Загряване през жегите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Загряване през жегите
Здравейте колеги,
BMW 318i е46 1999г. , газов инджекцион с Бардолини. След като шофирам около 100-150км, особено ако е нагорнище колата ми загрява.Стрелката доста бързо задминава 2ч и си навлиза в червено.Обикновено този проблем временно докато съм на пътя го оправям като пускам парното.След това обаче отново почва да загрява.Така докато стигна морето от София 4-5 пъти пускам парно.
Преди 3 дни пътувах на дълъг път, беше жега.Този път и лампата за липса на антифриз светна.Интересното е че угасна след като пуснах пак парното.
Антифриза е на ниво.Няма вода в маслото.Маркучите са леко меки.Загряването е само на дълъг път и жега, когато шофирам в града , дори и след 2часа не се случва това.Диагностика на перката съм правил всичко й е наред, сменях я преди 1 год с фейслифтова. Парно има и си топли нормално.
Миналата година го правеше същия номер и спуках маркуча, който се разделя Т образно за изпарителя на газовата.Последно тогава сменях антифриз.От тогава досега никаква промяна и продължава да го прави това.Тук един приятел каза, че може да има балон и не е обезвъздушена. Възможно ли е да е от това.
Благодаря ви за отговорите !
BMW 318i е46 1999г. , газов инджекцион с Бардолини. След като шофирам около 100-150км, особено ако е нагорнище колата ми загрява.Стрелката доста бързо задминава 2ч и си навлиза в червено.Обикновено този проблем временно докато съм на пътя го оправям като пускам парното.След това обаче отново почва да загрява.Така докато стигна морето от София 4-5 пъти пускам парно.
Преди 3 дни пътувах на дълъг път, беше жега.Този път и лампата за липса на антифриз светна.Интересното е че угасна след като пуснах пак парното.
Антифриза е на ниво.Няма вода в маслото.Маркучите са леко меки.Загряването е само на дълъг път и жега, когато шофирам в града , дори и след 2часа не се случва това.Диагностика на перката съм правил всичко й е наред, сменях я преди 1 год с фейслифтова. Парно има и си топли нормално.
Миналата година го правеше същия номер и спуках маркуча, който се разделя Т образно за изпарителя на газовата.Последно тогава сменях антифриз.От тогава досега никаква промяна и продължава да го прави това.Тук един приятел каза, че може да има балон и не е обезвъздушена. Възможно ли е да е от това.
Благодаря ви за отговорите !
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Загряване през жегите
Виж има едни дифузори, които се управляват с вакум, намират се на гърба на радиатора - откъм двигателя. Да не би да има проблем с управлението и да стоят затворени и затова да не се охлажда добре.
Аз съм с дизел де и при мен ги има. Незнам дали при бензина е същото
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
niki_future написа:Виж има едни дифузори, които се управляват с вакум, намират се на гърба на радиатора - откъм двигателя. Да не би да има проблем с управлението и да стоят затворени и затова да не се охлажда добре.
Колега, имаш в предвид дифузьорите с щора, но поне аз досега съм ги виждал само при дизелови двигатели.
За проблема- един от вариантите е проблем с водната помпа. Ако не е сменяна повече от 60-70000км или не се знае историята и най-добре да се смени заедно с ролките и ремъка.
Вероятен проблем е и диаметъра на тройниците за подгряване на изпарителя- понякога слагат с почти два пъти по-малък диаметър, в сравнение с диаметъра на маркуча при, което се нарушава правилната циркулация на антифриза. Идеята за почистване на радиатора също е добра.
Водна помпа съм сменял минлата година с оригинална , новата няма и 10000км. Значи най вероятно е газовата и да ходя да тормозя газаджиите? Ще погледна и радиатора.Блгадоря ви за отговорите!
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега, а провери ли термостата. Винаги първо с него се почва 

- grozdan1995
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92,е46
- Мечтае да кара: Hp4
- Детайли за колата: M suspension
Новата ти водна помпа с метално лопатки ли е ?
Над смълчаните полета дрифтят малки пишлемета
7 мнения
• Страница 1 от 1