Електронен актуатор на турбото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 25 Мар 2015, 20:06

Здравейте,

автомобила е с двигател M47N 320D 2004г.
Проблема е в осезаема загуба на мощност.
На диагностика излизат две неща - дебитомера не работи на оптимални стойности, но не е основен проблем. Вероятно с почистване ще се оправи. Основно, проблема идва от управлението на турбото, ако съм разбрал правилно. Електронни актуатор е повреден.
Имам възможност да пробвам от 525D E60. Не го намерих в realoem за да сравня парт номерата за да съм сигурен, дали ще работи и това е нормално, с оглед на това, че не се продава, като резервна част и е част от турбината.
Ще стане ли? Някакви насоки?

Благодаря.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Електронен актуатор на турбото

Мнение от DiGital » 25 Мар 2015, 21:53

Кога дава грешка? Веднага? Губи мощност или се замисля когато се натисне газта? Питам защото съм имал проблем и съм го отстранил.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 25 Мар 2015, 22:06

Грешката я трупа моментално. Загуба на мощността се усеща силно между 2 и 3000 оборота.

Грешката, по спомен, беше нещо от сорта на "charge air pressure control". Не претендирам за достоверност, но ми беше обяснено, че става въпрос за електронен актуатор.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Мар 2015, 11:10

Вълк написа:Грешката я трупа моментално. Загуба на мощността се усеща силно между 2 и 3000 оборота.

Грешката, по спомен, беше нещо от сорта на "charge air pressure control". Не претендирам за достоверност, но ми беше обяснено, че става въпрос за електронен актуатор.

Буквално преведена грешката може да е ел.акуатора на турбото, НО може да е пропуск в налягането от спукан интеркулер, малкуч, търба и мапа който мери налягането и т.н от всички изброени от мен неща записва все тази грешка, така, че преди да го сменяш е хубаво добре да се огледа за да не се набиеш с излишни пари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 26 Мар 2015, 21:53

oci написа:
Вълк написа:Грешката я трупа моментално. Загуба на мощността се усеща силно между 2 и 3000 оборота.

Буквално преведена грешката може да е ел.акуатора на турбото, НО може да е пропуск в налягането от спукан интеркулер, малкуч, търба и мапа който мери налягането и т.н от всички изброени от мен неща записва все тази грешка, така, че преди да го сменяш е хубаво добре да се огледа за да не се набиеш с излишни пари.

Орлин, благодаря.
Всичко "уж" е прегледано. Остава актуатора. Няма го като резервна част. Какво правим?

Изображение

Назад към E46