Уплатнения на купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Уплатнения на купе
Карам Е46 купе проблема е там, че при по-висока скорост над 120км/ч. от прозореца(явно не уплътнява хубаво) се чува гаден звук от вятъра все едно прозореца е леко отворен... И другия проблем(нека да кажат други колеги дали при тях е така) над 100км/ч. ако сваля шофьорския прозорец, като го вдигам не може да се затвори хубаво захапва над рамката, трябва да намаля до 80 и тогава се затваря хубаво...
Шума дали ще се оправи от смяна на уплатненията?
Шума дали ще се оправи от смяна на уплатненията?
- Striker
- Потребител
-
- Кара: е46 330CI
- Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER
Re: Уплатнения на купе
И при мен е подобно положението колега, даже се случва и при спряна на място кола да захапе лайсната.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Гадния звук идва най-вероятно от недобро "залепване" на прозореца за уплътнението и свисти. 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Мини уплътненията първо с едно gumi pflege или нещо от сорта. Даже в Лидл (из цяла българия) имат май едно спрейче с жълта капачка специално за гумени уплатнения. В разни големи строителни магазини на щанда за автомобили имат подобни
пробвай за 5лв може да си решиш проблема.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
Evkata написа:Гадния звук идва най-вероятно от недобро "залепване" на прозореца за уплътнението и свисти.
А защо ли не залепва хубаво?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
и моята свисти виж си капаците на огледалата
ако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията. 

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
И при мен го има това със затварянето на прозореца над 130-140 км/час и не знам дали не е нормално предвид формата на прозореца. Иначе при затворени прозорци нямам свистене.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
hacker4eto1 написа:и моята свисти виж си капаците на огледалатаако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията.
И на мoята свистеше oтдяснo при пo-висoка скoрoст. Залепих капака на страничнoтo oгледалo със силикoн - щипките бяха изпoчупени и се oказа, че се е държал на честна дума. Прoблемът със свируканетo изчезна!
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
Аз чувам как от прозореца си свисти и то се чува доста от горната страната и надолу към дръжката за отваряне.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
И аз имам същия проблем най- вече с десния прозорец. Между стъклото и уплътнението ''свети" видимо, шуми доста при висока скорост и дори и да караш бавно се чува все едно не е затворен до край прозореца. Лошото е че уплътнения втора ръка няма читави, а цената на ново е 453лв.
. В крайна сметка на там отиват нещата че мн ме дразни.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Имат ли луфтове на прозорците? Да не се окаже само, че са счупени водачите и от там идва целия проблем 

- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
И аз имам същия проблем, появи се след като ми смениха шофьорския прозорец.
При движение с висока скорост прозореца вибрира леко ако е отворен малко и заради това като го затваряш не успява да уплътни добре. При мен се оправя ако отворя и затворя вратата в движение
Както казаха колегите, проблема най-вероятно се дължи на регулаторите на стъклото, но донякъде можеш да го оправиш ако регулираш номер 8 от схемата:

При движение с висока скорост прозореца вибрира леко ако е отворен малко и заради това като го затваряш не успява да уплътни добре. При мен се оправя ако отворя и затворя вратата в движение

Както казаха колегите, проблема най-вероятно се дължи на регулаторите на стъклото, но донякъде можеш да го оправиш ако регулираш номер 8 от схемата:

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
hacker4eto1 написа:и моята свисти виж си капаците на огледалатаако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията.

При мен беше страшно веселие докато разберем от къде свистеше над 120км

На снимката може да видите какво чудо беше облепването на цялата кола с колегата koleto_78...

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Maxmadness написа:hacker4eto1 написа:и моята свисти виж си капаците на огледалатаако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията.
При мен беше страшно веселие докато разберем от къде свистеше над 120кми се оказа точно левия капак на огледалото !!!
На снимката може да видите какво чудо беше облепването на цялата кола с колегата koleto_78...
минах и аз по тоя път колега

И аз си мислех ,че е от стъклото но след като го изолирах останах

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2