Слабо светещи фарове БОШ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Слабо светещи фарове БОШ

Мнение от bmwinio » 12 Окт 2014, 20:38

Здравейте колеги, колата ми е купе 2000 год с оригинален ксенон и фарове бош. Проблема е, че светят много слабо, самата светлина е доста слаба на пътя. Свалих фаровете полирах стъклата, разглобих ги, че имах съмнение в рефлекторите на лупите да не са нагоряли. Нямат изгоряло, само прах, който почистих внимателно, изчистих и самата лупа. Ефекта беше почти нулев. Смених крушките с китайски, които уж не били лоши, но пак ефекта е минимален. Случва ми се да пътувам в тъмното извън градско и ако съм без халогени пътуването е невъзможно. Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем на фарове БОШ да сподели мнение!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Слабо светещи фарове БОШ

Мнение от ивчо » 12 Окт 2014, 22:16

То пък Е46 има фарове за чудо и приказ ...Даже ми е странно как са я пуснали тогава из пътищата ?! :kuku:
Говоря за рефлекторните без лупа ...
Ти обаче пишеш че си с оем ксенон - няма как да свети зле ...
Има де, но казваш че си разглобил самият фар и не си открил нищо ?! Реално почистването би решило отчасти проблемът !
Я ги снимай тез фарове да видим за какво иде реч ! Предполагам знаеш че има оем резервни "стъкла" за фаровете ..
Не би трябвало да имаш проблем с ксенон и лупа :confused:
И не на последно място - регулирани ли са ?!
Аз даже не си виждам фаровете за мъгла като карам на къси, ти казваш че с тях свети по-добре ...
Има нещо гнило в Дания :mhihi:
Я, я снимай да видим ...
Нали не са изглеждали по този начин ?!
http://youtu.be/OA_7vAVA7PY?t=3m48s
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwinio » 12 Окт 2014, 22:40

Рефлекторите на лупите нямат и помен от нагар. За реглажа на фаровете съм ги направил точно по стандарт както трябва да са, там съмнение няма. Минава ми през главата да пробвам да ги наведа малко с идеята да засвети по-силно на пътя. Стъклата са полирани като е махнат слой от пластмасата, но като светят фаровете се виждат цептатинки вътре като косъмчета, но дали може да оказва чак такова влияние, нямат нито помътняло, нито нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 12 Окт 2014, 23:06

По-скоро да разсейват светлината където не трябва ...
Но това по никакъв начин не значи че светят слабо ..
Ти нали си с Д2С крушки - какви си сложил !?
Модулите да нямат проблем нещо ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwinio » 13 Окт 2014, 20:02

Да с Д2С крушки съм, свалих филипс, сложих китайски някакви. Не мисля, че може да е от модулите. Утре ще пробвам с модули, мисля, че имам под ръка да пробвам.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vency1914 » 24 Ное 2014, 20:37

аз имам същия проблем даже на десния ми фар почти цялата светлина ми е вътре при двигателя и немога да разбера от какво е шеината която е за предвижване на лупана напред и назад съм я навъртял на макс на вътре и пак си свети в двигателя :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Назад към E46