Задни странични въздушни възглавници въпрос

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E36

Задни странични въздушни възглавници въпрос

Мнение от Chope » 13 Сеп 2015, 19:10

Здравейте Колеги, имам въпрос относно задните странични бегове в Е46, как се деактивират, защото ако возя в кошче там детето си е опасно да не се отворят.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Задни странични въздушни възглавници въпрос

Мнение от efren » 15 Сеп 2015, 9:00

Те са тип завеси и не са опасни като фронталните. Това без да съм сигурен, но мисля можеш да погледнеш видео-та с краш тестове и да видиш как се отварят. Все пак всеки решава сам тъй като въздушните възглавници са особено опасни и смъртоносни за деца.
Най-простия вариант да ги деактивираш - махаш кората и дърпаш буксата, за още по-сигурно махаш и възглавницата - тогава със сигурност няма какво да гръмне :mhihi:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Задни странични въздушни възглавници въпрос

Мнение от oci » 16 Сеп 2015, 7:34

efren написа:Те са тип завеси и не са опасни като фронталните. Това без да съм сигурен, но мисля можеш да погледнеш видео-та с краш тестове и да видиш как се отварят. Все пак всеки решава сам тъй като въздушните възглавници са особено опасни и смъртоносни за деца.
Най-простия вариант да ги деактивираш - махаш кората и дърпаш буксата, за още по-сигурно махаш и възглавницата - тогава със сигурност няма какво да гръмне :mhihi:

Като допълнение след като откачиш буксите, това е напълно достатъчно трябва да се кодира централата като се изключат въпросните бегове иначе лампата светва и няма да работи цялата система

Назад към E46