Нужда от съвет относно моето 320D (150к.)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Lefterov
- Потребител
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F32
Нужда от съвет относно моето 320D (150к.)
Колеги имам нужда от съвет за постигане на вътрешен мир 
Февруари месец си купих моята 320D(2003г., автоматик), като още тогава се оглеждах повечко за 330D (204ps), но просто парите които искаха за бройките във видимо добро състояние, с оборудването което търсех и парите, които можех аз да отделя се разминаваха с едно ~3000лв. Както и да е, намерих 320D, която ми изглеждаше много запазена и я взех. Колата си имаше своите проблеми (започнах със смяна на турбо
), налях пари и в нови оригинални части, фарове, джанти и тн., та тези 3000лв. така или иначе пак ги дадох. Започна да изглежда наистина добре и стигнах до момент, в който всеки път като сляза се обръщам да я погледна и се усмихвам. Но едно нещо ме трови непрестанно....че не е 3.0 двигателят който исках. И наистина, когато я карам се набира добре, за тове което е, но усещам, че не ми е достатъчно, можеби е на 20-25% от това което търся като мощност. Не става въпрос за рязане или каквото и да било, смея да твърдя, че съм внимателен шофьор, но искам, когато ми се налага да изпреварвам да речем, да се наема доста по-бързичко. Сега съм и замислил подобрения външно и вътрешно за можеби още 2000лв., но ме спира мисълта, че ги наливам в нещо, с което не съм изцяло щастлив. Кой е най-добрият ми вариант за действие? Да се примиря с това което е? Да и сложа чип, но как би се отразило това в дългосрочен план, 2-3 и повече години - при каране без въртене на гуми? Да я пускам на пазара и да търся 330, но да скоча пак в дълбокото и да мина през всички обслужвания, непредвидени ремонти и изобщо един куп разходи? 
П.С. особенно ценно ще е за мен мнение на човек карал и 320D и 330D.

Февруари месец си купих моята 320D(2003г., автоматик), като още тогава се оглеждах повечко за 330D (204ps), но просто парите които искаха за бройките във видимо добро състояние, с оборудването което търсех и парите, които можех аз да отделя се разминаваха с едно ~3000лв. Както и да е, намерих 320D, която ми изглеждаше много запазена и я взех. Колата си имаше своите проблеми (започнах със смяна на турбо

П.С. особенно ценно ще е за мен мнение на човек карал и 320D и 330D.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Нужда от съвет относно моето 320D (150к.)
Обикновено такива теми не свършват добре, но я одобрих, да видим...
Never mistake motion for action...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Колега в началото и аз търсих 320-ка качих се харесах си една карах я возиха ме и мислех да я взимам.По-късно през деня се качих и на 330Д(в момента съм с нея) разликата е огромна много готина кола просто останах без думи и веднага я поисках естествено беше с 2700лв отгоре.Дори и да сложиш чип на 320ката няма да е кой знае какво аз те съветвам да я продадеш и да си вземеш 330д 204к. 
Супер доволно върви и разхода е само 1,2 литра отгоре градско.Ама усмивката от лицето ти няма да слезе сигурен съм

Супер доволно върви и разхода е само 1,2 литра отгоре градско.Ама усмивката от лицето ти няма да слезе сигурен съм

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мой съвет е да си караш колата, ако ти е здрава и запазена
Не знаеш какъв кенеф ще вземеш и после да се псуваш че си дал здрава кола за коптор.
А и да вземеш 330д след време пащ ще ти се види слаба...и си викаш ами ако бех взел....М3 да кажем?
Карай си и си свиркай!
То и 7-ца Алпина да имаш ще си мислиш за Ролс ройс / например /. Угодия няма, това движи пазара напред

А и да вземеш 330д след време пащ ще ти се види слаба...и си викаш ами ако бех взел....М3 да кажем?
Карай си и си свиркай!
То и 7-ца Алпина да имаш ще си мислиш за Ролс ройс / например /. Угодия няма, това движи пазара напред

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колега, от 2 години и нещо карам Х3 с въпросния мотор - 3.0d, 204 к.с. Нищо лошо не мога да кажа за него - двигатеят е на ниво. Не съм имал момент, в който да почуваствам, че не ми достига мощност или въртящ момент. Мога само да си представяям какво е да караш с кола с по-новите и респективно - по-мощни дизели... За съжаление, никога не съм карал БМВ с 2-литров дизел и затова не мога да направя сравнение.
Ти формално търсиш съвет, но за себе си решил - искаш по-мощен двигател. Какво можем да ти кажем? Че 3.0d e по-мощен от 2.0д? Ти си наясно... Или, че не си струва да търсиш друга кола, а да си караш тази? Ще приемеш ли такъв съвет? Никой не може да реши вместо теб - ти си знаеш въможностите и мераците. Мисли, решавай и действай - само това мога да те посъветвам. Успех!
Ти формално търсиш съвет, но за себе си решил - искаш по-мощен двигател. Какво можем да ти кажем? Че 3.0d e по-мощен от 2.0д? Ти си наясно... Или, че не си струва да търсиш друга кола, а да си караш тази? Ще приемеш ли такъв съвет? Никой не може да реши вместо теб - ти си знаеш въможностите и мераците. Мисли, решавай и действай - само това мога да те посъветвам. Успех!
Excellent! Steven is my name!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пробвал съм и 320д и 330д с чип и без чип - моето мнение е, че ако искаш вървеж просто продай твоята кола и си купи 330д. Познавам много добре това вътрешно чоплене, което те гложди и тебе, и затова ти казвам директно - купи си 330д. Кефа цена няма 

Si non confectus, non reficiat.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Колега, виж колко много мнения има във форума "Как да засиля моята 330-ка дизел/бензин".
Предишната ми е46-ца беше 118 к.с. 1,9 бензин. Карах я година някъде и свикнах с вървежа й, който си беше повече от приличен, ноо... Сега съм с е46 2.2 автомат и вече със 170 катъра под капака. Какво да ти кажа - много, ама много ми се изка да върви тая кола, че грам не я усещам пъргава. А е в отлично състояние моторя, та сигурно е заради автомата. Ма и ръчка да беше дали пак нямаше да ми се прииска по някое време да е 3.0 231 коня, та да реша проблема веднъж и завинаги... или по-скоро да си дам 2-3 месеца, през което време като й свикна и на нея да мисля за генерации нови и чип... абе направо да взема да я турбинирам, а?!
В момента разполагаш със запазена и добре обслужена кола с нова турбина. Ако вземеш, че я чипосаш при някой, който си разбира от работата можеш да постигнеш 180+ коня, което никак не е малко подобрение. Щом не си състезател тези 30 коня отгоре ще ги усетиш всякак при изпреварванията. Освен това имаш една незаменима за мен екстра - БМВ-то ти е автоматик и с нютоните на дизела едва ли е толкова зле откъм вървеж.
Ако я продадеш сега колата ще си вътре не само с парите - хората, които си купуват 330-ки за какво ги взимат според теб? Ако пък шестакът ти е толкова на сърце защо да си правиш секано на душата?
Поздравявам те, че си фен на марката и ти пожелавам успех в избора!
Предишната ми е46-ца беше 118 к.с. 1,9 бензин. Карах я година някъде и свикнах с вървежа й, който си беше повече от приличен, ноо... Сега съм с е46 2.2 автомат и вече със 170 катъра под капака. Какво да ти кажа - много, ама много ми се изка да върви тая кола, че грам не я усещам пъргава. А е в отлично състояние моторя, та сигурно е заради автомата. Ма и ръчка да беше дали пак нямаше да ми се прииска по някое време да е 3.0 231 коня, та да реша проблема веднъж и завинаги... или по-скоро да си дам 2-3 месеца, през което време като й свикна и на нея да мисля за генерации нови и чип... абе направо да взема да я турбинирам, а?!
В момента разполагаш със запазена и добре обслужена кола с нова турбина. Ако вземеш, че я чипосаш при някой, който си разбира от работата можеш да постигнеш 180+ коня, което никак не е малко подобрение. Щом не си състезател тези 30 коня отгоре ще ги усетиш всякак при изпреварванията. Освен това имаш една незаменима за мен екстра - БМВ-то ти е автоматик и с нютоните на дизела едва ли е толкова зле откъм вървеж.
Ако я продадеш сега колата ще си вътре не само с парите - хората, които си купуват 330-ки за какво ги взимат според теб? Ако пък шестакът ти е толкова на сърце защо да си правиш секано на душата?
Поздравявам те, че си фен на марката и ти пожелавам успех в избора!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, ако ти се струва слаба колата, но е в чудесното състояние, което описваш, най-евтино, бързо и безболезнено е да я чипосаш. Така ще видиш как ще върви след това и ще прецениш достатъчно ли е или не. За мен проблемът не е в това колко е бърза 330д спрямо 320д, а в това, че 4-ри цилиндровият дизел от тези години не работи никак равномерно и създава твърде много вибрации, които на мене лично въобще не ми харесват. От друга страна може да се натъкнеш на доста кофти 6-цилиндров мотор, както казват колегите, не се знае на какво ще попаднеш.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
turbo написа:Колега, ако ти се струва слаба колата, но е в чудесното състояние, което описваш, най-евтино, бързо и безболезнено е да я чипосаш. Така ще видиш как ще върви след това и ще прецениш достатъчно ли е или не. За мен проблемът не е в това колко е бърза 330д спрямо 320д, а в това, че 4-ри цилиндровият дизел от тези години не работи никак равномерно и създава твърде много вибрации, които на мене лично въобще не ми харесват. От друга страна може да се натъкнеш на доста кофти 6-цилиндров мотор, както казват колегите, не се знае на какво ще попаднеш.
именно... най-дразнещото на 4цилиндровия мотор е тракането и вибрациите..... иначе има 320ки мапнати които си вървят доста доволно на равно или повече от стокови 30ки

Мапни я при някой , който знае какво прави и ще останеш доволен + това никой няма да ти върне парите,които си налял или да го оцени и да ти даде добра цена за колата

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
аз като скромен собственик на 528и ще кажа на колегата ,че да си кара спокойно колата щом си я стегнал , щото ще направиш подарък на новия собственик за никви пари, ще си купиш същата кола с 2 хил. отгоре и още толкова обслужване и непредвидени разходи и накрая пак същата кола с 50 коня отгоре . Лично според мен 50 коня не заслужават инвестиция с 5 хил . отгоре !
Спестявай си парите и след 2,3 години си вземи по-новия модел, нещо по-мощно !!!
Аз минах от 115 на 193 и отначало ми викаха ,че са мн , къде отиваш ... Когато пробвах колата се уплаших за малко да я оттърва ..
Но не съжалявам ,че съм я взел , по-добре е от 520и , вярно гори повече градско 12-14 със сериозно каране , извън 7.5 до 9 , но както казаха колегите усмивката в лицето е друго !!!
Дано направиш правилен избор !!!
Спестявай си парите и след 2,3 години си вземи по-новия модел, нещо по-мощно !!!
Аз минах от 115 на 193 и отначало ми викаха ,че са мн , къде отиваш ... Когато пробвах колата се уплаших за малко да я оттърва ..
Но не съжалявам ,че съм я взел , по-добре е от 520и , вярно гори повече градско 12-14 със сериозно каране , извън 7.5 до 9 , но както казаха колегите усмивката в лицето е друго !!!
Дано направиш правилен избор !!!
- Lefterov
- Потребител
-
Благодаря за мненията колеги, очаквано има разнородни
Аз лично също мислех за чип (от Варна съм и чух добри думи за Тони "Келеша"), като най-логичния и бърз път към това, което искам....просто ме притеснява, че сменях турбо (рециклирах, не чисто ново) и това, че съм с автоматична скоростна кутия - да не и скъся живота и да вляза в 4-цифрен филм с нея. Но колата при всички положения ще си я държа до нова година поне, след това на базата на личен опит и събрани мнения/впечатления ще става каквото ще става 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
turbo написа:Колега, ако ти се струва слаба колата, но е в чудесното състояние, което описваш, най-евтино, бързо и безболезнено е да я чипосаш. Така ще видиш как ще върви след това и ще прецениш достатъчно ли е или не. За мен проблемът не е в това колко е бърза 330д спрямо 320д, а в това, че 4-ри цилиндровият дизел от тези години не работи никак равномерно и създава твърде много вибрации, които на мене лично въобще не ми харесват. От друга страна може да се натъкнеш на доста кофти 6-цилиндров мотор, както казват колегите, не се знае на какво ще попаднеш.
+1 Привет , ще има много мнения и в повечето случаи различни , разликата от 50 коня в трилитровия мотор ще усещаш точно няколко месеца и след това ......... какво ? ще минаваме на М3 . Както каза колегата слагай чип , конете ще се вдигнат прилично , вьрвенето сьщо . На пазара има много коли каквато искаш , но и има много мошеници , и не се знае какво ще купиш . До тук си вкарал доста пари , сложи още малко както казваш и си ти . Аз по моето като го купих за 6500 лв. преди седем години сьм вкарал още 8000 , за да го направя така както аз искам / вьншен вид , по двигател , интериор и т.н. / , някой ще каже - какьв е смисьла , за тези пари - Е90 , вярно така е , но това сьм го давал с години , не на куп ..................но решението все пак си е твое . Колкото до вьрвенето като го взех ми се струваше , че вьрви много , след няколко смени на програми взе да вьрви доста добре почти колкото трилитрово , така го карам вече втора година и виждам , че ПАК не вьрви ............ с две думи ще вземеш по мощен мотор и като му свикнеш ти стават малко конете . Човешкото око насищане няма , все искаме още и още до безкраи . Това е

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега нека ти споделя и моето мнение по въпроса като човек минал през точно тоя филм по точно същия начин,може би от всички колеги преди мен аз те разбирам най-добре.
Когато търсих своята кола си нямах и на идея какво е Е46,не знаех абсолютно нищо за модела,не бях наясно какви екстри изобщо съществуват в този невероятен автомобил Е46,и така дойде деня в който най-накрая намерих свойта кола,а именно Е46 купе фейслифт 320Cd `04,ще приложа и снимка на колата във вида в който я взех,на снимката е и нашия колега Dimitroff.Колата я купих така както я виждаш,с 18-ки джанти,шибидах и до тука с екстрите.
,нямах даже и подлакътник - гола като пушка,но тогава това не ми правеше впечатление защото просто незнаех какво може да има в тази кола
Грешката която направих е да отида на първата национална сбирка на Е46,сбирка след която станах друг човек и буквално се разболях
Последва бясно набиване на пари за М пакет външен,черно кожено рекаро,М волан,нови фарове с бял мигач,нови диодни стопове с бял мигач,черен таван,навигация,ел хром огледало,подлакътник,М топка,кристални плафони,cup holder + coin holder,рингове на километража,angel eyes,черни бъбреци и още доста неща като разход които не искам дори и да смятам на какви пари ми е стъпило,и чесно да ти кажа като човек изсипал толкова пари в тази кола,не си заслужава изобщо...просто при мен нещата бяха по друг начин,от кола 1.8 90 коня бензин се качих на съвсем друг автомобил,пък и мойта беше ремапната когато я взехме..и се получи така,че когато вече бях изсипал всичките пари по колата,се повозих в 330д с ремап и си бях глътнал граматиката,но вече беше толкова ама толкова късно,че няма на къде...и просто се примирих и си карам колата с кеф,правя си я малко по малко подобрявам и така,даже мога смело да твърдя,че колата не ми е омаляла,доста често вечерно време като се возя и няма трафик като и набия камшиците и ми пълни душата,но просто 330д с ремап е съвсем друго ниво...и все пак нека ти споделя и нещо друго,защото от прочетеното досега на твое място бих се отчаял много лично аз...когато купих колата,както казах колата беше вече ремапната,не знам от кого и какво точно е правено,но когато се качвах от мойта кола в друга 320д без чип направо се отчайвах от живота,все едно карах 316i,такова беше чувството...та в този ред на мисли искам да ти кажа,че реално този "чип",за който говориш ти,за мен лично разликата между 320д СЪС и БЕЗ чип е точно толкова силна колкото е разликата между 320д и 330д,прочети пак последния ред който написах и бъди сигурен,че е точно така.Направи един хубав ремап и ще се качиш в съвсем различна кола

p.s можеш да видиш разликата на колата от ден първи досега като сравниш снимката от поста ми с тази от подписа

p.s можеш да видиш разликата на колата от ден първи досега като сравниш снимката от поста ми с тази от подписа

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Lefterov
- Потребител
-
@Колега Max, страхотна колица! Струва ми се, че това което казваш, е и което исках да чуя. Нямам за цел колата ми да е "самолет", по-скоро идеята ми за вървене отговаря на стоково 330D. Аз също се засилих здраво да наливам пари за какво ли не в нея и то без да съм ходил на събор, представям си ако ида какво ще стане
Сега съм се поспрял временно докато уточня сам със себе си какво искам от колата, но мисля, че решението вече придобива яснота 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Lefterov написа:@Колега Max, страхотна колица! Струва ми се, че това което казваш, е и което исках да чуя. Нямам за цел колата ми да е "самолет", по-скоро идеята ми за вървене отговаря на стоково 330D. Аз също се засилих здраво да наливам пари за какво ли не в нея и то без да съм ходил на събор, представям си ако ида какво ще станеСега съм се поспрял временно докато уточня сам със себе си какво искам от колата, но мисля, че решението вече придобива яснота
Един хубав ремап колега и ще се качиш в съвсем друга кола,без да се обиждат другите колеги ама 320д без чип е кракомобил

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2