Ламбда сонда не записва грешка при изключване от буксата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Ламбда сонда не записва грешка при изключване от буксата
Здравейте колега, колата е с n42 мотор, който е с 4 сонди, едната сонда която е преди катализатора, не дава никакви признаци че работи. На живите данни изобщо нищо не показва, но не записва грешка че нещо с нея не е наред. При изключване от буксата също не записва грешка. Някакви идеи какво що ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Ламбда сонда не записва грешка при изключване от буксата
KpuB4o написа:Здравейте колега, колата е с n42 мотор, който е с 4 сонди, едната сонда която е преди катализатора, не дава никакви признаци че работи. На живите данни изобщо нищо не показва, но не записва грешка че нещо с нея не е наред. При изключване от буксата също не записва грешка. Някакви идеи какво що ?
Колега,проблема може да е в интерфейса за диагностика- ако е нещо от рода на Делфи...

- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
С INPA я гледаме. Другата седмица ще я гледаме и с оригинална на BWM евентуално да ъпдейтнеме софтуера. Момчето което я гледа не е любител ми си има сервиз, каза че ще сменим местата на двете сонди и ще видим дали ще се премести или пак на същото гнездо няма да е ок. Просто исках допълнителна консултация с форума, дали някой не се е сблъсквал с този проблем.
Не знам дали е разумно да се изключва ламбда сонда преди катализатора, все пак играе роля за сместа, а иначе нова е към 230лв.
Не знам дали е разумно да се изключва ламбда сонда преди катализатора, все пак играе роля за сместа, а иначе нова е към 230лв.
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
колега другите сонди какви стойности ти даваха
аз имам неравномерна работа на двигателя и подозирам някоя от сондите ама незнам коя още
аз имам неравномерна работа на двигателя и подозирам някоя от сондите ама незнам коя още
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Колега другите сонди си работят както трябва, аз нямам проблем с работата на двигателя.
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Първите сонди не са ли широколентови ?
След колко време работа ги проверявате отново?
След колко време работа ги проверявате отново?
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Да широколентови са, общо взето цял ден си играхме, но едната никакви индикации в петък ще я гледаме с някаква друга диагностика. Ако не се справим съм говорил с колега от форума да мина през него да я погледне.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ако сондата не дава никакви индикации на живи данни , то това е достатъчен признак , че не е читава ....
Какво стана като раменихте сондите , промени ли се нещо ?
Възможно е и самия компютър да е бъгнал , като размените сондите и пак не дава нищо на съответната сонда , значи работата е ясна .... опитайте да преинсталирате самия компютър - работа е за нищо време ....
Имал съм такъв случай - сондата да не работи и същевременно да не записва грешка (на живи данни нямаше индикация) , след смяната обаче нещата се оправиха и с новата сонда показваше живи данни.
Какво стана като раменихте сондите , промени ли се нещо ?
Възможно е и самия компютър да е бъгнал , като размените сондите и пак не дава нищо на съответната сонда , значи работата е ясна .... опитайте да преинсталирате самия компютър - работа е за нищо време ....
Имал съм такъв случай - сондата да не работи и същевременно да не записва грешка (на живи данни нямаше индикация) , след смяната обаче нещата се оправиха и с новата сонда показваше живи данни.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Утре ще разменим местата на содните и ще флашнем софта с последния наличен. Иначе може и самата сонда да е спряна софтуерно предполагам, утре ще покаже ще пиша допълнително какво е станало.
9 мнения
• Страница 1 от 1