Премахване на ксенон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 46 318i
Мечтае да кара: WRC

Премахване на ксенон

Мнение от fan73 » 30 Авг 2015, 17:29

Здравейте,колеги.Търсих инфо ,но не намерих има ли нещо специфично по премахването на ксенона и преминаване към оригинални крушки.Благодаря предварително.(предполагам че ксенона е китайче и е на късите светлини) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: Премахване на ксенон

Мнение от c7aH4eB » 03 Сеп 2015, 15:33

Отвори предния капак, разгледай зад всеки фар, дали от крушката за късите излизат ли разни букси, които съответно са включени в баласт монтиран някъде в близост. Въпреки че съм виждал слим баласт закачен направо към крушката, без да има букси. Ако е така просто изваждаш крушката, махаш баласта, към баласта трябва да е включена буксата за обикновената крушка, която после като си закупиш, ще включиш към нея. Така процедираш и с другия фар. Обаче ако си с фабричен ксенон, което и мен като теб ме съмнява може да се наложи и смяна на фаровете. :bchug:
Някой да ме поправи ако нещо греша, понеже нямам чак толкова опит с монтаж на ксенон, слагам съм 2 3 пъти обаче беше Х4 къси-дълги на едно и там самия фар си има една крушка само, но би трябвало принципа да е същия, освен че двата баласта са на отделно, а не последователно свързани.
Изображение

Назад към E46