BM 54

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

BM 54

Мнение от silver_ico » 11 Май 2015, 11:03

Здравейте колеги , прерових форума но не успях да намеря решение на проблема . Радио модула ми BM 54 BECKER си отиде. Един измислен майстор ми отлепи стъпалата и сложи др ( ефтини стъпала на Елимекс ) . Проблема се реши обаче временно . Незнам пак ли изгоряха тези стъпала или нещо др се случи но в момента свири като радио точка . Пробвахме да изкараме звука чрез 2ро стъпало обаче пак нямахме успех. Въпросът ми е към колегите с ремонтирани модули дали някой знае какви точно крайни стъпала са му сложени ?

Аватар

Re: BM 54

Мнение от ivko-varna » 01 Дек 2015, 3:57

късно отговарям, защото съм обиден на модераторите тук.
но по въпроса, може да е софтуерно или неграмотно намесване в схемата, аз съм човека но дане парадирам.

мисля, че ако няма аномалий модула ще е от намесването, но всеки сам си решава.
Съсипвам BM 54 модули всякакви !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 05 Дек 2015, 22:30

ivko-varna написа:късно отговарям, защото съм обиден на модераторите тук.
но по въпроса, може да е софтуерно или неграмотно намесване в схемата, аз съм човека но дане парадирам.

за какъв софтуер говориш,при положение че са му изкъртили оригиналните стъпала, и са му набили някви TDA- та от 2.50 лв. бройката.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от IvanchoM65 » 09 Дек 2015, 22:37

Наистина има случаи в които постепенно се скапва звученето. Възможно е префлашване на BM54, както и ъпдейт на firmware-то. Разлика в динамиката и честотната лента има определено.
Относно TDA интегралите - наистина има и много некачествени ментета, но има и доста добри варианти направени на базата на TDA интеграли. Вече относно това как точно звучи.... ехе много си зависи от филтри, места на взимане на входният сигнал и мн. други.

Аз също мога да насоча колегите които имат проблеми с BM54 поне да звъннат на Ивелин. Колегата е отзивчив и поне може да поясни по-подробно за какво става въпрос. Вече всеки сам си преценява индивидуално.

Поздрави на всички съфорумници! :)

Аватар

Мнение от ivko-varna » 31 Дек 2015, 7:06

NAPSTERS написа:
ivko-varna написа:късно отговарям, защото съм обиден на модераторите тук.

за какъв софтуер говориш,при положение че са му изкъртили оригиналните стъпала, и са му набили някви TDA- та от 2.50 лв. бройката.

ГОЛЯМО СЛОВОРЕЧИЕ, С ОПТИМАЛНО ЗВУЧЕНЕ....

ОТНОСНО БМ54, МИЛЕНЕ ТОЕСТ НАПСТЕР, НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ТВОЕТО ИЗКАЗВАНЕ А ЩЕ СЕ ОБОСНОВА, НЯКОЙ СМЕНЯТ МОДУЛИ А ДРУГИ МОГАТ ДА ГИ РЕМОНТИРАТ.
ОТНОСНО СОФТУЕРА, О ДА ИМА СОФТУЕР И МОЖЕ ДА СЕ СМЕНЯ.
ОТНОСНО ТДА ТАТА, ДА ТДА ТА СА.
КАТО ГЛЕДАМ СЕРВИЗИТЕ ДЪЛБОКО ИМ СЪЧУВСТВАМ.

НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ И ТВОЙТА СНИМКА ВЪВ ФЕЙСА ЗА ЕДНА 54 КА- ТИ СИ ЗНАЕШ, ЧЕРНИТЕ ЛЕПЕНКИ ТИКСО ВЪРХУ НОМЕРАТА НА ЧИПОВЕТЕ, ТОВА НЕ Е СКРИВАЛИЩЕ...

СОФТУЕР, ЛОГИЧЕСКИ СХЕМИ НО ДА ПОЯСНЯ, ЛОГИКИТЕ СА ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛИ.
ТЕЗИ ЛОГИКИ ГИ КОМАНДВА ПРОЦЕСОР КОЙТО ОТ СВОЯ СТРАНА Е НИЩО БЕЗ СОФТУЕР, ТОЕСТ ПРОЦ БЕЗ МОЗЪК.
ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПРОЦЕСОРА КОЙТО Е В БМ54 Е СЪЩИЯ И В МК3 И МК4 НАВИГАЦИОННИЯ МОДУЛ, НО С ПО ГОЛЕМИ ПАМЕТИ И СЪОТВЕТНО С ПО-ГОЛЯМ СОФТУЕР, И СЛУЖИ НА СЪОТВЕТНОТО ТВОРЕНИЕ СПОРЕД ЗАЛОЖЕНИЯТ МУ СОФТУЕР, ИМА РАМ ПАМЕТИ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НЕЩА.

ТА НА ВЪПРОСА, ОТНОСНО ЗВУЧЕНЕТО В БМ54 А И ВЪВ ДРУГИ АУДИО МОДУЛИ И НЕ САМО В БМВ.
ОСВЕН ЦЕНТРАЛНИЯТ ПРОЦЕСОР ТУК ИМА И ДСП ПРОЦЕСОР, КОЙТО Е АНАЛОГ-ДИГИТАЛ КОНВЕРТОР, В СЛУЧАЯ ДЕЙСТВА В ДВЕ РАЗЛИЧНИ ПОЗИЦИИ ЗАРАДИ СД ЧЕНДЖЪРА.
ПОРАДИ СЪГЛАСУВАНЕТО ОТ РАЗЛИЧЕН ТИП ВХОДНИ ИЗТОЧНИЦИ ДСП Е, И СЕ ВОДИ МАЛКО ХИБРИДЕН.

МОДУЛА Е ОТ НЯКОЛКО ПРИНЦИПНИ СХЕМИ КОИТО ТЪРПЯТ ПРОМЕНИ В ИЗВЕСТЕН СМИСЪЛ, МОДВАНЕТО Е НАПЪЛНО ВЪЗМАЖНО, КАКТО ХАРДУЕРНО, ТАКА И СОФТУЕРНО.
КОГАТО СОФТУЕРЪТ ЗГЪНЕ ПО-СЛЕДВАТ АНО-МАЛИИ, ОТ МНОГО РАЗНОВИДНОСТИ, ОПИСАЛ СЪМ ГИ МНОГО ОТДАВНА.
ХОРАТА СА ВИДЕЛИ И ВЕЧЕ ЗНАЯТ, ПРОБЛЕМИТЕ КАЙТО СЪМ ИМ ОТСТРАНИЛ.

МНОГО ДОБРЕ СЕ ВИЖДАТ А-НОМАЛИИТЕ В КЛИПОВЕТЕ МИ, И ХОРАТА СА ГИ ВИДЕЛИ.

С УВАЖЕНИЕ КЪМ КОЛЕГАТА НАПСТЕР, ДЪЪЪЛБОК ПОКЛОН.
Съсипвам BM 54 модули всякакви !

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Яну 2016, 20:55

ivko-varna - Ти пак ли се появи ?
Не знам колко си обиден на модераторите ,но пак излиташ ......

Потребител
Аватар
Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
Мечтае да кара: 320is
Детайли за колата: много убава :D

Мнение от joreto330 » 10 Фев 2016, 0:21

Ми колеги аз лично го носих на уж големи специалисти,но уви съсипаха ми модула леко казано.
В крайна сметка го дадох на ivko-varna и модула ми заспа,но всеки си решава ;)
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Фев 2016, 2:47

На мен пък точно ивко варна ми "ремонтира" здрав модул и ме обели 100 лева за тая услуга
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 10 Фев 2016, 11:27

Аз имах проблем с моя модул. Забиваше и не искаше да тръгне, накрая го закарах при Иво във Варна и го оправи, даже aux му изкара. Всичко си работи перфектно вече месец без да спира и да забива. Аз съм доволен от резултата, само остана да си взема един yatour, че друго си е с флашка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 11 Фев 2016, 10:36

Yatour за нави няма , ако го вземеш само ще си хвърлиш парите за иво от варна моята ситуация е следната , колата спря да свири изведнъж , бушони здрави , всичко е ОК , говорих с него казах му проблема и каза модула е забил прати го ще го оправя , върна ми го каза , че е сложил нов софтуер съудени спойки е оправил и всичко е точно , слагам го на колата и музиката пак не работи ! Смених усилвателя с друг и тръгнаха нещата , тоест си платих за ремонт на работещ модул , та всеки си знае
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 12 Фев 2016, 19:16

DirtySouth написа:Yatour за нави няма , ако го вземеш само ще си хвърлиш парите за иво от варна моята ситуация е следната , колата спря да свири изведнъж , бушони здрави , всичко е ОК , говорих с него казах му проблема и каза модула е забил прати го ще го оправя , върна ми го каза , че е сложил нов софтуер съудени спойки е оправил и всичко е точно , слагам го на колата и музиката пак не работи ! Смених усилвателя с друг и тръгнаха нещата , тоест си платих за ремонт на работещ модул , та всеки си знае

Значи съм останал с грешно впечатление. Четох, че става за нави на Е46 и е доста по - евтин от grom-а.

Потребител
Аватар
Кара: E46 325 XI

Мнение от mlukov » 14 Фев 2016, 10:53

Аз имах "пищящ" проблем със тунера - BECKER BM 54, отидох на място при Иво тък във Варна, човека е хакер, смени ми една памет,
префлашна със нов софтуер, и сега модула е пушка. Ако някой има съмнения, че нещо му е работело, а са му взели пари за нищо, да отиде на място и да провери. Моят със сигурност не работеше, с очите си видях как Иво го оправи и флашна. Другият проблем при мен е, че навигацията прави мизерии, и ту имам, ту нямам дисплей, та сега съм му я дал и нея да оправя. Искам да кажа, че може дефекта да не е само един, ами както при мен - засега излязоха два дефекта. Та ако не сте сигурни, че ви е работил модула, не може със лека ръка да обвинявате майстора, че ви е взел пари, а проблема бил друг. И аз препоръчвам Иво
Успехи на борещите се със музикланите проблеми :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Фев 2016, 20:37

DirtySouth написа:Yatour за нави няма , ако го вземеш само ще си хвърлиш парите за иво от варна моята ситуация е следната , колата спря да свири изведнъж , бушони здрави , всичко е ОК , говорих с него казах му проблема и каза модула е забил прати го ще го оправя , върна ми го каза , че е сложил нов софтуер съудени спойки е оправил и всичко е точно , слагам го на колата и музиката пак не работи ! Смених усилвателя с друг и тръгнаха нещата , тоест си платих за ремонт на работещ модул , та всеки си знае

Яторът се свързва с радиомодула и няма нищо общо с навигацията. Само тябва да се внимава при избора, заради разликата в буксите. Едните са с 10, а другите с 12 пина. Така, че не подвеждай колегата относно Ятора.

Относно музиката в колата ти, защо реши, че си платил за ремонт на работещ модул? От написаното, което прочетох няколко пъти, става ясно, че си пратил радиомодула за ремот, но преди да го пратиш си нямал представа от състоянието му. След ремонта и монтажа на модула музиката пак не е работила и ти си подменил и усилватела. След това всичко е Ок, но няма гаранция каква точно е била повредата при теб, защото преди да изпратиш модула за ремонт не си проверил системата с друг усилвател и с друг модул.

Всеки има право на мнение, но аз не бих си позволил да направя едно бързо и необосновано заключение.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 15 Фев 2016, 15:21

За ятора съм чел, че става за нави, но не знам с кои букси да го взема. С 3 и 6 пиновите или с 40 пиновата като на радиомодула...

Потребител
Аватар

Мнение от kris1 » 09 Апр 2016, 13:10

Здравейте колеги може ли някой да ми даде кординати на Ивко ( тел.номер) за да се свържа с него , че и аз да му изпратя един Becker . Благодаря предварително.

Следваща

Назад към E46