема е отстранен беше обаркан единия ПИН ходих в сервиз и ми го оправиха.
- Ивайло Григоров
- Потребител
-
- Кара: е46 и е30
- Мечтае да кара: М4 консепт
- Детайли за колата: 320д 136кс 99г
Здравейте ! да попитам при 320Д 136кс 99г февроари по същата схема ли трябва да се действа ?
И ако не се теглят трите допълнителни кабела (8,9,10 pin) бутоните за музиката ще работят ли ?
Същото така, ако трябва да се пуснат кабели, за този модел 27-ми или 37-ми pin трябва да се ползва ?
(колата има малката зелена букса под волана ! но е 4-ри кабела само )
И ако не се теглят трите допълнителни кабела (8,9,10 pin) бутоните за музиката ще работят ли ?
Същото така, ако трябва да се пуснат кабели, за този модел 27-ми или 37-ми pin трябва да се ползва ?
(колата има малката зелена букса под волана ! но е 4-ри кабела само )
10 мнения
• Страница 1 от 1