Проблем с ламбда сонда BMW E46 318i 1999

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: E92

Проблем с ламбда сонда BMW E46 318i 1999

Мнение от Nikolov555 » 28 Ное 2014, 13:58

Здравейте колеги днес видях че виси нещо отдолу под купето оказа се буксата за ламбда сондата. Когато влязох отдолу видях, че има 3 от 4 скъсани кабела. Въпроса ми е продават ли се такива букси за да я подменя, защото много лошо са скъсани кабелите и мисля че нямат снаждане. И също искам да попитам за мнение защо не ми свети никаква индикация че е прекъсната ? Няма никакви други симптоми като повишен разход прекъсване и т.н.

Ето и нагледно :
lambda.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Проблем с ламбда сонда BMW E46 318i 1999

Мнение от slitter » 28 Ное 2014, 23:24

Защото колата ти е преди 2000г и е по стария протокол на ОБД, демек на таблото не свети чек енджин лампата, но в паметта записва грешка. Предполагам на диагностика ще излезе, както и предполагам, че това е сондата след катализатора, а тя е само контролна и следи за работата на катализатора, но по никакъв начин не не оказва влияние върху работата на мотора. Затова и грешката в паметта вероятно е, че сондата не работи коректно, не се подгрява или че изпускаш много вредни емисии в атмосферата, или всичките в купом. Кабелите, както и да са скъсани може да се възстановят със запояване. Само букса трудно ще откриеш. Всички букси на бмв могат да се разглобят и да се извадят кабелните обувчици. Свали всичко внимателно и в имавай да не прецакаш изолацийте, запоете като наблягам на това, че след запояването всичко трябва да е много до ре изолирано. Препоръчвам да ползвате термошлаух за изолатор. Намира се в агресивна среда сондата и за да работи коректно е необходимо да е много добре изолирано. Най-непрепоръчително е да се ползва изолир, с времето прониква влага и става ужас за показанията, които изпраща в електрониката.

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: E92

Re: Проблем с ламбда сонда BMW E46 318i 1999

Мнение от Nikolov555 » 01 Дек 2014, 17:59

Благодаря ! От второ място получвам отговор, че може да се разглобява макар че не ми изглеждаше така. Ще я разглобявам... няма къде да ходи ;).

Назад към E46