318CI 143hp странен шум при определени обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- PetioBogdanov
- Потребител
-
- Кара: 318CI
- Мечтае да кара: 5-ичка
318CI 143hp странен шум при определени обороти
Здравейте колеги,
От много скоро имам БМВ (така мечтаното е46 купе
)При обороти м/у 2000 и 3000 се усеща силна вибрация откъм двигателя.Най-силно се чува,когато превключа от 1-ва на 2-ра или от 2-ра на 3-та при около 3500 оборота и оставя оборотите да паднат,така м/у 3000 и 2000 оборота се чува ясна вибрация,трептене,резонанс.... и под 2000 оборота вече изчезва.Ще ви бъда благодарен ако помогнете с някакви идеи. 
От много скоро имам БМВ (така мечтаното е46 купе

Последна промяна PetioBogdanov на 11 Фев 2015, 18:58, променена общо 1 път
- dobromir_83
- Потребител
-
- Кара: E46-318i-N42
- Детайли за колата: С десен волан. Произведена е през март 2002 година.
Re: 318CI 143hp странен шум при определени обороти
PetioBogdanov написа:Здравейте колеги,
От много скоро имам БМВ (така мечтаното е46 купе).Историята на колата е следната:произведена 2004,закупена 2005,есента на 2005 сложена газова уредба,и така карана до март 2014.Имала е един собственик (жена) на 273 000км.Взех я от Германия,докарах си я на ход,но имаше един проблем,който аз пренебрегнах.Проблема беше,че палеше лесно,но клатеше оборотите няколко секунди докато ги стабилизира.След няколко диагностики даваше една и съща грешка-проблем с налягане във всмукателни колектори(по памет).Смених мап сензор,вакуум помпа за картерни газове(или нещо подобно),без ефект,после майстора ме убеди и смених моторчето на валвтроника...отново без ефект,последно диагностика смени софтуера на двигателя и всичко се оправи.Оказа се,че софтуера е сменяван заради газовата,та сега трябва да се преправи газовата за да работи нормално на газ.Надявам се да съм ви помогнал с написаното до тук....та проблема дойде след смяната на моторчето на валвтроника,при обороти м/у 2000 и 3000 се усеща силна вибрация откъм двигателя.Най-силно се чува,когато превключа от 1-ва на 2-ра или от 2-ра на 3-та при около 3500 оборота и оставя оборотите да паднат,така м/у 3000 и 2000 оборота се чува ясна вибрация,трептене,резонанс.... и под 2000 оборота вече изчезва.Ще ви бъда благодарен ако помогнете с някакви идеи.
Здравей колега,
Моят двигател е N42, 318i, 2002 година, 143 hp. Аз имам същият проблем с вибрациите на двигателя, само когато колата ми е освободена от скорост и като не е в движение. Постоянно ми се включва индикацията за двигателя ( жълт цвят). Понякога изчезва тази грешка. Бобините ми заминават много бързо. Четири бобини съм сменил досега и то винаги на първи или втори цилиндър горят. Бобините са ми взети от автоморга. Колко струва това моторче на валтроника?
- PetioBogdanov
- Потребител
-
Благодаря ти за отговора колега,
След консултации с доста хора,които се занимават с поправка на БМВ-та (само) се двоумят м/у верига и маслена помпа.Според всички шума е като от верига,но според един е от маслото на колата или маслена помпа или не знам си какво (не разбирам много много).Той е в чужбина и сряда или четвъртък ще погледне колата и ще каже неговото мнение.Другото,което каза той по телефона беше,че този двигател нямал проблеми с веригата и всички шумове идвали от неправилно масло или проблеми,които са свързани по някакъв начин с маслото.Аз я карам с Кастрол Едж 5 на 30 а той ми каза че трябвало я да карам с 0 на 40 някакво специално като се видиме щял да ми каже,та все още съм в задънена улица.Цената на моторчето в Камор е 450лв.,моето (оригиналното) е здраво,защото се оправи колата с нов софтуер,така че смяната му е била безмислена.Пиши на лично за него.
Смятам,че шума от моята е нещо много подобно на това: https://www.youtube.com/watch?v=TCC2vjhjauE
След консултации с доста хора,които се занимават с поправка на БМВ-та (само) се двоумят м/у верига и маслена помпа.Според всички шума е като от верига,но според един е от маслото на колата или маслена помпа или не знам си какво (не разбирам много много).Той е в чужбина и сряда или четвъртък ще погледне колата и ще каже неговото мнение.Другото,което каза той по телефона беше,че този двигател нямал проблеми с веригата и всички шумове идвали от неправилно масло или проблеми,които са свързани по някакъв начин с маслото.Аз я карам с Кастрол Едж 5 на 30 а той ми каза че трябвало я да карам с 0 на 40 някакво специално като се видиме щял да ми каже,та все още съм в задънена улица.Цената на моторчето в Камор е 450лв.,моето (оригиналното) е здраво,защото се оправи колата с нов софтуер,така че смяната му е била безмислена.Пиши на лично за него.
Смятам,че шума от моята е нещо много подобно на това: https://www.youtube.com/watch?v=TCC2vjhjauE
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Колега не се чува много добре на клипа,но сигурен ли си,че не опира нещо някъде
Например при разглобяване да не е поставен добре капака на смукателните колектори или кората върху капака на клапаните и да опират към легена на филтъра за купето? Или пък някъде другаде,нещо ауспуси 

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колега N42B20 имат проблем с веригите в раните си версии чупи се / прегаря обтегача или така наречения банан....има писано по темата..

- PetioBogdanov
- Потребител
-
Благодаря колеги,
Първоначално звука беше като махнат катализатор,та с моя си майстор(не се наема да я прави,но ми помага и ме свързва с негови колеги) я огледахме отдолу и всичко изглежда добре.Вчера я оглежда отново и двамата сме на мнение,че звука идва от капака на клапаните,но той държи да зачакам неговия приятел да се прибере от чужбина и да я огледа пък тогава да правя каквото реша.
Колега,вчера докато слушахме мотора
решихме да погледнем веригата през капачката за маслото.Направи ни впечатление,че има износване (странично) на нитчетата,които свързват отделните брънки на веригата.Та може би веригата е хлабава и опира някъде...
Първоначално звука беше като махнат катализатор,та с моя си майстор(не се наема да я прави,но ми помага и ме свързва с негови колеги) я огледахме отдолу и всичко изглежда добре.Вчера я оглежда отново и двамата сме на мнение,че звука идва от капака на клапаните,но той държи да зачакам неговия приятел да се прибере от чужбина и да я огледа пък тогава да правя каквото реша.
torettos написа:Колега N42B20 имат проблем с веригите в раните си версии чупи се / прегаря обтегача или така наречения банан....има писано по темата..
Колега,вчера докато слушахме мотора

- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
Човека на клипчетата е написал, че тоя звук при него се е дължал на държачите на компресора на климатика (It's the air con compressor(the holders of the compressor), някой може ли да извади някаква схема и да ги видим?
Овен това не е ясно как е решил проблема - дали просто са затегнати или е нещо друго
Овен това не е ясно как е решил проблема - дали просто са затегнати или е нещо друго

- r3alistico
- Потребител
-
Колеги някой намери ли решение на въпросния проблем. Защото на приятел колата му има същия проблем и се чува само между 2000-2500 оборота. Може ли да е свързан с обтегача на веригата ?
- Ceco Sqrov
- Потребител
-
Здравейте колеги,и аз съм със горе долу същия проблем май :Появи ми се едно притракване между 1500 и 2500 оборота ,чува се от пред на капака на клапаните.На студен старт мърка като котенце и след 2/3 мин работа като припомпя газта и започва тракането. Мотора ми е N42 B20A.Тракането е равномерно.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
r3alistico написа:Колеги някой намери ли решение на въпросния проблем. Защото на приятел колата му има същия проблем и се чува само между 2000-2500 оборота. Може ли да е свързан с обтегача на веригата ?
Да.
Never mistake motion for action...
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i CI N42B20 2003 Touring
Интересно вие като купувате употребявани коли не ги ли обслужвате ?Направо се мятате и карате ?До сега колкото коли съм купил първата работа е да и сменя ангренажен ремък/верига ,водна помпа,масло на ДВГ,на скоростна кутия ,диференциал ,въздушен и горивен филтър,антифриз и тогава вече се качвам да карам.
1,3,5
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Това е някоя пластмаса, която не е поставена на място. Аз имах същия звук на същата кола преди години. Имаше някаква джаджа, което не беше щракната на място и тракаше в пластмасата, която стои между компютъра на мотора и двигателя. Но същия звук може да е от много други подобни сглобки. Просто трябва внимателно да се гледа и/или да се махат разни пластмаси, докато изчезне.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Ceco Sqrov
- Потребител
-
При мен се оказа счупена пружинка на вала на валвотроника
Ceco Sqrov написа:Здравейте колеги,и аз съм със горе долу същия проблем май :Появи ми се едно притракване между 1500 и 2500 оборота ,чува се от пред на капака на клапаните.На студен старт мърка като котенце и след 2/3 мин работа като припомпя газта и започва тракането. Мотора ми е N42 B20A.Тракането е равномерно.
14 мнения
• Страница 1 от 1