Масло в антифриза.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Масло в антифриза.

Мнение от J0P3T0 » 13 Юли 2015, 8:43

Здравейте колеги,
Преди известно време видях, че имам масло в антифриза на мойта е46 320д 99г. кола. Един майстор ми каза, че е от топлообменника на маслото. Смених го този топлообменник с друг 2ра ръка. Проблема обаче отново си го имаше. След това вече смених топлообменника с чисто нов, закарах главата на шлайфане, смених всички гарнитури, даже смених 2та термостата и радиатора на парното....покарах колата една седмица и какво да видя...пак масло в антифриза?!?! Въпроса ми е възможно ли е старо масло да се е било задръстило някъде по системата и след като съм покарал колата да се е показало. На щеката не личи да се губи масло. Имам колата от 4 години и никога не съм я прегрявал, нито съм я карал като "луд". Възможно ли е блока да е сцепен и от там да влиза масло...
Моля дайте някакви идеи/предложения какво да правя, че вече се отегчавам от тази кола ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Re: Масло в антифриза.

Мнение от Дидо ди » 13 Юли 2015, 9:55

направи няколко промивки на водната система за да бъдеш сигурен :arrow:
маслото се изчиства много трудно по принцип

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Юли 2015, 10:54

J0P3T0 написа:Здравейте колеги,
Преди известно време видях, че имам масло в антифриза на мойта е46 320д 99г. кола. Един майстор ми каза, че е от топлообменника на маслото. Смених го този топлообменник с друг 2ра ръка. Проблема обаче отново си го имаше. След това вече смених топлообменника с чисто нов, закарах главата на шлайфане, смених всички гарнитури, даже смених 2та термостата и радиатора на парното....покарах колата една седмица и какво да видя...пак масло в антифриза?!?! Въпроса ми е възможно ли е старо масло да се е било задръстило някъде по системата и след като съм покарал колата да се е показало. На щеката не личи да се губи масло. Имам колата от 4 години и никога не съм я прегрявал, нито съм я карал като "луд". Възможно ли е блока да е сцепен и от там да влиза масло...
Моля дайте някакви идеи/предложения какво да правя, че вече се отегчавам от тази кола ...

Колега, има специализирани препарати за промивка на охладителната система от масло.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от J0P3T0 » 21 Юли 2015, 8:32

Колеги направих 4 промивки с Meglio (375 мл) + вода и вече не се вижда да е останало масло. С цел да помогна на някой със същия проблем ще кажа как правя цялата процедура:
Източвам цялата (поне колкото може) течност от охладителната система, като отвия пробката на радиатора. След като спре да изтича за всеки случай от горе надувам с компресор да изтече още колкото може. След това започвам да сипвам вода на тънка струя и Meglio (половин шише ~375 мл.) Карам колата докато загрее на работна температура, после гася и след като изстине доливам вода колкото е необходимо. Карам пак докато достигне работната температура и пускам парното на максимум (32 градуса на най - силна степен) оставям я така 15-тина минути да работи. Гася и чакам около 1 час да изстине и запоявам процедурата от началото :yes:
Надявам се да съм бил полезен на някой.
Изображение

Назад към E46