Пали трудно след престой 136к.с

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Пали трудно след престой 136к.с

Мнение от angelBMW » 17 Окт 2014, 16:04

Здравейте колеги,след дълго лутане по сервизи и справяне с проблеми случайно преди 3 дни ми запалиха колата,имаше проблем с гнп-то но това е дълга история,ще се опитам накратко да обесня сегашния проблем.

Колата я взех както казах преди 3 дни от сервиза,до вчера палеше от четварт но сутринта първия път като запалих и я угасих за да и напасна предницата,и след 10мин по късно исках да я преместя и колата не искаше да запали,остана без ток добре подадох и ток и си палеше без проблем докато по късно вечерта я бях оставил около 4-5 часа в покой,реших да я вкарам в гаража качвам се въртя(ток имаше отличен) и не искаше да запали,така докато падне акомулатора,днес повиках един приятел да ми подаде отново ток уж да запалим но пак не искаше да запали докато не и пръснах от фаст старт спрей и запали макар и малко тракащо първоначално.Най вероятно след около 2-3 часа пак няма да може да пали и ще се нуждае от лекарството си :mhihi:

1.Нафта има,не връща обратно и маркучите са пълни с нафта няма следи от въздух,всички маркучи на излишната нафта са нови.
2.Диагностика ще се прави утре просто реших да споделя проблема да чуя няколко мнения.
3.Възможно ли е да има някоя запекла дюза и затова да пали трудно?
4.Колата не върви с пълни сили и има едно дразнещо тракане което имах при стария мотор преди да го сменя.

Това е което се сещам за момента ако има нещо което съм пропуснал ще го добавя,всякакви мнения ще са ми от полза.
Ще опитам да снимам видео и да го кача да предобиете представа за звука.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Пали трудно след престой 136к.с

Мнение от zvetiko » 17 Окт 2014, 17:10

Колега, вижте ъгъла на впръскване на горивото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 17 Окт 2014, 18:41

Щом са ти правили ГНП-то погледни дали са ти затегнали добре плочката отзад и после читава диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 28 Окт 2014, 16:40

Имах същите болешки пак при 136кс 320д. Оказа се гарнитура на гнп-то.

Назад към E46