Осветление в купе премигва
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Осветление в купе премигва
Здравейте, колеги! Нов съм като регистрация във форума, но го чета усилено от няколко месеца. Не намерих тема, която да отговаря на следващото ми питане. От 3 дни съм собственик на 2002 M47TUD20, автоматик. Проблемът ми е, че на празен ход забелязвам как осветлението от плафона премигва едва забележимо. Същото е положението и с таблото с уредите. Мисля, че се получава само на празен ход, но не съм напълно сигурен. Минах диагностика, няма никакви грешки /дори и с дебитомер/. Интересува ме дали е нормално или да очаквам проблеми с алтернатор или акумулатор /БОШ, 92ах, на 1 година/. Благодаря ви предварително. Поздрави!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Осветление в купе премигва
За начало може да пуснеш от скритото меню на километража където са Тестовете "номер 9" преди да запалиш ще ти покаже напрежението на акумулатора в стотици пример 127= 12.7В. Гледай до колко пада когато запалиш това напрежение, и след това на празен ход както си му е нормално винаги каквото си правиш в колата ,че да забелязваш този проблем,отново гледай дали това напрежение е горе долу 142 =14.2В. или играе и се колебае доста . Може и с мултицет да го премериш напрежението ,но с хубав уред
Колата да има някакви китайски допълнения (ксенон?) или някакви други модули слагани допълнително

Колата да има някакви китайски допълнения (ксенон?) или някакви други модули слагани допълнително

Последна промяна hacker4eto1 на 06 Ное 2014, 8:56, променена общо 1 път
Re: Осветление в купе премигва
Благодаря за отговора, колега! Видях темата с тестовете. Утре ще проверя волтажа. Нямам ксенони, освен афтърмаркет CD SONY няма други подобрения. Със стандартни H1/4/7 крушки е /още не знам какви точно са/. Откъм пистовия ремък се чува едно леко скърцане. Според майстора ми е от обтяжна ролка, но не изключвам да е и от алтернатор. Поздрави!
3 мнения
• Страница 1 от 1