Пробллем с авоматика на БМВ е46 330 д 184 кс.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Пробллем с авоматика на БМВ е46 330 д 184 кс.
Здравейте колеги имам следния проблем със скоростната кутия колата ми е 330д 2000 година 184 кс.
значи паля колата тръгвам карам около 5 мин. след което постепенно почва да боксува и освобождава от скорост и колата все едно е на свободна а тя е на директна тогава спирам угасям колата изчаквам 1 минута и пак тръгвам все едно нищо не е било и същото нещо се повтаря. Закачих я на комп. да видя каква грешка дава и грешката е 53 Gear Check 3 Last change : Changing up 2-3 също така дори и да не карам колата да стои на място запалена около 5 10 мин и пак същия проблем освобождава си и не иска да тръгва давам директна или задна и все едно съм на свободна надявам се да съм бил изчерпателен в обясненията си
значи паля колата тръгвам карам около 5 мин. след което постепенно почва да боксува и освобождава от скорост и колата все едно е на свободна а тя е на директна тогава спирам угасям колата изчаквам 1 минута и пак тръгвам все едно нищо не е било и същото нещо се повтаря. Закачих я на комп. да видя каква грешка дава и грешката е 53 Gear Check 3 Last change : Changing up 2-3 също така дори и да не карам колата да стои на място запалена около 5 10 мин и пак същия проблем освобождава си и не иска да тръгва давам директна или задна и все едно съм на свободна надявам се да съм бил изчерпателен в обясненията си

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Пробллем с авоматика на БМВ е46 330 д 184 кс.
emicha написа:Здравейте колеги имам следния проблем със скоростната кутия колата ми е 330д 2000 година 184 кс.
Колега, това, с което е закачена колата, за мен не дава никаква информация. Най-елементарното в случая е маслото да е силно замърсено, да не се управлява както трябва кутията и да решиш проблема със смяната му. Останалото е свързано със сваляне на кутията- проблем с хидротрансформатора, износени фрикционни пакети, замърсени клапани и канали за управлението и.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Re: Пробллем с авоматика на БМВ е46 330 д 184 кс.
Колега имахме същият проблем , смени филтъра на кутията и ако трябва и долейте масло, кутията се оправя но за кратко /около 5000км/ По принцит кутията е свършила и си е за ремонт но, за 100-на лв , може да и се порадваш още малко, в зависимост колко ти е тежко крачето!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
4 мнения
• Страница 1 от 1