м43 с по къс пистов ремък?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
м43 с по къс пистов ремък?
Здравейте колеги,
Накратко купих си една 318ка автомат да се занимавам през свободното време,след като минах през охладителната система и филтрите реших да сменя ремъците.поръчах пистовия по каталог 170.5 см.Отивам да го сложа и...голяма греда.на моя мотор е монтиран ремък 156см
а такъв за тоя мотор не се предлага.стария ремък е много зле и не се чете нищо по него.От намереното в нета ремък с тая дължина се слага на някои бмвта с 6 цилиндрови мотори
Някой има ли идея как става тоя номер?кое по трасето не е оригинално,за да се сложи ремък 14см по-къс.
Накратко купих си една 318ка автомат да се занимавам през свободното време,след като минах през охладителната система и филтрите реших да сменя ремъците.поръчах пистовия по каталог 170.5 см.Отивам да го сложа и...голяма греда.на моя мотор е монтиран ремък 156см

- theshadowtm
- Потребител
-
- Кара: е46 318i
- Мечтае да кара: Вече го кара :)
Re: м43 с по къс пистов ремък?
Здравей Колега,
При мен пък стария ремък за компресора на климатика беше по-къс. Новия / по номенклатурен номер като оригинален/ си го сложих без да пипам нищо.
Имайки предвид че ремъците са на оптяжни ролки, при мен и двата ремъка си стояха перфектно (опънати и без да буксуват), единствено обтяжната ролка стоеше със стария "по-свита".
Пробвай да сложиш новия ремък и виж дали ролката ще може да го опъне хубаво, ако не стане оптяжната ролка е сменяна
При мен пък стария ремък за компресора на климатика беше по-къс. Новия / по номенклатурен номер като оригинален/ си го сложих без да пипам нищо.
Имайки предвид че ремъците са на оптяжни ролки, при мен и двата ремъка си стояха перфектно (опънати и без да буксуват), единствено обтяжната ролка стоеше със стария "по-свита".
Пробвай да сложиш новия ремък и виж дали ролката ще може да го опъне хубаво, ако не стане оптяжната ролка е сменяна

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 520i
- Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
- Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър
magareto_yori написа:Здравейте колеги,
Накратко купих си една 318ка автомат да се занимавам през свободното време,след като минах през охладителната система и филтрите реших да сменя ремъците.поръчах пистовия по каталог 170.5 см.Отивам да го сложа и...голяма греда.на моя мотор е монтиран ремък 156сма такъв за тоя мотор не се предлага.стария ремък е много зле и не се чете нищо по него.От намереното в нета ремък с тая дължина се слага на някои бмвта с 6 цилиндрови мотори
Някой има ли идея как става тоя номер?кое по трасето не е оригинално,за да се сложи ремък 14см по-къс.
Колега я сподели намери ли ремък колко струва ?
Аз също трябва да сменям ремък ама не мога да разбера 1 ли е или са 2 ? виждам един от генератора който минава през хиляда ролки и изглежда много дълъг и сякаш е един. А климатика не е ли на отделен ремък ? В смисъл някой знае ли 1 или 2 ремака са става въпрос за М43 118к.с. 99г
Този който виждам от алтернатора същия ли е за водната помпа ? Моля някой по-запознат да ми обясни, че до сега такива манипулации не съм правил и не знам какво да търся в магазина, а на магазинери не вярвам много много, че съм патил
- desislav88
- Потребител
-
- Кара: BMW 318CI
- Мечтае да кара: е92
Ремък водна помпа генератор и др. 6PK X 1733 и за климатика е 5K X 950 . Препоръчвам Continental. Доволен съм от тази марка намя износване и скърцане за 20000км за разлика от гейтс, Препоръчвам ти ремъците да са грапави от горе ако взимаш друга марка.
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 520i
- Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
- Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър
desislav88 написа:Ремък водна помпа генератор и др. 6PK X 1733 и за климатика е 5K X 950 . Препоръчвам Continental. Доволен съм от тази марка намя износване и скърцане за 20000км за разлика от гейтс, Препоръчвам ти ремъците да са грапави от горе ако взимаш друга марка.
Благодаря за информацията колега!

5 мнения
• Страница 1 от 1