Проблем заден/ляв прозорец е46-седан/Решен

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м43

Проблем заден/ляв прозорец е46-седан/Решен

Мнение от santo3 » 06 Авг 2015, 13:01

Здравейте колеги,
Собственик съм на БМВ е46 м43 седан 2001г. Имам следния проблем:
Задно ляво стъкло не може да се свали. Разглобих кората на вратата и установих, че машинката работи (подадок ток директно от запалката). Водача също е здрав имаше нужда само от гресиране. Интересното е, че неще да се свали нито със копчето от скоростния лост, нито с това поставено на задната врата. Замерих волтажа идващ към машинката и се оказа, че при натискане на копчето за вдигане идват 12 в и машинката цъка, при опит за сваляне и от двата бурона няма приток на волтаж и никаква реакция. Моля помагайте !!!
Насочил съм се към защитните ключове на прозорците и затова прилагам схема с въпрос някой знае ли къде се намира ключа ограден в червено?
Благодаря ...
Последна промяна santo3 на 17 Авг 2015, 1:30, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 д

Re: Проблем заден/ляв прозорец е46-седан

Мнение от schuschu » 08 Авг 2015, 16:55

това ми наподобява на моя проблем. само че при мен е обратното. този същия прозорец ако го сваля не мога после да го вдигна. проблемът при мен се появи, когато смених акумолатора и ми го замерваха дали зарежда. тогава нещо се бъгна в компютъра и започна да променя функции...примерно стъклото, радиото само се изключва на 16мин., не се пуска само с контакта...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 12 Авг 2015, 14:59

Колеги проблема си остава. Пробвах копчето от другата врата, без успех. Опитах с друго копче от същия модел и смених тройката бутони до скоростния лост, пак без успех. Раглобих и погледнах до къде водят 2-те кабелчета в рамката на вратата обаче краят им влииза в излята гума и не ми се искаше да нанасям някакви интервенции.
Общо взето шах с пешката. ще опитам с друг комфорт модул. Моля ако някой е готов да ослужи да каже !!!
Мерси

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 17 Авг 2015, 1:29

Колеги по всичко личи, че проблема е в едно от релетата в комфорт модула GM5.
Десните све релета А303 са за задните стъкла, явно еното от тях дава контакт само за затваряне.
Който може да услужи с един такъв модул за проба, моля да сигнализира ... Търси се !!!
https://www.youtube.com/watch?v=L-2Xyubp0Wk

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем заден/ляв прозорец е46-седан/Решен

Мнение от santo3 » 17 Авг 2015, 1:42

Проблема е решен. Оказа се,че едното от релетата на комфорт модула работи на половина, т.е. само затваря. След смяната му всичко вече е 6-ца. Смяната на релето става с помощта на поялник и помпа за калай и малко търпение. Откриването на релето е с поставяне на пръст върху всяко по отделно (долното-далечно от буксите, от средната двойка релета е задно ляво стъкло). Преди да се смени може да се отреже и отвори капачето на релето и да се пробва с контакт спрей дали ще тръгне. При мен не тръгна и се виждаше как прави контакт само за затваряне на прозореца.
Желая успех на хората с подобен проблем.

Назад към E46