Уплатнения на купе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Уплатнения на купе

Мнение от HackeD » 25 Яну 2015, 2:12

Карам Е46 купе проблема е там, че при по-висока скорост над 120км/ч. от прозореца(явно не уплътнява хубаво) се чува гаден звук от вятъра все едно прозореца е леко отворен... И другия проблем(нека да кажат други колеги дали при тях е така) над 100км/ч. ако сваля шофьорския прозорец, като го вдигам не може да се затвори хубаво захапва над рамката, трябва да намаля до 80 и тогава се затваря хубаво...

Шума дали ще се оправи от смяна на уплатненията?

Потребител
Аватар
Кара: е46 330CI
Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER

Re: Уплатнения на купе

Мнение от Striker » 25 Яну 2015, 2:17

И при мен е подобно положението колега, даже се случва и при спряна на място кола да захапе лайсната.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 25 Яну 2015, 3:02

Гадния звук идва най-вероятно от недобро "залепване" на прозореца за уплътнението и свисти. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Яну 2015, 3:09

Мини уплътненията първо с едно gumi pflege или нещо от сорта. Даже в Лидл (из цяла българия) имат май едно спрейче с жълта капачка специално за гумени уплатнения. В разни големи строителни магазини на щанда за автомобили имат подобни ;) пробвай за 5лв може да си решиш проблема.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 25 Яну 2015, 11:28

Evkata написа:Гадния звук идва най-вероятно от недобро "залепване" на прозореца за уплътнението и свисти. :bchug:

А защо ли не залепва хубаво?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 25 Яну 2015, 11:54

и моята свисти виж си капаците на огледалата :mrgreen: ако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията. :smoke:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 25 Яну 2015, 12:42

И при мен го има това със затварянето на прозореца над 130-140 км/час и не знам дали не е нормално предвид формата на прозореца. Иначе при затворени прозорци нямам свистене.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 25 Яну 2015, 12:48

hacker4eto1 написа:и моята свисти виж си капаците на огледалата :mrgreen: ако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията. :smoke:

И на мoята свистеше oтдяснo при пo-висoка скoрoст. Залепих капака на страничнoтo oгледалo със силикoн - щипките бяха изпoчупени и се oказа, че се е държал на честна дума. Прoблемът със свируканетo изчезна!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 25 Яну 2015, 15:11

Аз чувам как от прозореца си свисти и то се чува доста от горната страната и надолу към дръжката за отваряне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 25 Яну 2015, 15:21

И аз имам същия проблем най- вече с десния прозорец. Между стъклото и уплътнението ''свети" видимо, шуми доста при висока скорост и дори и да караш бавно се чува все едно не е затворен до край прозореца. Лошото е че уплътнения втора ръка няма читави, а цената на ново е 453лв. :banghead: :mhihi: . В крайна сметка на там отиват нещата че мн ме дразни.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Яну 2015, 15:40

Имат ли луфтове на прозорците? Да не се окаже само, че са счупени водачите и от там идва целия проблем :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3 & 320i

Мнение от kpa » 25 Яну 2015, 15:56

И аз имам същия проблем, появи се след като ми смениха шофьорския прозорец.

При движение с висока скорост прозореца вибрира леко ако е отворен малко и заради това като го затваряш не успява да уплътни добре. При мен се оправя ако отворя и затворя вратата в движение :banghead:

Както казаха колегите, проблема най-вероятно се дължи на регулаторите на стъклото, но донякъде можеш да го оправиш ако регулираш номер 8 от схемата:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Яну 2015, 3:59

hacker4eto1 написа:и моята свисти виж си капаците на огледалата :mrgreen: ако трябва им чукни едно хартиено тиксо и пробвай пак .. при мен от там беше мизерията. :smoke:

Изображение

При мен беше страшно веселие докато разберем от къде свистеше над 120км :banghead: и се оказа точно левия капак на огледалото !!!

На снимката може да видите какво чудо беше облепването на цялата кола с колегата koleto_78... :mrgreen:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 26 Яну 2015, 12:16

Максче ти си болен мозък :kuku: :lol: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 26 Яну 2015, 13:44

Maxmadness написа:

Изображение

При мен беше страшно веселие докато разберем от къде свистеше над 120км :banghead: и се оказа точно левия капак на огледалото !!!

На снимката може да видите какво чудо беше облепването на цялата кола с колегата koleto_78... :mrgreen:

минах и аз по тоя път колега :mrgreen: :lalala: огледалото е залепено и проблемите със свистенето изчезнаха :driving:
И аз си мислех ,че е от стъклото но след като го изолирах останах :conf: след това викам да не е от огледалото и точно там се оказа проблема :yes: Ама колегите като ги гледам са решили да свалят вратите и пантите май като гледам какво са тръгнали да разглабят ,най много да не могат си отворят вратата повече.... :censored:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Следваща

Назад към E46