Странен проблем след смяна на предни накладки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E93 335i
Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF

Странен проблем след смяна на предни накладки

Мнение от rap17ka7a » 07 Мар 2015, 9:44

Здравейте колеги. Преди седмица смених накладки. Купих Textar. Дисковете имат съвсем минимален ръб и затова реших да карат още един цикъл. Дисковете са двойно вентилирани. Започнах да карам и понеже пътувам до работа по магистралата всяка сутрин и щом излезна от града(отнема ми около 5 мин след като тръгна) и ускоря до скорост 120-150км/ч и започва да тресе неописуемо и се усеща като че ли от лявата страна(колата е с десен волан, в Англия съм). Ако натиснеш леко спирачката започва да тресе дори още повече. Това нещо продължава около 3-5км или 3-4 мин. След това постепенно изчезва и става нормално(дисковете са леко криви, но много леко и се усеща при спиране от над 150км/ч). Имате ли някаква идея какво криво нещо може да има така че да изчезва? Гума, джанта, диск... нямам идея просто. Каквото и да е криво от тези неща не би трябвало да изчезне поне според мойте познания. Минал съм вече над 500км и накладките трябва да са легнали добре на диска. Наистина нз. Дайте мнения. Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странен проблем след смяна на предни накладки

Мнение от Benord » 07 Мар 2015, 16:15

Свали всичко и раздвижи цилиндрите.Виж да не заяждат и накладките в леглата си.Изчисти дисковете около болтовете,там където е кал и ръжда до метал.Събери бавно нещата едно по едно.Където видиш ръжда или наслоение махай го.И пробвай на повдигната гума.Натискаш що сила имаш педала на спирачките и проверяваш дали след това колелото е свободно.Ако има кривина и тя се усеща.За криви дискове лека е струг или други.Ако имаш скъсани маншони по пироните или цилиндъра,смени ги.Свали пироните и ги почисти и смажи с медна паста така,че цилиндъра да е напълно свободен в движението си по тях.Ако е заял цилиндър е най-добре да го изкараш,почистиш и смажеш хубаво с грес и да го прибереш обратно,но играчката е голяма,а трябва и обезвъздушаване на системата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rap17ka7a » 07 Мар 2015, 23:46

Benord написа:Свали всичко и раздвижи цилиндрите.Виж да не заяждат и накладките в леглата си.Изчисти дисковете около болтовете,там където е кал и ръжда до метал.Събери бавно нещата едно по едно.Където видиш ръжда или наслоение махай го.И пробвай на повдигната гума.Натискаш що сила имаш педала на спирачките и проверяваш дали след това колелото е свободно.Ако има кривина и тя се усеща.За криви дискове лека е струг или други.Ако имаш скъсани маншони по пироните или цилиндъра,смени ги.Свали пироните и ги почисти и смажи с медна паста така,че цилиндъра да е напълно свободен в движението си по тях.Ако е заял цилиндър е най-добре да го изкараш,почистиш и смажеш хубаво с грес и да го прибереш обратно,но играчката е голяма,а трябва и обезвъздушаване на системата.

Благодаря колега. И аз си мислех дали не задържа някое цилиндърче... ще направим цялата тази процедура и дано се оправи проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 08 Мар 2015, 2:18

Колега спирачните маркучи сменявани ли са? Мойте бяха сменени наскоро и няма да ти казвам колко мръсотия имаше вътре !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 08 Мар 2015, 2:33

Колега @rap17ka7a - точно това което си мислиш е - заяжда ти спирачният цилиндър и ако е като моят случай едва ли ще решиш проблема само с раздвижване. Дори и да го решиш ще е временно и след време пак ще се появи.
Миналата пролет смених всичкo - нови дискове ATE Power Disc, TEXTAR накладки , спирачни маркучи и нова спирачна течност. В началото на зимата в точно на определен участък от път който минавам редовно се появи тресене ( при мен като натисна спирачката изчезваше). Тресе за около километър и после изчезваше. Появяваше се за кратко та се заблудих в началото. Всичко се реши със смяната на пръстена на спирачният цилиндър и маншона естествено. Продават се като кит ATE 11.0441.5402.2 Затова вече при смяна на дискове и накладки - задължително проверка на цилиндъра и смяна на тези пръстени за да няма после главоболия. Ако цилиндъра има петна - задължително се шлайфа лекичко - който прави тези неща го знае. Като се разглоби спирачният апарат всичко става ясно.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rap17ka7a » 08 Мар 2015, 13:30

nikola59 написа:Колега @rap17ka7a - точно това което си мислиш е - заяжда ти спирачният цилиндър и ако е като моят случай едва ли ще решиш проблема само с раздвижване. Дори и да го решиш ще е временно и след време пак ще се появи.
Миналата пролет смених всичкo - нови дискове ATE Power Disc, TEXTAR накладки , спирачни маркучи и нова спирачна течност. В началото на зимата в точно на определен участък от път който минавам редовно се появи тресене ( при мен като натисна спирачката изчезваше). Тресе за около километър и после изчезваше. Появяваше се за кратко та се заблудих в началото. Всичко се реши със смяната на пръстена на спирачният цилиндър и маншона естествено. Продават се като кит ATE 11.0441.5402.2 Затова вече при смяна на дискове и накладки - задължително проверка на цилиндъра и смяна на тези пръстени за да няма после главоболия. Ако цилиндъра има петна - задължително се шлайфа лекичко - който прави тези неща го знае. Като се разглоби спирачният апарат всичко става ясно.
Успех!

Благодаря много колега. Тази седмица ще го направя и ще споделя резултатите после.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rap17ka7a » 11 Мар 2015, 2:12

Малко ъпдейт. Отворихме, раздвижихме, сложихме гресчица и всичко е доста по-добре сега. Ще видя утре след като е престояла една нощ(защото по принцип проблема беше в началото на магистралното каране докато позагрее). Проблема сега е че най-вероятно заради тези 2-3 дето тресеше се е разбил шарнира левия. Сега ще трябва да се търси носач най-вероятно, защото тука в Англия нямам идея къде да намеря някой да ми го рециклира моя носач...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Мар 2015, 19:00

Интернет магазин за авточасти работещ на твоя територия,взимаш най-доброто,и няма начин наблизо до Вас да няма сервиз който да откаже подобна услуга.Попитайте! Малко по-скъпо е удоволствието в оригиналния сервиз,ама пък е пълен кеф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 13 Мар 2015, 9:09

Провери си тампоните на носачите. Всякаквии вибрации се усещат от прецакани тампони!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rap17ka7a » 13 Мар 2015, 9:22

Benord написа:Интернет магазин за авточасти работещ на твоя територия,взимаш най-доброто,и няма начин наблизо до Вас да няма сервиз който да откаже подобна услуга.Попитайте! Малко по-скъпо е удоволствието в оригиналния сервиз,ама пък е пълен кеф.

Ами като цяло намерих, но трябва да проуча по-добре защото от един и същи магазин Лемфьордер има 3 носача на 3 различни цени. Как да знам кое е менте и кое ще ми свърши работа. Пък да взема най-скъпия ми е малко трудно в момента понеже е 150 паунда. А сервиза не е проблем, аз и за раздвижването си отидох при едни момчета дето сега си отвориха сервиз и взимат народни цени. Самата смяна не е проблем, но трябва да намеря нещо качествено и да знам че е качествено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 15 Мар 2015, 6:56

Провери за морги около мястото където живееш.Няма начин да няма нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rap17ka7a » 15 Мар 2015, 12:16

Benord написа:Провери за морги около мястото където живееш.Няма начин да няма нещо.

Мислех си го, но до колко е адекватно да слагам носач втора ръка? Аз даже си мислех направо да сменям и двата предните в близко бъдеще, но като че ли втора ръка не е най-добрия вариант. Или пък греша? Има ли нещо друго, което е хубаво да се смени заедно с носача или е по-добре да изчакам да почне да си хлопа, каквото и да е то?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 15 Мар 2015, 14:25

Колеги, вярно, че 1 април наближава, но това за носач втора ръка излиза извън рамките на майтапа! Остава някой да предложи и накладки втора ръка? Или масло?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 16 Мар 2015, 17:13

NikVanov написа:Колеги, вярно, че 1 април наближава, но това за носач втора ръка излиза извън рамките на майтапа! Остава някой да предложи и накладки втора ръка? Или масло?

Ми вижте колега.От 16 години съм в чужбина и горе-долу знам някои нещица от околностите.Сега ще Ви споделя,че наблизо до мен има морга в която те оставят да си ровиш сам и колкото си искаш.Вече квартирата взе да ми става тясна от боклуците втора ръка според Вас,но само ще Ви спомена,че всичко по колата ми е от там.Например предни вентилирани спирачни дискове с автоматите и накладките на не повече от 20км.Още с лепенките и свеж лак,които още не се бяха сработили както трябва,бяха още на петна от триенето по работните повърхности,и си ги намерих точно в пущинаците там.Оригинален монтаж Ати с емлемата на бмв.Понеже сам си ги намерих и свалих този комлект ми излезе точно 50 евро.Същото е и с цялото ми окачване отпред и отзад,като съм сменял неща,които само на външен вид не са ми допадали,не че не са работили.Имам над 5 пълни комплекта инжекциони,почти нови,които сърце не ми дава да ги оставя на другите.Като пълният комплект не струва повече от 30 евро.Имам от всичко в пъти,ей така!Краста някаква?!?Мога да кажа,че автомобилът ми в момента е по-добър,околкото е излязъл от завода навремето.Та такива ми ти работи.Чудеса!Сглобката на маслото ми е към 140 евро и не ми е идвало на акъла да търся по бараките,ама накладките са ми втора употреба и това е факт,а че са си чисто нови и оригинални...е-еми трябва да си там и да си първият на новите трошляци.Наистина намирам уникални неща,та затова ми беше и съвета.Със здраве и успех!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 16 Мар 2015, 21:08

,,От 16 години съм в чужбина''
Е, това е друг въпрос. Както е добре известно, разликата в стандарта е 5 до 10 пъти, така че всеки си казва мнението и опита. Да не говорим за неща, които в Европа/Америка са за еднократна употреба, а при нас... дори в моята специалност... Но нейсе! Да не задръстваме форума.

Назад към E46