Тракане във волана при въртене на място
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Тракане във волана при въртене на място
Използвах търсачката, но не успях да намеря нужната информация. Тракането се усеща във волана при маневриране на място и то само в определен момент при въртене. Изразява се в едно по-силно чуване на "бррррррр" без спад в оборотите и силно вибриращ волан. Усеща се горе долу на около 90-100 градуса на ляво или дясно спрямо "изправен" волан. Това започна да го прави след като наистина съвсем леко упрях на един бордюр, който качвах успоредно. Не знам дали е съвпадение или имам друг проблем, който се проявява в момента. Маслото си е на ниво, естествено е потъмняло. Няма звуци от помпата. Накрайниците на рейката са прегледани. Дали е признак на отиваща си рейка?

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Re: Тракане във волана при въртене на място
За да не отварям нова тема, ще си използвам тази, че проблема е сходен. Явно горния проблем се е дължал на това, че съм бил със зимни гуми в топлото време
. След като сложих летните преди месец-два, понеже малко бях без книжка
, а след това извън страната и не можех да си карам колата, сега усещам друг проблем. Изразява се в това, че при скорост от около 60км/ч при леко завиване с волана се усеща едно заклащане в него като при крива джанта. Когато карам направо, няма такова нещо. Може би се усеща едно леко досадно вибриране във волана при скорост от около 130 до 140км/ч. Все още не съм я водил в някоя по-голяма гумаджийница за да и завъртят гумите и джантите, но искам да попитам първо дали е възможно такова "заклащане" да се получава от нещо по окачването? Джантите са едни и същи, летните гуми не са първа младост, но преди да сложа зимните нямаше проблем с тях. 

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Re: Тракане във волана при въртене на място
Оказа се, че на едната гума с джанта, баланса не е добър и за "късмет" е била предна. След нов баланс на 4-те гуми и сменянето им на предни-задни (по мнение на момчетата от сервиза, предните са били по-зле) вече го няма проблема при 60-70, както и треперенето при около 130-40 и при спиране със скорости над 100. Извода е следния - Ходете винаги в голям сервиз, който се е доказал с времето и името си, дори и да сте хванали сериозните опашки при смяната на зимните с летните гуми.
Темата е за ключ, кош и тнт 

3 мнения
• Страница 1 от 1