Странен проблем с Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M POWER
- Мечтае да кара: BMW E90 HARTGE
Странен проблем с Е46
Здравейте колеги,
имам много странен проблем 320д 2003г 150кс.
Мотора ми беше на 140 000 км. след което засмука така наречените ‘ пеперуди ‘ счупи двигател и турбо. Направих мотора без да спестявам, турбото го рециклирах. Колата пали работи перфектно а ма не върви. Като я настъпя до край на първа и задържа до 4к и нещо оборота и изведнъж тръгне и си върви нормално. Върви си така докато пак не сваля доста оборотите или пак не спра, след което за да почне да върви пак трябва да я натисна до над 4к оборота за да почне да върви. Закачах я на диагностика не дава никаква грешка, сменях дебитомера(без да трия грешката) с такъв от работеща кола никаква разлика. Мериха налагането на турбото по време на движение и е всичко нормално. Майсторите ме съветват да сваля катализаторите, но не мисля че е от това.
Вие какъв съвет ще ми дадете, имало ли е някой с подобен проблем?
Поздрави
имам много странен проблем 320д 2003г 150кс.
Мотора ми беше на 140 000 км. след което засмука така наречените ‘ пеперуди ‘ счупи двигател и турбо. Направих мотора без да спестявам, турбото го рециклирах. Колата пали работи перфектно а ма не върви. Като я настъпя до край на първа и задържа до 4к и нещо оборота и изведнъж тръгне и си върви нормално. Върви си така докато пак не сваля доста оборотите или пак не спра, след което за да почне да върви пак трябва да я натисна до над 4к оборота за да почне да върви. Закачах я на диагностика не дава никаква грешка, сменях дебитомера(без да трия грешката) с такъв от работеща кола никаква разлика. Мериха налагането на турбото по време на движение и е всичко нормално. Майсторите ме съветват да сваля катализаторите, но не мисля че е от това.
Вие какъв съвет ще ми дадете, имало ли е някой с подобен проблем?
Поздрави
BMW MPOWER
- orli_g
- Потребител
-
- Кара: E46 320D Facelift
Re: Странен проблем с Е46
Здравей! И аз имам същия модел със същия мотор. При смяна на турбината колата в малките обороти беше пълен мъртвец! Оказа се,че бяха разменени местата на маркучите на вакуумите на турбото. Сега всичко е наред. Дано съм ти помогнал. 

2 мнения
• Страница 1 от 1