Приплъзване на съединител
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
Приплъзване на съединител
Здравейте, колеги,
Наложи ми се да карам 150 км с пробита тръбичка за високо налягане от рейла към една от дюзите. В следствие на това всичко стана в нафта и т.н.
Най-голямата поразия, е че съединителя почна да преплъзва осезаемо. Ако покарам така ще се изразходи ли нафтата по него или трябва да се "парфюмира" с нещо.
Тръбичката е заменена, но съединителя какво да го правя?
Другия въпрос е как да разкарам миризмата на нафта от цялата кола и вътре в нея. Вече минах двигателя на вода и се поизми, но всичко е попило тази миризма...
Наложи ми се да карам 150 км с пробита тръбичка за високо налягане от рейла към една от дюзите. В следствие на това всичко стана в нафта и т.н.

Най-голямата поразия, е че съединителя почна да преплъзва осезаемо. Ако покарам така ще се изразходи ли нафтата по него или трябва да се "парфюмира" с нещо.

Тръбичката е заменена, но съединителя какво да го правя?
Другия въпрос е как да разкарам миризмата на нафта от цялата кола и вътре в нея. Вече минах двигателя на вода и се поизми, но всичко е попило тази миризма...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Приплъзване на съединител
Ако си сигурен, че е влезнала нафта при съединителя (мен ме съмнява, но знам ли) - с времето тя ще изчезне. Всичко мазно по триещи се повърхности (една от които е от феродо) изчезва - мазал съм спирачен диск с грес и за секунди греста изтече и спирачките започнаха да си работят нормално.
Si non confectus, non reficiat.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Zagy написа:Ако си сигурен, че е влезнала нафта при съединителя (мен ме съмнява, но знам ли) - с времето тя ще изчезне. Всичко мазно по триещи се повърхности (една от които е от феродо) изчезва - мазал съм спирачен диск с грес и за секунди греста изтече и спирачките започнаха да си работят нормално.
аз пък имам други наблюдения често ми се налага да отварям и поправям телфери (кранове) до 500кг. и там спирачката е на феродов диск около ротора и се захваща за статора, системата е затворена.Та проблема идва от това ,че спирачката не държи дори когато е леко мазно а масло влиза понеже цеха ни е такъв се занимаваме с хидравлика и колкото и малко да е влиза...
Само парцала и обезмаслителя помага , та ако системата е отворена като спирачките нормално е да се изчистят бързо , докато ако системата е затворена и докато си се изчисти това феродо доста време може да мине.
Сега за нафтата не знам как е въпроса но как така ще влезе пък при съединителя...

- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
Имаме напредък! След 2 обиколки на околовръстното почти не преплъзва вече.
Миризмата разбира се си стои, но какво да се прави

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
по магазините продават едни такива димки за купето водят се за прочистване на климатроника, колко го чисти него не знам но в колата ухае страхотно и трайно ... Пускаш климатика на макс само на вътрешна циркулация натискаш флакона той блокира хвърляш "димката" в купето и всичко става облак за около 10 15 мин... аз съм го правил и съм доволен
P.Markovski написа:Имаме напредък! След 2 обиколки на околовръстното почти не преплъзва вече.![]()
Аз бих пробвал да изпръсках двигателя с пароструйка. Може да не изчезне веднага миризмата, но ще отмие голяма част от нафтата, полепнала по компонентите.
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:по магазините продават едни такива димки за купето водят се за прочистване на климатроника, колко го чисти него не знам но в колата ухае страхотно и трайно ... Пускаш климатика на макс само на вътрешна циркулация натискаш флакона той блокира хвърляш "димката" в купето и всичко става облак за около 10 15 мин... аз съм го правил и съм доволен
Това звучи страхотно!

Ще взема да го пробвам, а коя марка и от къде си го купил ти?

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Колега на мен ми се беше скъсало маркучето за обратната нафта и при мен така миришеше доста на нафта, с времето ще се оправи. При мен 1 месец мина и още леко миришеше :-) Така че карай си и не се тревожи ще се измирише лека полека 

8 мнения
• Страница 1 от 1