Шум в съединител или скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Шум в съединител или скоростна кутия
Здравейте, преди няколко дни смених маховик LUK, оригинален феродов диск, оригинален аксиален лагер и LUK огледален диск. Проблема ми сега е че когато работи на място има шум от съединителя. Ако натисна педала на съединителя шума напълно изчезва. Според вас това от какво може да бъде, не знам дали майстора е мазал някакви работи с грес или нещо друго както се споменава да се прави на много места. Възможно ли е да е от това. Иначе съединителя е монтиран както трябва и регулиращите пружини на притискателя са освободени след монтажа, както е по "книгите". Обмислям и варианта да е от самата кутия, някой от лагерите вътре. Попаднах на подобни теми в други форуми и на доста места се е окавала кутията. Преди да сменя всички тези неща с чисто нови, и при ставите части го имаше този проблем и това ме навежда към кутията. Само тя не е пипана, иначе маслото е сменявано и то с масло купено за скоростна кутия от ДаруКар и си има до горе, не тече и от никъде. Има и още нещо непонятно за мен - при потегляне на 1ва спорадично се усеща приплъзване на феродовия диск. Както написах той е купен оригинален от ДаруКар и не съм използват този от комплекта на LUK който купих. Предполагам че феродото на оригиналния е по-качествено от това на афтермаркет еквивалента.
Колата ми е Е46 320i 150 коня.
Колата ми е Е46 320i 150 коня.
Последна промяна bо666 на 11 Май 2015, 0:57, променена общо 1 път
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Re: Шум в съединител
Мерси, колега
... Прочетох темата, предполага това ще да е и при мен. Само че ремонта ми изглежда доста сериозен и най-вече прецизен. Ще трябва да попитам някъде, където се занимват със скоростни кутии да го направят, защото не съм сигурен дали ако аз го започна ще мога да го довърша и дали няма да минтирам нещо погрешно.

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
3 мнения
• Страница 1 от 1