Странно притрисане докато е студена?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Странно притрисане докато е студена?
Здравейте, от скоро наблюдавам, че като запаля колата (323) докато излезе от синьото без да мърдат оборотите колата тресе, но не постоянно, а не пресекулки. Не е мн. сериозно, но в покой се усеща, че не е така както трябва да бъде. Направи ми впечатление, че парното също работи на пресекулки докато е студена (не знам дали има общо). Три чертички примерно, и то духа и се изсилва все едно, е на три за 1 секунда след, след това е на най-слабо пак за 1сек. и така все едно си играя със степените много бързо. Когато колата загрее няма проблем. Парното се лигави до по-късен етап? 

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Re: Странно притрисане докато е студена?
Колега ще следя темата тъй като моята (318i N42) прави същото нещо... както работи докато е студена и леко притриса за под секунда и така се повтаря докато загрее. Дори си мислих, че някоя свещ не ОК тъй като ги бях сменил с нови, но се оказа че не е от тях... иначе нямам проблема с парното...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Bokrael написа:Здравейте, от скоро наблюдавам, че като запаля колата (323) докато излезе от синьото без да мърдат оборотите колата тресе, но не постоянно, а не пресекулки. Не е мн. сериозно, но в покой се усеща, че не е така както трябва да бъде. Направи ми впечатление, че парното също работи на пресекулки докато е студена (не знам дали има общо). Три чертички примерно, и то духа и се изсилва все едно, е на три за 1 секунда след, след това е на най-слабо пак за 1сек. и така все едно си играя със степените много бързо. Когато колата загрее няма проблем. Парното се лигави до по-късен етап?
Поради някаква причини празните обороти не са стабилни- паразитен въздух, проблем със стъпковото моторче...Когато вентилатора включи на по-висока степен, алтернатора товари повече двигателя, който заради проблема с празните обороти не ги дължи стабилни и те мърдат.
zvetiko написа:Bokrael написа:Здравейте, от скоро наблюдавам, че като запаля колата (323) докато излезе от синьото без да мърдат оборотите колата тресе, но не постоянно, а не пресекулки. Не е мн. сериозно, но в покой се усеща, че не е така както трябва да бъде. Направи ми впечатление, че парното също работи на пресекулки докато е студена (не знам дали има общо). Три чертички примерно, и то духа и се изсилва все едно, е на три за 1 секунда след, след това е на най-слабо пак за 1сек. и така все едно си играя със степените много бързо. Когато колата загрее няма проблем. Парното се лигави до по-късен етап?
Поради някаква причини празните обороти не са стабилни- паразитен въздух, проблем със стъпковото моторче...Когато вентилатора включи на по-висока степен, алтернатора товари повече двигателя, който заради проблема с празните обороти не ги дължи стабилни и те мърдат.
Колата си трепери и без да е пуснато парното. Като го пусна просто и то работи на пресекулки. А стрелката на оборотите не мърда изобщо, докато колата трепери.

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Bokrael написа:Колата си трепери и без да е пуснато парното. Като го пусна просто и то работи на пресекулки. А стрелката на оборотите не мърда изобщо, докато колата трепери.
Интересно ми е какво е общото между двата двигателя (твоя и моя) защото е абсолютно същото и при мен... и това което си мисля е паразитен въздух, но от къде? ..тъй като аз стъпково моторче нямам..
Последно избутване Bokrael от 13 Авг 2014, 13:27

5 мнения
• Страница 1 от 1