проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт

Мнение от el lobo » 28 Апр 2015, 22:54

здравейте , от няколко дни съм с нова придобивка е46 2002г.Паркирах си колата и като я запалих светна лампата на еърбега , малко по късно чувах някакво дрънчене над жабката сякаш еърбега в таблото над жабката е изскочил.Принципно знам , че е46 си има проблеми от кантара в пасажерската седалка , но тук си мисля , че е от таблото понеже се чува тракане при неравности и дупки.Предишния собственик ми каза , че я е вкарвал в Аутобавария по някаква сервизна акция по смяна на еърбеците и не знам ако нещо не са направили както трябва.Въпроса ми е на какъв принцип е еърбега там , може ли да се отвори някакъв капак и да се намести , изобщо с 2 думи кво да правя :D

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Re: проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт

Мнение от sannikolaus » 28 Апр 2015, 23:12

Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 29 Апр 2015, 7:40

sannikolaus написа:Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.

Не го заблуждавай. Колегата говори за еърбега в таблото не този в колонката.
По въпроса ти: за да стигнеш до еърбега над жабката трябва да отвориш капака, който се вижда на таблото. По инструкция отдолу има една щипка, която се чупи при отваряне и трябва да се подмени с нова. Като вдигнеш капака ще видиш еърбега. Преди да почнеш каквото и да правиш по еърбеците първо разкачи акумулатора за да няма изненада.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 29 Апр 2015, 11:07

благодаря ви , забравих да каже , че преди да светне , леко мръднах дясната седалка , та си мисля , че може и да е от кантарчето под нея , но понеже нещо потропва над жабката та затова се чудя , ще направя диагностика и ще се види , благодаря за отговорите

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 29 Апр 2015, 13:17

gromovich написа:
sannikolaus написа:Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.

Не го заблуждавай. Колегата говори за еърбега в таблото не този в колонката.
По въпроса ти: за да стигнеш до еърбега над жабката трябва да отвориш капака, който се вижда на таблото. По инструкция отдолу има една щипка, която се чупи при отваряне и трябва да се подмени с нова. Като вдигнеш капака ще видиш еърбега. Преди да почнеш каквото и да правиш по еърбеците първо разкачи акумулатора за да няма изненада.

Извинявам се. Не съм прочел за кой airbag става въпрос! Но все пак си трябва диагностика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 05 Май 2015, 13:44

диагностиката показва грешка десен страничен еърбег , как се води този в седалката?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 05 Май 2015, 18:14

el lobo написа:диагностиката показва грешка десен страничен еърбег , как се води този в седалката?

Имаш еърбег в таблото, в предната колонка и във вратата. В седалката нямаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 07 Май 2015, 9:37

м да , по скоро исках да кажа кантарчето под дясната седалка към кой от беговете се отнася ?

Назад към E46