Твърд педал на спирачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Твърд педал на спирачките
Колеги, Здравейте, моля за помощ. Вече 3 пъти както си карам БаВареца, педала на спирачката става адски твърд, натискам го със сила и колата едвам спира. Това са спирачки и не е шега работа. На морето щях на отнеса едни пешеходци на пешеходна пътека. После уж се оправи от само себе си, но в София ми направи пак същият номер. Не знам какво да правя, от един сервиз ми казаха, че всичко е ОК с колата, но всъщност не е.... МОЛЯ ако някой е имал подобен проблем или знае за какво става въпрос да помага. Благодаря ВИ!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Твърд педал на спирачките
Намери читав майстор и му разкажи това , което си описал тук , трябва да ти прегледа сервото и вакумите ....
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колега, да беше написал с какъв двигател си.... N42 си го имат този проблем и се почва с вакум помпа. Иначе правилно са те насочели сервото и вакума.

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
torettos написа:Колега, да беше написал с какъв двигател си.... N42 си го имат този проблем и се почва с вакум помпа. Иначе правилно са те насочели сервото и вакума.
Да проблема е в сервото - скъсана му е мембраната и причината е че е пълно със двигателно масло, което пък идва от вакум помпата която се задвичва от разпределителния вал. Сменяш си сервото (около 50лв. втора ръка) и задължително О-пръстените на помпата, че да не замине и новото серво
Благодаря Ви за мненията момчета! Ходих при един майстор не можа да открие нищо. Каза ми, че сервото работи, помпата и тя работи, маркуча за вакума бил ОК, според него било от рингове за ABSа на колелата, които взимат информация от датчиците за ABSа. Според него някой от тези рингове или обръчи (както се изрази той) се е повредил, НО по таблото нищо не ми свети, а и ABSа ми работи.
Иначе съм с бензинов 2000 куб. мотор, 150 к.с.
Иначе съм с бензинов 2000 куб. мотор, 150 к.с.

- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Махни клапана на сервото и бръкни с по дълга тел до дъното ако има масло колегата по горе е казал ново серво и уплътнения вакум помпа.Минал съм по тоя път.Убеден съм,че мотора е N42.
- Strike
- Потребител
-
- Кара: Е46 318 CI
- Мечтае да кара: танк у парламенто
Използвам темата да задам и аз един въпрос относно педала на спирачките .
Колко е хода на педала нормално преди да втвърди съвсем ? При мен хода на на педала е около 2-3 см след което става много твърд .
Проблем със спирането нямам спира си перфектно . Тъй като карам по няколко коли на ден и не съм сигурен вече дали има разлика в хода на педала или си внушавам . Мотора е N42 затова се притеснявам дали е тръгнало сервото
Възможно ли е краткия ход на педала да се дължи на нови дискове и накладки ?
Другото което ме стряска е АБС при рязко спиране много яко "рита" така ли трябва да е
Колко е хода на педала нормално преди да втвърди съвсем ? При мен хода на на педала е около 2-3 см след което става много твърд .
Проблем със спирането нямам спира си перфектно . Тъй като карам по няколко коли на ден и не съм сигурен вече дали има разлика в хода на педала или си внушавам . Мотора е N42 затова се притеснявам дали е тръгнало сервото

Другото което ме стряска е АБС при рязко спиране много яко "рита" така ли трябва да е

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Strike написа:Използвам темата да задам и аз един въпрос относно педала на спирачките .
Карай спокойно колега внушаваш си ако е от сервото то като освободиш колата от скорост и не спреш при първото бутване на спирачката, то втория път педала е твърд на камък, а за абс-а рита яко да, не се стряскай. А сервото можеш да го провериш много лесно - откачаш маркучето за вакума и бръкваш от там с нещо дълго и тънко към дъното на сервото, вадиш и гледаш дали е мазно, ако е мазно дори да не е заминало сервото след известно време ще се прецака.
8 мнения
• Страница 1 от 1