не може да запали. спешно
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- lechkata
- Потребител
-
- Кара: E46 323 CI
- Мечтае да кара: M4 coupe
не може да запали. спешно
Колеги помагайте. Колата си беше наред. Детето влезе и започна да ръчка, да пуска фарове и т.н. Влизам след две минути тръгвам да паля и чувам само "чак чак" неще. Нямам предснава имобилайзер ли се задейства кво.... Помагайте че е на зор

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: не може да запали. спешно
Елементарно, смени си акумулатора и ще ти мине зора 
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
lechkata написа:Колеги помагайте. Колата си беше наред. Детето влезе и започна да ръчка, да пуска фарове и т.н. Влизам след две минути тръгвам да паля и чувам само "чак чак" неще. Нямам предснава имобилайзер ли се задейства кво.... Помагайте че е на зор![]()
Нов акумулатор!!!
Успех
- lechkata
- Потребител
-
Първото соето направих е да откача емите и пак ги закачих колега. Положението обаче не се промени. И като казваш елементарно обясни ми моля те каква е била причината,какво се е случило? Проблема е че съм и малко извън цивилизацията и става много тегаво с евентулна пътна помощ и бля бля 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vvasilev1 написа:lechkata написа:Колеги помагайте. Колата си беше наред. Детето влезе и започна да ръчка, да пуска фарове и т.н. Влизам след две минути тръгвам да паля и чувам само "чак чак" неще. Нямам предснава имобилайзер ли се задейства кво.... Помагайте че е на зор![]()
Нов акумулатор!!!
Успех
Не е ли по-добре да се провери състоянието на акумулатора и зареждането, има ли утечка, за да не се окаже смяната ненужна. А запалването на колата може да стане и с подаване на ток от друга кола.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Така е колега!
Но все пак щом е умрял след малко игра с фаровете и то при положение, че времето е топло, какво остава на -15?
Най-добре е да си мине на едно замерване как зарежда+отечки!!!
Даваш наистина професионален съвет.
Но все пак щом е умрял след малко игра с фаровете и то при положение, че времето е топло, какво остава на -15?
Най-добре е да си мине на едно замерване как зарежда+отечки!!!
Даваш наистина професионален съвет.
zvetiko написа:Не е ли по-добре да се провери състоянието на акумулатора и зареждането
Зареждането няма смисъл да се проверява. Само състоянието на акумулатора с товарна вилка. То си казва достатъчно красноречиво.
Иначе върти ли стартера? Ако не - акумулатор. Ако върти, но не пали ще трябва да се види стартера да не са заминали четки нещо.
За палене някой да те бутне - слагаш на втора, може и на 3-та с натиснат съединител, като тръгне леко колата пускаш рязко съединителя. Колата ще претриса и ще запали. В момента в който запали подаваш газ и веднага пак съединител и спираш, ако няма място за движение.
Другия вариант за палене, ако си сам - http://fakti.bg/avto/19635-ako-akumulat ... oi-da-buta Ако си с шпер и двете задни гуми трябва да са във въздуха. Изглежда смешно, но съм палил така кола на предно

- lechkata
- Потребител
-
Акумолотора си е копче колеги. Ток има да ме убие. Нещо друго и много странно поне за мен се случи.
- lechkata
- Потребител
-
Благодарско колеги. Наистина се оказа акумолатора, просто е паднал ампеража вследствие играта на детето и така.
не ми се бе случвало позобво нещо и се стреснах. Живи и здрави 

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Колега, ходи да ти замерят акумулатора и пусковия му ток. Няма друга причина, за да не запали!
Стартер...бендикс.
Рециклира се.
Рециклира се.
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Насочи се към стартера. Четките му. Бендикса. Остави я малко време и има вероятност да запали и директно в сервиза.
send from the chereshata
send from the chereshata
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колега щом само се чува "чак, чак" е акумулатора тази година два ми пада моя (аз съм си виновен за което) и първия път като стана бая се бях стреснал какво и направих...
зареди го... и го замери най-вероятно е тръгнал да си отива. Убеден съм просто, че това е проблема ...не се шашкай с четки , стартери, релета... и други вицове.. клапани, сегменти и така на нататък..
зареди го... и го замери най-вероятно е тръгнал да си отива. Убеден съм просто, че това е проблема ...не се шашкай с четки , стартери, релета... и други вицове.. клапани, сегменти и така на нататък..

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
...случва се и от хлабави клеми 

14 мнения
• Страница 1 от 1