Странен проблем с АБС моля за помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с АБС моля за помощ
Здравейте колеги,от скоро съм горд собтсвеник на 330д и ми се яви следният странен проблем светеше ми лампа за абс , тракшън и тази за опъната ръчна. Закачихме я на компютър и показа преден ляв датчик в червено и заден десен в жълто. Момчето ми каза да сменя предния а задния не защото грешката била в жълто. така и направих, смених предният покарах малко и като изгасна червената лампа за ръчна минах около 100-тина метра и загаснаха и двете жълти за АБС и тракшъна, аз се зарадвах и започнах да тествам потенциала на ракетата със тракшъна, но уви,като спрях на място след малко каране и отново светнаха и трите лампи. загасих запалих отново и пак светят. така няколко пъти загасях докато не загасна червената за ръчната и след 100метра и другите. но през неопределено време пак святкат. Свалих задна дясна гума и напръсках датчика с контактен спрей, но после историята се повтаря, ту свети и не работи, ту изгасват и работи. Дали има някаква зависимост от накладки или ръчна защото ръчната не му държи добре, но накладки има средна хубост, или пък и заден десен датчик си заминава и ту работи ту не, но пък за ръчната защо да светва лампата когато светнат жълтите. Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели разрешаването,че вече нямам нерви.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Re: Странен проблем с АБС моля за помощ
И аз имам същия проблем колега.е46 318.
Нека ако има запознати да пишат
Нека ако има запознати да пишат
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
Аз имам АБСОЛЮТНО стъщия проблем... Светват 3те лампи и после трябва да изгася, и след като запаля трябва леко да превърти гуми и лампите гаснат... След няколко метра пак светват... Забелязах че сега в студа го прави доста често, бих казал постоянно...Моля някой ако знае нещо по въпроса да помогне че сега като почна да замръзва карам на нокти... 

- trapera94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330xd
аз карам 330xd и имам същия проблем като изгаса колата спират и после може и 2 3 или 5 км да мина и пак светват на мен ми пише сензор за странично ускорение,но след смяната пак същия номер и аз незнам какво да правя.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
С ASC или DSC сте колеги ???

Ако нема у глава, има у Google.
- trapera94
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330xd
DSC съм аз
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
- theshadowtm
- Потребител
-
- Кара: е46 318i
- Мечтае да кара: Вече го кара :)
Здрашейте Колеги,
Имах същия проблем. Грешката показа преден ляв АБС датчик дал фира. Преди да го сменя реших да направя експеримент, смених местата на преден ляв и преден десен АБС датчик (считайки, че десния ОК). Изчистих грешката, покарах и пак същата история - преден ляв датчик заминал. Имайки предвид, че преместих работещия датчик на това място, почнах да оглеждам буксата и какво да видя - крачето, държащо буксата на датчика хубаво и стабилно в гнездото й, беше счупено. При дупка или остър завой, контакта се губеше и ми изписваше грешка за заминал датчик. Поиграх си със малко свински опашки ( БГ инженеринг) и вече няма проблем (4 месеца).
Проверете дали буксите на датчиците ви не са здали багажа - на око не се вижда, но като опипате и напънете малко буксата, ще си покаже. Това важи и за кабелите от и към буксите ( и от двете страни
).
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави.
Имах същия проблем. Грешката показа преден ляв АБС датчик дал фира. Преди да го сменя реших да направя експеримент, смених местата на преден ляв и преден десен АБС датчик (считайки, че десния ОК). Изчистих грешката, покарах и пак същата история - преден ляв датчик заминал. Имайки предвид, че преместих работещия датчик на това място, почнах да оглеждам буксата и какво да видя - крачето, държащо буксата на датчика хубаво и стабилно в гнездото й, беше счупено. При дупка или остър завой, контакта се губеше и ми изписваше грешка за заминал датчик. Поиграх си със малко свински опашки ( БГ инженеринг) и вече няма проблем (4 месеца).
Проверете дали буксите на датчиците ви не са здали багажа - на око не се вижда, но като опипате и напънете малко буксата, ще си покаже. Това важи и за кабелите от и към буксите ( и от двете страни

Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави.
- sobieski_2
- Потребител
-
И аз имам същият проблем само , че при мен ту светват ту гаснат и трите лампи абс блокаж и за ръчната спирачка - даже някой път губя и километража но много рядко сменях датчика на предно ляво колело , но уви проблема си остана
Ако някой може да помага да каже как си е отстранил проблема
мерси
Ако някой може да помага да каже как си е отстранил проблема
мерси
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Първо започни с диагностика.

Ако нема у глава, има у Google.
10 мнения
• Страница 1 от 1