Съвет за алкантара

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Съвет за алкантара

Мнение от snaiperist0 » 20 Апр 2015, 10:12

Колега пускам темата тука понеже салона е на е46 , имам не много дълбоки петна на места в/у алкантарата пробвах с какви ли не спрейове и тем подопбни нищо не става( остава само аромата на свежо) .. свалих целия салон и го закарах на мивка , при въпроса ми ще могат ли да се справят ми казаха че водоструйката ще го махне което автоматично ме накара да си тръгна :ok: , последни опити правя да го изпрера и да светне иначе минавам на кожа :dunno: , иначе салона съм го минал финно и няма 1 от така наречените " топченца " тоест на допир е перфектен именно това ме притеснява иначе с водоструйка мога и аз да го пръсна :kuku:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Съвет за алкантара

Мнение от Gqbriel » 20 Апр 2015, 10:23

snaiperist0 написа:Колега пускам темата тука понеже салона е на е46 , имам не много дълбоки петна на места в/у алкантарата пробвах с какви ли не спрейове и тем подопбни нищо не става( остава само аромата на свежо) .. свалих целия салон и го закарах на мивка , при въпроса ми ще могат ли да се справят ми казаха че водоструйката ще го махне което автоматично ме накара да си тръгна :ok: , последни опити правя да го изпрера и да светне иначе минавам на кожа :dunno: , иначе салона съм го минал финно и няма 1 от така наречените " топченца " тоест на допир е перфектен именно това ме притеснява иначе с водоструйка мога и аз да го пръсна :kuku:

има едни хора ,които чистят с Пара с висока темп,мисля,че трябва да се оправи и изчисти - и аз съм алкантара и е много трудна за поддръжка...
А как я направи финна с какво я обработи?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 20 Апр 2015, 10:54

Gqbriel написа:
snaiperist0 написа:Колега пускам темата тука понеже салона е на е46 , имам не много дълбоки петна на места в/у алкантарата пробвах с какви ли не спрейове и тем подопбни нищо не става( остава само аромата на свежо) .. свалих целия салон и го закарах на мивка , при въпроса ми ще могат ли да се справят ми казаха че водоструйката ще го махне което автоматично ме накара да си тръгна :ok: , последни опити правя да го изпрера и да светне иначе минавам на кожа :dunno: , иначе салона съм го минал финно и няма 1 от така наречените " топченца " тоест на допир е перфектен именно това ме притеснява иначе с водоструйка мога и аз да го пръсна :kuku:

има едни хора ,които чистят с Пара с висока темп,мисля,че трябва да се оправи и изчисти - и аз съм алкантара и е много трудна за поддръжка...
А как я направи финна с какво я обработи?

шкурки 5 вида , бая зор видях ама се хванах и е направих , нямам снимки преди ( все бързам и забравям ) ама мога сега да ти го снимам свален разликата е кореа
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 22 Апр 2015, 22:38

Колега би ли обясни подробно как си минал със шкурките, защото от скоро се сдобих с рекаро алкантара и имам доста места с топчета...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: E46 320D
2002

Мнение от milenski75 » 22 Апр 2015, 23:10

Заповядайте колеги,
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=408496

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от scipo » 22 Апр 2015, 23:34

milenski75 написа:Заповядайте колеги,
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=408496

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Апр 2015, 23:59

scipo написа:Колега би ли обясни подробно как си минал със шкурките, защото от скоро се сдобих с рекаро алкантара и имам доста места с топчета...

Следвайки съветите на snaiperista - салона на 90ката стана кукла,на местата където имаше влакънца ,вече ги няма...стана доста мек и приятен плата.Днес минах и с пяната на БМВ за алкантара 22лв Аутобавария и съм дооста доволен - благодарности за което...но аз ползвах,само 600 мноого леко (водна) и 1800(водна) и просто стана много добре...

Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от scipo » 23 Апр 2015, 0:47

Gqbriel написа:
scipo написа:Колега би ли обясни подробно как си минал със шкурките, защото от скоро се сдобих с рекаро алкантара и имам доста места с топчета...

Следвайки съветите на snaiperista - салона на 90ката стана кукла,на местата където имаше влакънца ,вече ги няма...стана доста мек и приятен плата.Днес минах и с пяната на БМВ за алкантара 22лв Аутобавария и съм дооста доволен - благодарности за което...но аз ползвах,само 600 мноого леко (водна) и 1800(водна) и просто стана много добре...

Изображение

нещо не се зарежда изображението, можеш ли да ми го пуснеш на лично, защото ми е мн интересно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от scipo » 07 Май 2015, 23:40

Днес и аз направих интервенцията, но с малки промени, не използвах 5 вида шкурки, а само 3 и то само водни.
1во с водна на 400, след това на 600 и накрая на 1000. Купих спрей за алкантара на Ma-fra и останах много доволен от резултата. Имам снимки преди, снимки за след манипулацията ще направя утре, защото стана тъмно и не се виждаше много хубаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от scipo » 08 Май 2015, 22:48

Ето това е снимка преди да започна интервенцията:
image-327b61d9fc65c83b8b142775818e47d083a7d6a8e63a294c058034c3c792fa2c-V.jpg

това е след:
DSC_0002.JPG

DSC_0003.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E46