e46 320д 136к.с. понякога пуши и не само
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
- Мечтае да кара: e30
- Детайли за колата: e30 320i
e46 320д 136к.с. понякога пуши и не само
Колата е 320d 136hp след основен ремонт, сменени бутала, ремонт на глава, сменени филтри, свещи - в общи линии всичко да не изброявам. На 7000км след ремонта, обаче нещо не е както трябва. Това което съм правил по колата е махнати катализатори и крайно гърне - изцяло права генерация ; изолиране на ЕГР клапана ; изведени картерни газове. Проблемът е следният: колата няма проблем с палене сутрин : при -2 пали от 1/4 оборот. Проблемът идва когато колата достигне работна температура и я оставя примерно за 2-3-4 часа и трябва да запаля. Пали изключтиелно трудно и изкарва бял дим отзад, при което когато спра на светофар тя продължава да изкарва бял дим и то в не малки количества. Не пипа антифриз и масло. Турбината мисля че пренадува, защото вързах буустметър и понякога достига до 1,7 - 1,8 бара да не казвам и повече. При подаване на газ много бързо качва налягането. Имам съмнение за map sensor или заминала турбина. Не позволявам на колата да влиза в обороти над 2000 преди да е загряла защото е в разработка, а когато загрее и я настъпя до 4к изпушва черно отзад и все едно затлачва - почва да тресе на празен ход и да работи неравномерно няколко секунди и след това изчиства празния ход. Когато направа тази операция 2-3 пъти спира да прави номера и колата все едно литва след това в движение. Това е което се сещам на първо време.

жълтото кони, дупките гони
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Re: e46 320д 136к.с. понякога пуши и не само
прилагам и видео към един от описаните проблеми: http://vbox7.com/play:9ba2c38f0c
- kinghood
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: E30
Провери температурен датчик. Най-добре я метни на една диагностика, да видят дали няма да си каже какво й е. Това с форсирането, когато ти тресе на празен ход съм го виждал при поне 3 такива, според мен е нормално.
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
kinghood написа:Провери температурен датчик. Най-добре я метни на една диагностика, да видят дали няма да си каже какво й е. Това с форсирането, когато ти тресе на празен ход съм го виждал при поне 3 такива, според мен е нормално.
Колега отговора ти ме кара да се замисля, защото на таблото като че не качва съвсем стрелката на 12 а седи малко преди нея, а на скритото меню като пусна да видя дигитално температурата на двигателя показва 90 градуса. Екуто от кой датчик взима информация, имаш ли представа? Иначе диагностиката ще я мина, просто нямам грам свободно време в момента и затова се допитвам, за да знам горе долу какво да очаквам, а това с тресенето и аз съм го виждал на още една кола, но ми беше интересно някой да изкаже мнение защо и какво. Мерси за отговора

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Иди да ти погледнат центровката на помпата.Покрай нея е проблема.
5 мнения
• Страница 1 от 1