През ден ми свършва акумулатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
През ден ми свършва акумулатора
Колеги след като получих колата си от ремонт минава ден даже няма и два ми свършва акумулатора. До тогава колата си палеше от раз и акумулатора ми беше здрав, като се опитам да запаля чувам как почва да бучи нещо от перките и като изкарам ключа си продължава пак да бучи също така като се опитам да запаля стрелката на градусите отива автоматично в червеното. Преди пък като се опитам да паля и извадя ключа все още ми свети таблото показва, че ръчната е дръпната и това за бега... Дали е от акумулатора или пък са объркали нещо по инсталацията ? 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: През ден ми свършва акумулатора
Кажи на какъв ремонт е била и при какъв "майстор"
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
daddy_ написа:Кажи на какъв ремонт е била и при какъв "майстор"
Ремонта беше смяна на колянов вал и бутала, когато акумулатора е на 100% зареден си пали без проблем, но след има няма 2 дена пак си пада акумулатора така както си стои в колата. Изкарвам ключа лампата за ръчната ми свети и се чува някакво бучене от перката все едно работи климатика...
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Таралежа?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
погледни долу картера датчика за маслото като са го слагали да не са направили проблем със жичките нещо погледни колко волта е от скритото меню след като я оставиш и преди да я запалиш.Вържи един мултицет и гледай какво става с колата когато я изкл. дали зарежда нормално...
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:погледни долу картера датчика за маслото като са го слагали да не са направили проблем със жичките нещо погледни колко волта е от скритото меню след като я оставиш и преди да я запалиш.Вържи един мултицет и гледай какво става с колата когато я изкл. дали зарежда нормално...
Как да видя това скрито меню ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
БМВ 320d написа:hacker4eto1 написа:погледни долу картера датчика за маслото като са го слагали да не са направили проблем със жичките нещо погледни колко волта е от скритото меню след като я оставиш и преди да я запалиш.Вържи един мултицет и гледай какво става с колата когато я изкл. дали зарежда нормално...
Как да видя това скрито меню ?
След като шуми вентилатора, при изваден ключ, е ясно какво ще се види с мултицета. Колега извади бушони 28 и 50, след като извадиш ключа, и виж дали вентилатора ще спре да работи. Ако спре би трябвало със смяна на таралежа да се реши проблема или поне част от него- може да имаш и друг консуматор, но все пак започни от някъде.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
БМВ 320d написа:Колеги след като получих колата си от ремонт минава ден даже няма и два ми свършва акумулатора. До тогава колата си палеше от раз и акумулатора ми беше здрав, като се опитам да запаля чувам как почва да бучи нещо от перките и като изкарам ключа си продължава пак да бучи също така като се опитам да запаля стрелката на градусите отива автоматично в червеното. Преди пък като се опитам да паля и извадя ключа все още ми свети таблото показва, че ръчната е дръпната и това за бега... Дали е от акумулатора или пък са объркали нещо по инсталацията ?
Таралеж, какви датчици за масло и т.н щом върти вентилатора при изваден ключ значи проблема е в ежко.
- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
Не ти изключва перката или климатика/вентилатора - иди на свестен майстор жичкаджия ако не ти се занимава 

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
По-принцип върти вентилатора и след това спира и се чува някакъв звук, като на микровълнова фурна(малко смешно, но на това ми прилича звука). 

- oci
- старши ентусиаст
-
БМВ 320d написа:По-принцип върти вентилатора и след това спира и се чува някакъв звук, като на микровълнова фурна(малко смешно, но на това ми прилича звука).
слагай пилето тогова

Малка шега сега за да хванеш проблема на 100 процента взимаш един мултицет, ако ти не можеш да работиш с него намираш който може и го закачате на акумулатора заключвате колата и мериш консумацията ако е над 50 милиампера или и 0,05 А, има проблем НО преди да я отчетеш заключаш колата и чакаш поне 2 минути да падне консумацията.
Ако е завишена първо откачи буксата на таралежа, и ако не е от него почваш наред първо от китайската аларма ако има такава, после радиотото и така до победата

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Чака се 16 минути, не 2. Тогава се изключват всички консуматори, без аларма.
- oci
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:Чака се 16 минути, не 2. Тогава се изключват всички консуматори, без аларма.
Добре колега ама я замери веднъж на една кола и ще видиш какво става точно след 60 секунди. Ама да пишеш после и да се извиниш

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Колко теми съм чел с мнение на oci и накрая винаги се оказва прав! Само чакам да намеря мултицет 

- oci
- старши ентусиаст
-
БМВ 320d написа:Колко теми съм чел с мнение на oci и накрая винаги се оказва прав! Само чакам да намеря мултицет
Ама да качиш клипче с хронометър

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3