Проблем при работа на бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
Проблем при работа на бензин
Колеги помагайте.
Колата я карам предимно на газ.
Имам следния проблем на моето BMW e46 1.8 бензин.
Сутрин като запаля работи неравномерно има вибрации при подаване на газ придърпва.
Като позагрее малко се пооправя но пак не върви добре на бензин не знам какъв е проблема помагайте.
В един сервиз ми казаха че на диагностиката нищо не излиза всичко било добре.
Можело да е от ламбда сонда или от бензинова помпа но може ли така да почна да сменям наред това е лудост.
От 2 години карам с развален датчик на разпределителен вал и зимата малко трудно палех.
Преди 1 седмица смених въпросния датчик както и свещите но проблема си остана.
Колата я карам предимно на газ.
Имам следния проблем на моето BMW e46 1.8 бензин.
Сутрин като запаля работи неравномерно има вибрации при подаване на газ придърпва.
Като позагрее малко се пооправя но пак не върви добре на бензин не знам какъв е проблема помагайте.
В един сервиз ми казаха че на диагностиката нищо не излиза всичко било добре.
Можело да е от ламбда сонда или от бензинова помпа но може ли така да почна да сменям наред това е лудост.
От 2 години карам с развален датчик на разпределителен вал и зимата малко трудно палех.
Преди 1 седмица смених въпросния датчик както и свещите но проблема си остана.
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Re: Проблем при работа на бензин
При мен същите симптоми се оказа дебитомер (MAF). Пробвай да му откачиш буксата и ако така тръгне да върви добре студена - за нов, че втора употреба може да те остави след известно време (седмици). Друга възможна причина е зацапани дюзи на бензин - вижда се на живи данни с диагностика.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Проблем при работа на бензин
Някой нарочвал ли е за виновник на този проблем бензиновите дюзи? При мен именно от това преди 3-4 години се случваше същото с работата на мотора. Нестабилен празен ход, прекъсване при ускорение и всичко се пооправяше, но не на 100% след като позагрее колата. Чистене с ултразвук тогава оправи проблема.
П.С.: Дори си спомням как след като ги сложих обратно на колата и запалих с усмивка си казах това е бил проблема, дори не ми беше необходимо и пробно каране да правя. Не знам все пак, при теб може и да е нещо друго.....
Опитай и със здраве колега!
П.С.: Дори си спомням как след като ги сложих обратно на колата и запалих с усмивка си казах това е бил проблема, дори не ми беше необходимо и пробно каране да правя. Не знам все пак, при теб може и да е нещо друго.....
Опитай и със здраве колега!
Карам бавно! Стигам Бързо!
3 мнения
• Страница 1 от 1