2 въпроса за е46 н42б20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
2 въпроса за е46 н42б20
Имам питане.Като запаля колата студена и за почва да мирише на масло,като позагрее малко спира миризмата.Смених гарнитурата на капака,на клапаните.Масления филтър също е сух.Къде може да проблема?
Да не пускам нова тема нека добавя в тази.
Другият проблем който имам с колата,като я запаля има едно притрисане на мотора като позагрее и паднат оборотите на 700-800 работи по равномерно.Като спра климатика и оборотите паднат с 100 предполагам почва да се тресе цялата кола пускам климатика и се оправя.Има ли моторче за празния ход или нещо подобно,което трябва да се почисти.
Да не пускам нова тема нека добавя в тази.
Другият проблем който имам с колата,като я запаля има едно притрисане на мотора като позагрее и паднат оборотите на 700-800 работи по равномерно.Като спра климатика и оборотите паднат с 100 предполагам почва да се тресе цялата кола пускам климатика и се оправя.Има ли моторче за празния ход или нещо подобно,което трябва да се почисти.
Последна промяна bobreti на 03 Фев 2015, 15:37, променена общо 2 пъти
Re: мирише на масло е46 н42б20
bobreti написа:Имам питане.Като запаля колата студена и за почва да мирише на масло,като позагрее малко спира миризмата.Смених гарнитурата на капака,на клапаните.Масления филтър също е сух.Къде може да проблема?
Как тъй масления филтър е сух ? Инак явно и при теб проблема ще е от вакуум помпата, но пък при мен замирисва леко когато загрее. Тия дни ще се занимавам с тая гадна миризма
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Горе на капака имаш един маркуч от филтъра на картерните газове и ако последния се е позапушил ,
често този маркуч излиза и пуши на масло!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Виж от вакум помпата дали капе на колектора.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
Taricate написа:bobreti написа:Имам питане.Като запаля колата студена и за почва да мирише на масло,като позагрее малко спира миризмата.Смених гарнитурата на капака,на клапаните.Масления филтър също е сух.Къде може да проблема?
Как тъй масления филтър е сух ? Инак явно и при теб проблема ще е от вакуум помпата, но пък при мен замирисва леко когато загрее. Тия дни ще се занимавам с тая гадна миризма
Основата на филтъра е суха,самият филтър не

- bobreti
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Горе на капака имаш един маркуч от филтъра на картерните газове и ако последния се е позапушил ,
Пуши някъде от към скоростите и ганерацията.Филтъра за картерните газове е сменен преди 2000-3000км.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
100imenov написа:Виж от вакум помпата дали капе на колектора.
Какво се сменя на вакум помпата ако теча е от нея.
- 100imenov
- ентусиаст
-
По спомен някакъв О-пръстен или цялата.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
100imenov написа:По спомен някакъв О-пръстен или цялата.
Сваля ли се капака на клапаните.
- 100imenov
- ентусиаст
-
bobreti написа: Основата на филтъра е суха,самият филтър не.Пиши ако отстраниш проблема .
Ще пиша. Смятам да сваля прословутата вакуум помпа , като съм си взел 2-та О-ринга и ще ги сменям. Гледах, че гарнитурата на капака на клапаните е много добре, тъй като видимо няма омаслено и тая ламарина, в която би трябвало отстрани да се отича евентуален теч на масло, е суха и чиста.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- bobreti
- младши ентусиаст
-
100imenov написа:Те viewtopic.php?f=34&t=304134
Благодаря колега ще се заигря тия дни
Re: 2 въпроса за е46 н42б20
Малко да "ъпдейтна" темата на колегата, тъй като минах едната операция по отремонтиране а вакуум-помпата. Голямо приключение си е свалянето й и последващото монтиране , като самата подмяна на гумичките е елементарна задача, но при мен се получи лек "фал" - щифта, който задвижва помпата (идва от вала) падна над клапаните и се наложи сваляне капака на клапаните. Добре , че го видях навреме и отреагирах, защото не ми се мисли какво щеше да стане.Затова пиша, че дано да съм полезен на някой с подобен проблем.
Сега остава да чакам , дали ще спре да мирише на изгоряло масло...
Сега остава да чакам , дали ще спре да мирише на изгоряло масло...
- bobreti
- младши ентусиаст
-
Сменени 0-пръстени на вакум помпата спря мириса на масло,но ниските обороти си останаха
- max-
- Потребител
-
- Кара: e46 318i
Казваш, че филтърът на картерните газове е сменен скоро, а провери ли и двата маркуча? При мен се получи точно този ефект - след смяна на О - пръстена на ниски обороти леко притрисаше. Оказа се, че освен филтъра са за смяна и маркучите.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2