Бмв е46 320д 136hp 99г. моля за помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- R.kepov
- Потребител
-
- Кара: BMW 325xi E46
- Мечтае да кара: E60
Бмв е46 320д 136hp 99г. моля за помощ
Колеги от 1 месец имам следният проблем и немога да намеря разрешение.
Когато запаля колата дали студена или топла пали без проблем но след секуди почва едно тракане като метал в метал.
Почнахме с демфера и алтернатора,водна помпа,климатик,хидравлика всички ролки оптегачи всичко е напълно изрядно.От там почистване на ЕГР-ра с колекторите имаше съвсем нормален нагар пак продължи да трака. Сега този понеделник свалихме главата защото колата ми губеше вода и реших да сменя гарнитурата.Шлайфане на главата,смяна на гумички на клапани,гарнитура,гарнитури на смукателни изпосквателни нови болтове всичко опщо взето както се прави.Карам я от сряда няма проблем не надува маркучите не губи антифрис но продалжава да трака.На диагности нямам никакви грешки.
ГНП-е на 8 месеца чисто ново с гаранция защото имах проблем с него няколко пъти и накря взех ново,турбината също е наред.
Друго което ми направи впечатление от както започна да трака ми дигна разхода около 10-грацко маслото не ми го пипа незнам къде вече да търся проблема за това ще ви бъда благодарен ако помогнете
Когато запаля колата дали студена или топла пали без проблем но след секуди почва едно тракане като метал в метал.
Почнахме с демфера и алтернатора,водна помпа,климатик,хидравлика всички ролки оптегачи всичко е напълно изрядно.От там почистване на ЕГР-ра с колекторите имаше съвсем нормален нагар пак продължи да трака. Сега този понеделник свалихме главата защото колата ми губеше вода и реших да сменя гарнитурата.Шлайфане на главата,смяна на гумички на клапани,гарнитура,гарнитури на смукателни изпосквателни нови болтове всичко опщо взето както се прави.Карам я от сряда няма проблем не надува маркучите не губи антифрис но продалжава да трака.На диагности нямам никакви грешки.
ГНП-е на 8 месеца чисто ново с гаранция защото имах проблем с него няколко пъти и накря взех ново,турбината също е наред.
Друго което ми направи впечатление от както започна да трака ми дигна разхода около 10-грацко маслото не ми го пипа незнам къде вече да търся проблема за това ще ви бъда благодарен ако помогнете
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
Re: Бмв е46 320д 136hp 99г. моля за помощ
чувал съм за специално този мотор 136 коня на 320д е46,че късат колянови валовe,но дали при теб това е причината за тракането е трудно да се каже
отиди при някой доверен сервиз и човек,който може да диагностицира правилно от къде идва проблема
отиди при някой доверен сервиз и човек,който може да диагностицира правилно от къде идва проблема
Последна промяна Oleg-16V на 10 Авг 2014, 18:21, променена общо 1 път
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
от каде го чуваш това тракане спирали въобще ,а и сащо маховика как е имали вибрациии .
- R.kepov
- Потребител
-
Тодориев написа:от каде го чуваш това тракане спирали въобще ,а и сащо маховика как е имали вибрациии .
Значи забравих да спомена и замаховика всичко и там е наред.
Тракането се чува някаде близо до ЕГР-ра и трака прест 3 4 секунди днес ще напаравя клип да го чуете
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
моето тракаше при всяко палене и леко причукваше като по загрее смених веригите оптегач пласгач и всичко заспа
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- R.kepov
- Потребител
-
unikalen88 написа:ангренажната верига как е
Оптегачи ,плъзгачи,верига всичко е както трябва пак казвам колата пали без проблем върви само разходат е голя тези дни ще сваля дюзите защотото мисля че някоя може да е заминала
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
също и демферната шаиба може да чука тя как е мятали като работи мотора
8 мнения
• Страница 1 от 1