Притрисане при потегляне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Притрисане при потегляне
Здравейте колеги. Имам проблем с колата - имам едно гадно притрисане при потегляне, което се появява чат-пат.
Скоро смених тампоните на задния мост и диференциала, но проблема си остана. Не винаги го има, както казах, но е дразнещо като се появи. Знам, че има доста изписано за проблема и всеки казва съединител, но според мен проблема не е там. Не ми приплъзва съединителя, отделя си перфектно, а и ако беше от него то щеше да го има постоянно, а при мен не е така. Съмнявам се във висящия лагер, но не знам какви са му симптомиите, че е за смяна.
Ако някой може да помогне с нещо, нека пише.
Поздрави
Скоро смених тампоните на задния мост и диференциала, но проблема си остана. Не винаги го има, както казах, но е дразнещо като се появи. Знам, че има доста изписано за проблема и всеки казва съединител, но според мен проблема не е там. Не ми приплъзва съединителя, отделя си перфектно, а и ако беше от него то щеше да го има постоянно, а при мен не е така. Съмнявам се във висящия лагер, но не знам какви са му симптомиите, че е за смяна.
Ако някой може да помогне с нещо, нека пише.
Поздрави

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Re: Притрисане при потегляне
Поразрови се в форума има много теми точно на тая тема. Ако има нещо като скърцане на метал значи ти е заминал маховика също така и провери тампоните на двигателя.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
И аз бих заложил на съединител. По-точно демферни пружини ли там както се назовават просто с времето умаляват. При мен беше същото нещо. Не винаги, но с повече шанс за поява след повечко каране и най-силно изразено ако потегляш назад на полусъединител с малко подаване на обороти. Ако и подавах повече газ нямаше проблем. След смяна на комплект съединител всичко си заспа.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
ако е дизел е маховика
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Колата е бензинова. На предишната ми кола знам как беше когато съединителя беше за смяна, как притрисаше и т.н. Тук се тресе буквално цялата кола и най-вече тресенето идва от средната и задната част. Не знам, не споря може и да е съединителя, но ме интересува дали е възможно това да го прави висящия лагер или нещо друго.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Буквално преди дни сменях маховик, че му беше блокирал демпфера в едната посока.Също тресеше само понякога.Бензинова кола.Преди да се реша, сменях с надежда висящи тампони на кардана и тампони двигател, че си бяха скъсани, ама не.Що да е евтино, като може да е скъпо:)
Все пак нямах чак такова силно тресене като при теб.
Все пак нямах чак такова силно тресене като при теб.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
При мен буквално цялата кола се тресе, не двигател или скорости или мост и т.н. Просто се усеща, че тресенето идва от средата и отзад.....

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега и при мен тресенето беше същото. По-горе описах проблема си. И аз имах чувството, че задния мост ми подскача. Чудех се дали е висящ лагер или тампон на дифа и какво ли още не. Но е факт, че след като смених съединителя и всичко се кротна. Добре, че ми се скапа аксиалния лагер и взе да вие като фуражомелка, че иначе и аз като колегата по-горе бях набедил за виновник сумати и неща, но тъй като съединителя не ми е приплъзвал и т.н. не съм го подозирал дори. Не твърдя на 100%, че и при теб ключа за бараката се крие в съединител, но..... ще следа с интерес темата, за да видя какво развитие на проблема ще имаш. Успех!
П.С.: Добре, че смених в комплект всичко, че ако бях сменил само аксиален лагер и аз можеше да сменя отзад какво ли не.
П.С.: Добре, че смених в комплект всичко, че ако бях сменил само аксиален лагер и аз можеше да сменя отзад какво ли не.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- vladislav_io
- Потребител
-
Колега и аз имах същия проблем,но се оказа спукан претискател ..
- yamaha_bs
- Потребител
-
- Кара: BMW 3.20d 150 H.P TOURING 2001
Аз имам същия проблем. Скоро сложих чисто нов съединител Люк и пак така.механика ми спомена че маховика издава багажа.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Карам със същия проблем вече втора година.Тресе понякога,но не винаги.Според мен си заминава съединителя, но го чакам да се скапе тотално и тогава ще го сменям. 

The Power of Dreams!
- ЦецоДоктора
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ца
- Мечтае да кара: 320ка
Ако го прави само на студена кола първите няколко потегляния с малко газ си е претискателя най-вероятно...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
И аз имам абсолютно същият проблем. При потегляне на полусъединител тресе яко...Имам комплект съеденител на ЛУК, но вече 2 години си седи в кашона и не мога да се наканя да го сменя 

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Това е много типично за заминал лагер на съединителя!
Сменяш комплект съединител или си караш така докато ти замине повече и почне да приплъзва, за да знаеш, че всичко е за смяна..
Сменяш комплект съединител или си караш така докато ти замине повече и почне да приплъзва, за да знаеш, че всичко е за смяна..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
И при мен го има тресенето и се появява само когато натоваря съединителя,и за това предполагам че е от него.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2