Странен проблем с АБС моля за помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем с АБС моля за помощ

Мнение от sussy7 » 25 Авг 2014, 21:02

Здравейте колеги,от скоро съм горд собтсвеник на 330д и ми се яви следният странен проблем светеше ми лампа за абс , тракшън и тази за опъната ръчна. Закачихме я на компютър и показа преден ляв датчик в червено и заден десен в жълто. Момчето ми каза да сменя предния а задния не защото грешката била в жълто. така и направих, смених предният покарах малко и като изгасна червената лампа за ръчна минах около 100-тина метра и загаснаха и двете жълти за АБС и тракшъна, аз се зарадвах и започнах да тествам потенциала на ракетата със тракшъна, но уви,като спрях на място след малко каране и отново светнаха и трите лампи. загасих запалих отново и пак светят. така няколко пъти загасях докато не загасна червената за ръчната и след 100метра и другите. но през неопределено време пак святкат. Свалих задна дясна гума и напръсках датчика с контактен спрей, но после историята се повтаря, ту свети и не работи, ту изгасват и работи. Дали има някаква зависимост от накладки или ръчна защото ръчната не му държи добре, но накладки има средна хубост, или пък и заден десен датчик си заминава и ту работи ту не, но пък за ръчната защо да светва лампата когато светнат жълтите. Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели разрешаването,че вече нямам нерви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Re: Странен проблем с АБС моля за помощ

Мнение от nasko_hd » 07 Окт 2014, 20:30

И аз имам същия проблем колега.е46 318.
Нека ако има запознати да пишат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Мнение от Hellrot » 15 Дек 2014, 21:41

Аз имам АБСОЛЮТНО стъщия проблем... Светват 3те лампи и после трябва да изгася, и след като запаля трябва леко да превърти гуми и лампите гаснат... След няколко метра пак светват... Забелязах че сега в студа го прави доста често, бих казал постоянно...Моля някой ако знае нещо по въпроса да помогне че сега като почна да замръзва карам на нокти... :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 330xd

Мнение от trapera94 » 15 Дек 2014, 22:45

аз карам 330xd и имам същия проблем като изгаса колата спират и после може и 2 3 или 5 км да мина и пак светват на мен ми пише сензор за странично ускорение,но след смяната пак същия номер и аз незнам какво да правя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 17 Дек 2014, 10:54

С ASC или DSC сте колеги ???
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 330xd

Мнение от trapera94 » 17 Дек 2014, 12:26

DSC съм аз

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Мнение от Hellrot » 20 Дек 2014, 19:02

аз съм с ASC
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 318i
Мечтае да кара: Вече го кара :)

Мнение от theshadowtm » 22 Дек 2014, 14:44

Здрашейте Колеги,

Имах същия проблем. Грешката показа преден ляв АБС датчик дал фира. Преди да го сменя реших да направя експеримент, смених местата на преден ляв и преден десен АБС датчик (считайки, че десния ОК). Изчистих грешката, покарах и пак същата история - преден ляв датчик заминал. Имайки предвид, че преместих работещия датчик на това място, почнах да оглеждам буксата и какво да видя - крачето, държащо буксата на датчика хубаво и стабилно в гнездото й, беше счупено. При дупка или остър завой, контакта се губеше и ми изписваше грешка за заминал датчик. Поиграх си със малко свински опашки ( БГ инженеринг) и вече няма проблем (4 месеца).

Проверете дали буксите на датчиците ви не са здали багажа - на око не се вижда, но като опипате и напънете малко буксата, ще си покаже. Това важи и за кабелите от и към буксите ( и от двете страни :mrgreen: ).

Надявам се да съм бил полезен.

Поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от sobieski_2 » 04 Авг 2015, 18:37

И аз имам същият проблем само , че при мен ту светват ту гаснат и трите лампи абс блокаж и за ръчната спирачка - даже някой път губя и километража но много рядко сменях датчика на предно ляво колело , но уви проблема си остана
Ако някой може да помага да каже как си е отстранил проблема
мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 07 Авг 2015, 11:46

Първо започни с диагностика.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Назад към E46