Тракане при пистовия ремък 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тракане при пистовия ремък 330d

Мнение от KaloyanS » 06 Фев 2015, 2:20

Колеги не намерих тема точно по моя проблем и реших да се посъветвам с вас.
Колата е 330d фейслифт 184к.с. преди два дни при палене започна да трака доста силно откъм пистовия ремък по-точно от/около хидравличната помпа. Спрях парното и тракането изчезна, след повторно пускане пак затрака. Вчера я запалих и тракаше и с парно и без парно (тракането е само на празен ход до към 1000обр/мин) . Днес я разхвърлих и ми се стори, че обтягащата ролка вляво от хидравличната помпа стои леко изметната спрямо останалите ролки. Махнах ремъка, запалих нямаше тракане. Първоначално се насочих към обтегач, но видях че водната помпа има луфт, не голям, но доколкото знам освен, че не трябва да има луфт трябва да се движи "мазно". След доста четене по други форуми срещнах доста с подобрен проблем причината за което е износена водна помпа. Искам по-знаещите да ме ориентират има ли нещо във водната помпа което може да доведе до тракане, защото според мен това не е много възможно, но останах изненадан като видях, че някой е имал "тракаща" водна помпа. Другото което ме интересува тракането на обтегача от достигането на крайния му ход ли е и дали изобщо е там проблема според вас.

П.С. ремака минаваики отдолната страна на обтяжната ролка се допира плътно до горния си край на паразитната ролка под нея на изгасен мотор (което силно ме насочва към обтегач, но искам 1во да се посъветвам с вас). Искам напърво време да сменя само проблемната част понеже нямам излишни пари, но всички ролки по колата са си оригиналните й и никой досега не сменял нищо освен ремъка така че като сменям след време ми се иска всичко накуп да е ново .

Назад към E46