Проблем със съединителя-ниско отделяне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Проблем със съединителя-ниско отделяне
Здравейте колеги. До сега все съм забелязвал съединителя да отделя ниско, но днес направо се стреснах. Става дума за 330д 184к.с. Принципно като е студено времето по-трудно влизат скоростите...особено 1-ва. Днес се качвам, изключвам от скорост и паля колата. Седях на място около 1мин..може би 2мин максимум. След което тръгвам да вкарам на 1-ва и си останах само с опита. Няколко пъти опитвах, след което опитвах задна и 2-ра и така до 5-та. Не влизат и не влизат. Правих доста опити и в крайна сметка едвам едвам влезна 1-ва. След като влезна тръгнах и нямаше такива ядове.
Това което забелязвам е:
1. Като е студена съединителят отделя ааааадски ниско, след което като тръгна и покарам - започва да отделя маалко по високо и нямам проблеми
2. При опитите ми днес да вкарам на 1-ва - при напъване в посока 1-ва скорост колата съвсем леко се усети, че тръгва напред.
3. При опитите ми да вкарам задна - колата отново лееееко се усети че тръгва съответно назад. И всичко това с натиснат педал за съединителя до долу. Демек отделянето е толкова ниско........че чак май не отделя много хубаво...
Почти неотделянето му гледам е причината скоростите да не влизат. Явно проблемът е, че трябва да отделя по високо. Въпросът ми е как може да се постигне това и как въобще се е стигнало до този проблем? И миналата зима в началото докато загрее колата, 1-ва скорост влизаше трудно, но не беше нещо кой знае какво. Съединителят ми е в много добро състояние принципно. Не боксува, нормално лек е, няма притрисания...струва ми се перфектен. Има ли начин за регулиране от към педала? Виждал съм при други автомобили да се регулира педала за съединителя и по този начин може да се регулира кога да отделя. Не съм сигурен дали не написах глупост..дано не съм
Та ще може ли съвети относно този проблем...ако може възможно най "безболезнени" ?
Това което забелязвам е:
1. Като е студена съединителят отделя ааааадски ниско, след което като тръгна и покарам - започва да отделя маалко по високо и нямам проблеми
2. При опитите ми днес да вкарам на 1-ва - при напъване в посока 1-ва скорост колата съвсем леко се усети, че тръгва напред.
3. При опитите ми да вкарам задна - колата отново лееееко се усети че тръгва съответно назад. И всичко това с натиснат педал за съединителя до долу. Демек отделянето е толкова ниско........че чак май не отделя много хубаво...
Почти неотделянето му гледам е причината скоростите да не влизат. Явно проблемът е, че трябва да отделя по високо. Въпросът ми е как може да се постигне това и как въобще се е стигнало до този проблем? И миналата зима в началото докато загрее колата, 1-ва скорост влизаше трудно, но не беше нещо кой знае какво. Съединителят ми е в много добро състояние принципно. Не боксува, нормално лек е, няма притрисания...струва ми се перфектен. Има ли начин за регулиране от към педала? Виждал съм при други автомобили да се регулира педала за съединителя и по този начин може да се регулира кога да отделя. Не съм сигурен дали не написах глупост..дано не съм

Та ще може ли съвети относно този проблем...ако може възможно най "безболезнени" ?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем със съединителя-ниско отделяне
SheTrqa написа: Съединителят ми е в много добро състояние принципно.
Този извод е направен на база какво ?
Според мен съединителя ти не е в добро състояние , предвид описаните симптоми ....смятам , че проблема идва от износен феродов диск или проблем с притискателя (ако съединителя не е сменяван скоро ).
Няма вариянт за настройване , защото системата е хидравлична и се самонастройва .
Мога само да те посъветвам да се обърнеш към специалист .....
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
A помпи, горна... долна?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Виж си спирачката течност дали намалява. И най-добре закарай колата в сервиз докато все още можеш да вкараш предавка, за да огледат какво става с помпите. Защото скоро може и да не успееш да помръднеш на ход. Иначе това помръдване напред и назад е защото съединителя ти в този момент почти не отделя.
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Много благодаря за съветите
Ще погледна спирачната течност, както и горна и долна помпа. Надявам се проблемът да е по-малък, отколкото изглежда..ще пиша отново като разбера какво се случва 

- ivcho_pivcho
- Потребител
-
При мен имаше същите симптоми,до като един ден спря да включва всякакви скорости.Повреда-счупен притискателен диск, заради заковал аксиален лагер.Успех
- Pesho Apostolov
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 99
- Мечтае да кара: Ново БМВ
- Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап
При мен също скоростите влизаха трудно зимно време. След смяна на съединителя, който също така буксуваше нещата се оправиха. И така до преди няколко дена - изведнъж скоростите започнаха да влизат супер трудно, направо със зор. Какво направих - просто дръпнах съединителя максимално напред (с ръка или крак няма значение) и нещата си дойдоха на мястото. Пробвай да дръпнеш съединителя максимално към теб и после виж дали ще има подобрение.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Pesho Apostolov написа:При мен също скоростите влизаха трудно зимно време. След смяна на съединителя, който също така буксуваше нещата се оправиха. И така до преди няколко дена - изведнъж скоростите започнаха да влизат супер трудно, направо със зор. Какво направих - просто дръпнах съединителя максимално напред (с ръка или крак няма значение) и нещата си дойдоха на мястото. Пробвай да дръпнеш съединителя максимално към теб и после виж дали ще има подобрение.
Какво значи "дръпнах съединителя максимално напред" ??
- Pesho Apostolov
- Потребител
-
Разбирай го буквално - хващаш педала на съединителя и го дърпаш към седалката. На мен и темпомата ми не работи от време на време и като дръпна съединителя се оправя. Аз имам лошия навик да си държа левия крак постоянно на съединителя и така той е леко натиснат през повечето време.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Pesho Apostolov написа:Разбирай го буквално - хващаш педала на съединителя и го дърпаш към седалката. На мен и темпомата ми не работи от време на време и като дръпна съединителя се оправя. Аз имам лошия навик да си държа левия крак постоянно на съединителя и така той е леко натиснат през повечето време.
Това ми напомня за проблема с педала на съединителя който имах на другата ми кола . Причината
да не се връща докрай сам беше в строшена на 4 места пружина в горната помпа .
- Pesho Apostolov
- Потребител
-
Да, най-вероятно има някакъв проблем, но вече години на ред си карам така и няма грижи, като изключим, че темпомата не тръгва от време на време.
11 мнения
• Страница 1 от 1