Проблем при работа на бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
Проблем при работа на бензин
Колеги помагайте.
Колата я карам предимно на газ.
Имам следния проблем на моето BMW e46 1.8 бензин.
Сутрин като запаля работи неравномерно има вибрации при подаване на газ придърпва.
Като позагрее малко се пооправя но пак не върви добре на бензин не знам какъв е проблема помагайте.
В един сервиз ми казаха че на диагностиката нищо не излиза всичко било добре.
Можело да е от ламбда сонда или от бензинова помпа но може ли така да почна да сменям наред това е лудост.
От 2 години карам с развален датчик на разпределителен вал и зимата малко трудно палех.
Преди 1 седмица смених въпросния датчик както и свещите но проблема си остана.
Сутрин като запаля работи неравномерно има вибрации при подаване на газ придърпва.
Като позагрее малко се пооправя но пак не върви добре на бензин не знам какъв е проблема помагайте.
Можело да е от ламбда сонда или от бензинова помпа но може ли така да почна да сменям наред това е лудост.
От 2 години карам с развален датчик на разпределителен вал и зимата малко трудно палех.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Проблем при работа на бензин
Настройка на газовия инжекцион според мен. Имах същият проблем - сутрин и вечер като е студена преди да обърне на газ забива, работи неравномерно, като обърне на газ няма проблем, но дори загряла на бензин не върви добре. Изтрих адаптациите и каране само на бензин няколко дни и нямаше никакъв проблем. Борд компютъра показваше нереално нисък разход - 7,8 на бензин - градско. Харченето ми отиваше към 16-16,5 градско и това лятото. Отидох при газаджията и каза че сместа е много богата и бърка бензиновия компютър. Сега от два дни съм с нови настройки и засега нямам проблем, но само два студени старта имам и общо 50-на километра навъртени. Пак лично мнение - започни с едно изчистване на адаптациите и каране няколко дни на бензин и ако няма проблем - бегом при газаджиите.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dimitar_g_d написа:Колеги помагайте.
Здравей колега, след като:
Сутрин като запаля работи неравномерно има вибрации при подаване на газ придърпва
може да се изключи ламбда сондата.
Предполагам, че след изчитане на грешки, проверка на живи данни, проверка за паразитен въздух и ако се налага проверка на работата на бензиновата помпа, ще се уточни проблема и начина на отстраняването му.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Я откачи буксата на дебитомера и пробвай сутрин дали ще е добре ако се оправи го сменяй и пак си в играта.
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря за коментарите.
В един сервиз ходих където ми сменяха датчика на разпределителния вал попитах ги казаха ако не е от датчика отиваме на бензинова помпа или ламбда сонда. Но мога ли така да сменям наизуст чаркове това е лудост.
В един сервиз ходих където ми сменяха датчика на разпределителния вал попитах ги казаха ако не е от датчика отиваме на бензинова помпа или ламбда сонда. Но мога ли така да сменям наизуст чаркове това е лудост.
- desislav88
- Потребител
-
- Кара: BMW 318CI
- Мечтае да кара: е92
Колега , какъв се оказа проблема и аз имам същите проблеми 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Дадоха ти достатъчно смислени отговори, но ти държиш да ти е сложно!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
Колеги може ли проблема да е предизвикан от това, че не съм с свещите които са ми по каталог NGK BKR6EQUP а карам с NGK BKR6E който газаджиите ми препоръчаха тъй-като съм карал колата на газ. Доста по евтини са и са с един меден електрод.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Не вярвам проблема ти да е от свещите. На 99% съм сигурен че настройката на газовата не е добра. Каква марка ти е ГИ-то?
10 мнения
• Страница 1 от 1