Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация
Здравейте колеги, сдобих се с е46 99та година с неработещи асц, абс и километраж. На таблото ми светят лампите за асц, абс и ръчна. Бях на две диагностики, и на двете места не успяха да се вържат към абс-а. Казаха ми три възможни проблема заден ляв датчик на абс-а поради неработещия километраж, прекъсната връзка на инсталацията между датчика и електронния блок и заминал електронен блок на абс-а. Започнах със смяна на абс датчика, смених два и никакъв резултат, другите ги замерихме с мултицет и отчитаха съпротивление. Отидох и при други майстори за съвет, и от там се оказа че колата е имала и навигация, след като я е махнал предишния собственик е орязал всички кабели.Казаха ми, че връзката на комуникация между километража, абс-а, асц-то и датчиците минавали през навигацията и от там ми идвали проблемите. Въпроса ми е, ако е така само след като сложа друга навигация ли ще се оправят тези проблеми, или има и начин да мина без навигация? И дали проблема не е от самия блок на абс-а?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Проблем с АСЦ и АБС при махната навигация
Щом не можеш да се вържеш към Модула за АБС-а това може да ти говори за нарушена комуникация и тоя модул да не работи правилно,той може да работи но ако няма връзка с него той няма как да си изпълнява функциите ,към мотора и другите части колата успява ли да се конектне и щом си 99 та година би трябвало да имаш 2 диагностетични букси едната кръглата под капака до мотора и една под волана ОБД 2 като с 2 те букси се четат различни неща по колата.
През нито една от двете букси не може да се свърже с абс-а. Според теб как трябва да процедирам, жичкаджия дали ще оправи проблема?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
това че абс-а минава през навигацията е пълна глупост, тогава колите без навигация нямат ли абс, според твоите майстори
Ако си от Сф, пиши едно ЛС да ти оправя колата.

Ако си от Сф, пиши едно ЛС да ти оправя колата.
4 мнения
• Страница 1 от 1