Загряване през жегите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Загряване през жегите

Мнение от vaoo » 13 Авг 2014, 1:01

Здравейте колеги,

BMW 318i е46 1999г. , газов инджекцион с Бардолини. След като шофирам около 100-150км, особено ако е нагорнище колата ми загрява.Стрелката доста бързо задминава 2ч и си навлиза в червено.Обикновено този проблем временно докато съм на пътя го оправям като пускам парното.След това обаче отново почва да загрява.Така докато стигна морето от София 4-5 пъти пускам парно.
Преди 3 дни пътувах на дълъг път, беше жега.Този път и лампата за липса на антифриз светна.Интересното е че угасна след като пуснах пак парното.
Антифриза е на ниво.Няма вода в маслото.Маркучите са леко меки.Загряването е само на дълъг път и жега, когато шофирам в града , дори и след 2часа не се случва това.Диагностика на перката съм правил всичко й е наред, сменях я преди 1 год с фейслифтова. Парно има и си топли нормално.
Миналата година го правеше същия номер и спуках маркуча, който се разделя Т образно за изпарителя на газовата.Последно тогава сменях антифриз.От тогава досега никаква промяна и продължава да го прави това.Тук един приятел каза, че може да има балон и не е обезвъздушена. Възможно ли е да е от това.
Благодаря ви за отговорите !

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: Загряване през жегите

Мнение от BMDrago » 13 Авг 2014, 9:46

Провери питата на радиатора да не е задръстена
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 13 Авг 2014, 10:40

Виж има едни дифузори, които се управляват с вакум, намират се на гърба на радиатора - откъм двигателя. Да не би да има проблем с управлението и да стоят затворени и затова да не се охлажда добре.
Аз съм с дизел де и при мен ги има. Незнам дали при бензина е същото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Авг 2014, 11:46

niki_future написа:Виж има едни дифузори, които се управляват с вакум, намират се на гърба на радиатора - откъм двигателя. Да не би да има проблем с управлението и да стоят затворени и затова да не се охлажда добре.
Аз съм с дизел де и при мен ги има. Незнам дали при бензина е същото

Колега, имаш в предвид дифузьорите с щора, но поне аз досега съм ги виждал само при дизелови двигатели.

За проблема- един от вариантите е проблем с водната помпа. Ако не е сменяна повече от 60-70000км или не се знае историята и най-добре да се смени заедно с ролките и ремъка.
Вероятен проблем е и диаметъра на тройниците за подгряване на изпарителя- понякога слагат с почти два пъти по-малък диаметър, в сравнение с диаметъра на маркуча при, което се нарушава правилната циркулация на антифриза. Идеята за почистване на радиатора също е добра.

Потребител
Аватар

Мнение от vaoo » 13 Авг 2014, 13:39

Водна помпа съм сменял минлата година с оригинална , новата няма и 10000км. Значи най вероятно е газовата и да ходя да тормозя газаджиите? Ще погледна и радиатора.Блгадоря ви за отговорите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 13 Авг 2014, 14:33

Колега, а провери ли термостата. Винаги първо с него се почва :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92,е46
Мечтае да кара: Hp4
Детайли за колата: M suspension

Мнение от grozdan1995 » 17 Авг 2014, 14:40

Новата ти водна помпа с метално лопатки ли е ?
Над смълчаните полета дрифтят малки пишлемета

Назад към E46