Гасне в движение

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Гасне в движение

Мнение от dark0 » 08 Окт 2014, 0:09

Здравеите колеги :)
Нещо тоя месец не ми тръгна добре и за няколко дни ми се налага да пусна нова тема ..
Преди няколко часа както си карам и изведнъж бум колата угасна .. отбих някак си опитах да запаля, но без успех само цъкане имаше като въртя ключа.. прегледах клемите на акумулатора - не е от тях.
Качих се наново в колата завъртях и запали.. покарах още 2-3 км. и пак загасна, но извадих ключа, сложих го пак завъртях и колата запали..
И преди малко пред нас точно да паркирам, пак угасна, но придружено с едно много силно "жужене" или бръмчене ако така мога да го кажа за около 4-5 секудни .. стори ми се,че идва някъде зад духалките.
Утре след работа ще я закарам на диагностика, но може ли някакви предположения да дадете най-често от какво може да е това :bchug:

колата е м54б22
Последна промяна dark0 на 08 Окт 2014, 12:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Гасне в движение

Мнение от zvetiko » 08 Окт 2014, 8:32

dark0 написа:Здравеите колеги :)
Нещо тоя месец не ми тръгна добре и за няколко дни ми се налага да пусна нова тема ..
Преди няколко часа както си карам и изведнъж бум колата угасна .. отбих някак си опитах да запаля, но без успех само цъкане имаше като въртя ключа.. прегледах клемите на акумулатора - не е от тях.
Качих се наново в колата завъртях и запали.. покарах още 2-3 км. и пак загасна, но извадих ключа, сложих го пак завъртях и колата запали..
И преди малко пред нас точно да паркирам, пак угасна, но придружено с едно много силно "жужене" или бръмчене ако така мога да го кажа за около 4-5 секудни .. стори ми се,че идва някъде зад духалките.
Утре след работа ще я закарам на диагностика, но може ли някакви предположения да дадете най-често от какво може да е това :bchug:

Колега, най-често се случва от проблем с токовете. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 08 Окт 2014, 10:15

Не, не е от тоците, от налягането на гумите е :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 08 Окт 2014, 18:42

На диагностика показа стъпково моторче и ламда сонда.
В понеделник ще оставя колата да чистят стъпковото моторче да видим дали ще има промяна :bchug:

Потребител
Аватар

Re: Гасне в движение на деректна 320i

Мнение от kavkaz » 17 Окт 2014, 18:31

здравейте,някой да има представа защо колата ми гасне на директна 320и автоматик преди го правеше много рядко сега зачести при намляне почти до сприране и когато спирам рязко направо ми светват лампите както си е на директана, и до там вартя и си пали без проблем.Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 10 Ное 2014, 0:54

Колега имаш ли ГИ на колата ?
На един приятел 25цата също автомат, правеше тази мизерия от неправилна настройка на газта

Назад към E46