320d не пали когато си поиска

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

320d не пали когато си поиска

Мнение от lancerpor » 13 Ное 2014, 11:52

Здравейте, вчера за втори път ми се случи нещо много странно, а именно, че колата не запали. При завъртане на ключа лампите по таблото си светват и след като ги изчакам да загаснат въртя ключа на второто положение... и нищо. Всичко по таблото изгасва и не върти стартера все едно е слаб акумолатора. Забелязах, че в този момент пък светват фаровете сами, а те не са автоматични нито пък са пуснати... Това ми го прави за втори път, иначе през останалото време си пали без никакъв проблем. Забелязах, че имам нагоряло кабелче в левия стоп и от там от време на време ми показва грешка за изгоряла крушка, но след като го поразместя си се оправя. Може ли нещо някой модул да се шашка заради това? Също така ме наплашиха, че може ews-а да ппавел проблеми. Има ли начин да се хване проблема?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: 320d не пали когато си поиска

Мнение от zvetiko » 13 Ное 2014, 12:26

lancerpor написа:Здравейте, вчера за втори път ми се случи нещо много странно, а именно, че колата не запали. При завъртане на ключа лампите по таблото си светват и след като ги изчакам да загаснат въртя ключа на второто положение... и нищо. Всичко по таблото изгасва и не върти стартера все едно е слаб акумолатора. Забелязах, че в този момент пък светват фаровете сами, а те не са автоматични нито пък са пуснати... Това ми го прави за втори път, иначе през останалото време си пали без никакъв проблем. Забелязах, че имам нагоряло кабелче в левия стоп и от там от време на време ми показва грешка за изгоряла крушка, но след като го поразместя си се оправя. Може ли нещо някой модул да се шашка заради това? Също така ме наплашиха, че може ews-а да ппавел проблеми. Има ли начин да се хване проблема?

Колега, може наистина да е акумулатор- виж до колко пада напрежението, когато се проявява проблема. Добре е да се закачи акумулатора към тестер за да се види състоянието му. Това, че светват фаровете, говори за някакъв бъг в модула им, може би поради ниско напрежение. С ews-а може и да имаш проблем, ако не решиш в скоро време настоящият и се опитваш да запалиш колата при понижено напрежение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 15 Ное 2014, 15:17

щом мигат фаровете значи е акомулатора,но може стартера да затяга и затова да пада акомулатора,
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 15 Ное 2014, 22:47

Виж си клемите на акумулатора и ги затегни хубаво. При мен това беше проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 15 Ное 2014, 23:23

[quote="b_velev"]Виж си клемите на акумулатора и ги затегни хубаво. При мен това беше проблема.[/quote
Преди да предприемаш каквото и да е провери си дали контактуват добре клемите и ги стегни добре, едва след това предприемай каквото и да било
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 16 Ное 2014, 0:37

И масовия кабел, който е от дясната лапа на мотора към купето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 16 Ное 2014, 2:10

Виж си акумулатора преди да се плашиш и да те плашат - премигването на фаровете е сигнализация за паднала батерия . Клемите на стоповете пък ги почисти и пръсни с контактен спрей .

Назад към E46