330 d гасне в движение при пълна газ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
330 d гасне в движение при пълна газ
Здравейте,колеги !Мотора е 3.0 д 184 коня 2002 г. и е насаден в купе от 320д 136 коня.Всичко е както трябва,мотора върви чудесно,освен,че понякога при пълна газ и 3-4000 оборота гасне.После веднага и без проблем пали на стартер и продължава.Прави го рядко.Изписва грешка в налягането на подкачващата помпа.Гледах го на живи данни.При ниски обороти държи 4.2 бара,при пълна газ и натоварване-ускорение,моментно,понякога пада и до 3.2 бара.Има според мен две възможности-помпата или клапанчето за налягане.Възможно е и датчика ,но слабо вероятно.На някой случвало ли му се е такъв проблем и до колко е нормално да падне налягането при пълно натоварване?
- premiumparts
- Потребител
-
Re: 330 d гасне в движение при пълна газ
99% е помпата, недостига горивото и за това гасне.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Помпата, детска болест е.
Познат имаше абсолютно същия проблем, смени я и се оправи.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Днес смених помпата с чисто нова пиербург и пак изгасна.Следва смяна на датчика,но ще дойде в четвъртък
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
А дава ли все още грешка в налягането ?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Giovanni написа:Помпата, детска болест е.
Днес смених помпата с чисто нова пиербург и пак изгасна.Следва смяна на датчика,но ще дойде в четвъртък
Да ама не

Аз не знам защо не почнете с една проста диагностика при човек който наистина знае какво да гледа, още като изкочи темата я следя и бях на 100 процента сигурен, че ще се стигне до тук. Сега колегата ще смени и клапан на рейла и датчика и после сигурно и помпа за високо налягане и така докато накрая все от нещо не се оправи колата.
Това с на едини познат беше така и смени помпата при него може наистина да е била помпата ама сега виждаш, че проблема с ниско налягане може да е и друг да не говорим, че може и софтуерен да е ама хайде няма да задълбаваме.
Към автора за да си спестиш пари запомни едно Диагностика на правилното място, ниско налягане може да дава по ред причини.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bavar4o.70 написа:Днес смених помпата с чисто нова пиербург и пак изгасна.Следва смяна на датчика,но ще дойде в четвъртък
Колега, какво е положението с горивният филтър.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Чисто нов е.
oci написа:...да не говорим, че може и софтуерен да е ама хайде няма да задълбаваме....
Аз съм още повече убеден, че точно това е проблема.
Даже съм на 99.999% сигурен, че някой му е пипал софтуера.
Ама както каза - да не задълбаваме.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Софтуера е пипан-има чип сложен след като запалихме мотора в новия му дом.Преди това не знаем как е работил,защото донора-англичанка беше с фалирал автомат и не можеше да се движи.Днес мерих налягането с новата помпа и разликата е огромна.С новата помпа държи 4.25,за разлика от старата -4.2 и при всякакви натоварвания,и ускорения никога не пада под 4.08.Старата при ускорение редовно падаше до 3.4 ,а по някога и до 3.2..По интересното е ,че беше изписал нова грешка след сменянето на помпата.Грешка на регулатора на налягане високо-налягането в рейла е стигнало до 1500 бара.При всички тестове живите данни не са показвали повече от 1300 бара.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bavar4o.70 написа:Софтуера е пипан-има чип сложен след като запалихме мотора в новия му дом.Преди това не знаем как е работил,защото донора-англичанка беше с фалирал автомат и не можеше да се движи.Днес мерих налягането с новата помпа и разликата е огромна.С новата помпа държи 4.25,за разлика от старата -4.2 и при всякакви натоварвания,и ускорения никога не пада под 4.08.Старата при ускорение редовно падаше до 3.4 ,а по някога и до 3.2..По интересното е ,че беше изписал нова грешка след сменянето на помпата.Грешка на регулатора на налягане високо-налягането в рейла е стигнало до 1500 бара.При всички тестове живите данни не са показвали повече от 1300 бара.
Виж какво ти написах днес няколко поста по нагоре там и за датчика съм ти написал

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
На първата снимка са грешките от датчика на налягане на подкачващата помпа.При това в същото време гледах на живи данни и налягането никога не е било 0 ,и не е падало под4.00,то и не е възможно,защото мотора ще изгасне.Това с налягане 0 започна след смяна на подкачващата помпа,също тогава започна и втората грешка за свръхналягане.Според мен датчика за налягане е прецакан или кабелите до компа не са наред.Утре ще сменя датчика и ако пак набие същата грешка ще пусна 3 кабела директно до компа.А втората грешка със завишеното макс налягане може да е следствие от първата.Или се бъзика регулатора на налягане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Днес сложих чисто нов италиански датчик и веднага даде грешка,че е отворена веригата- т.е.датчика е прекъснат вътре,понеже после сложих стария датчик и нямаше такава грешка.Утре ще се смени с друг,дано не е същия.
bavar4o.70 написа:Днес сложих чисто нов италиански датчик и веднага даде грешка,че е отворена веригата- т.е.датчика е прекъснат вътре,понеже после сложих стария датчик и нямаше такава грешка.Утре ще се смени с друг,дано не е същия.
Човек, не е проблема в датчика. Спести си парите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
имал съм такъв проблем - дюза правеше тая мизерия
поне при мен това беше причината.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2