320d - компресия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Poka90
- Потребител
-
- Кара: Е36 318 1995г.
- Мечтае да кара: Е30 М3
320d - компресия
Здравейте, колеги
Каква е компресията на Е46 320d - 150hp (2002г.)? Имам проблем с колата и при замерване на компресията в трети цилиндър дава стойност - 8, а на останалите 3 цилиндъра - 18. Майстора, който я гледа ми вика че компресията трябвало да бъде поне 25, а в няколко сайта видях че на този двигател му дават компресия 19.
Каква е компресията на Е46 320d - 150hp (2002г.)? Имам проблем с колата и при замерване на компресията в трети цилиндър дава стойност - 8, а на останалите 3 цилиндъра - 18. Майстора, който я гледа ми вика че компресията трябвало да бъде поне 25, а в няколко сайта видях че на този двигател му дават компресия 19.
Re: 320d - компресия
Наскоро гледахме едно 320D с Bosch DDe5.0 и компресията беше нещо като 17:1. Двигателят е сменен с ЧИСТО нов 2009 година и е на около 130 хил. км.Работи безупречно, По-скоро мисля , че трябва да е там някъде нормалната компресия : 17 -18.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Колеги не бъркайте степен на сгъстяване с компресия.
Първото са конструктивни параматри 17:1, а второто физична величина най често барове, може атмосфери, а може и MPa
Важното е че се разбрахте.
Колкото да колегата ако има 8 бара не е добре работата
Първото са конструктивни параматри 17:1, а второто физична величина най често барове, може атмосфери, а може и MPa

Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
bigfinger написа:Колеги не бъркайте степен на сгъстяване с компресия.
Прав си колега, но аз не случайно съм написал 17:1, а не бара /атмосфери/паскали... Та компресията не бива да е под тая стйност. Принципно в перфектен двигател, стойността й трябва да е близка до степента на сгъстяване, като разликата следва да е само от ъгъла на запалване (предварение-закъснение). За дизела е малко по - различно, но при бензиновите мотори е нормално компресията да е около 1.1 - 1.3 пъти степента на сгъстяване.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
4 мнения
• Страница 1 от 1