черен пушек и губи мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
черен пушек и губи мощност
здравейте колеги , тъй като разгледах целия форум не можах да намеря точно за моя проблем... както в заглавието пуши черно даже в 1,5 оборота и няма мощ както преди ... всички маркучи са прегледани ,ЕГР е изчистен, смених интеркулера с нов, дали може да е от дюзи ??? няма и майстори за диагснсотика дето разбират ..... колата е е46 320д 

- cacao_user
- Потребител
-
Re: черен пушек и губи мощност
Провери турбо пътищата, интеркулера от някъде губи въздух.Черния пушек е на гориво
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това е симптом на пробив по турбопътищата. Прегледайте ги пак, обрнете внимание на бързата връзка на кулера.
Si non confectus, non reficiat.
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
уж ги провериха като сменях вакум маркучите ,отново ще ти видим утре или другия ден . мерси колеги
- drunk
- кандидат ентусиаст
-
дебитомера нали се хваща на диагностика ?
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Koлега , може да прочетеш тази тема : viewtopic.php?f=34&t=288481 . Много полезна информация и мисля ,че ще ти даде насоки за проблема ти

- drunk
- кандидат ентусиаст
-
мерси много , утре един майстор познат ще провери всички турбо пътища и егр а ще видим по късно 

Здравейте колеги надявам се на малко помощ. Имам проблем с черна пушилка пи тръгване рязко от място, при ускоряване, при постоянно каране към 140 км- изчиства. На 201000 реални е взел съм я от представителство на БМВ.
Всичко си обслужвам редовно. Сменени са въздушен филтър, картерните газове, масло, сменял съм електрически клапан на ЕГР. Дюзите са перфектни, правя диагностика през 6 месеца. Слагам добавка за почистване на дюзите протек
28-лв. през 6 мес. на 30 литра гориво. Не ми губи масло вече съм на 3000 км. от последната смяна. Немога да разбера какво е. На последната диагностика в Найс Кар ми казаха че имало 6 пъти една и съща грешка и че при 1700 до 2200 оборота давало ниско налягане на турбината и затова пушело и препоръчаха профилактика, така и неразбрах в какво се състои пък не гарантират че ще се оправи а само да пробваме да си даваме парите. А да добавя само че сутрин и когато и да е си пали на четвърт и на място не вади никакъв пушек, зимата само конденз докато загрее. Колата е 320d 150 коня 2004. И съм забелязал че като карам бавно около 1700 до 2000 оборота се наблюдава едно леко придърпване като дам газ изпушва и излита. Този проблем го имах и преди и след като сменихме ел. клапан на ЕГР се оправи сега пак се появи.
Всичко си обслужвам редовно. Сменени са въздушен филтър, картерните газове, масло, сменял съм електрически клапан на ЕГР. Дюзите са перфектни, правя диагностика през 6 месеца. Слагам добавка за почистване на дюзите протек
28-лв. през 6 мес. на 30 литра гориво. Не ми губи масло вече съм на 3000 км. от последната смяна. Немога да разбера какво е. На последната диагностика в Найс Кар ми казаха че имало 6 пъти една и съща грешка и че при 1700 до 2200 оборота давало ниско налягане на турбината и затова пушело и препоръчаха профилактика, така и неразбрах в какво се състои пък не гарантират че ще се оправи а само да пробваме да си даваме парите. А да добавя само че сутрин и когато и да е си пали на четвърт и на място не вади никакъв пушек, зимата само конденз докато загрее. Колата е 320d 150 коня 2004. И съм забелязал че като карам бавно около 1700 до 2000 оборота се наблюдава едно леко придърпване като дам газ изпушва и излита. Този проблем го имах и преди и след като сменихме ел. клапан на ЕГР се оправи сега пак се появи.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Пробвай да изолираш ЕГР и пробвай да смениш ел. клапана на турбото.
Проверете вакуумите и дебитомера също.

Проверете вакуумите и дебитомера също.

11 мнения
• Страница 1 от 1