Проблем с предно дясно стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Проблем с предно дясно стъкло

Мнение от pivanov » 26 Юли 2014, 20:52

Здравейте, днес ми направи проблем предното дясно стъкло, не може да се вдигне. По точно когато го пуснах се чуваше странен звук и си помислих че има камъче в уплътнението но така и така бях натиснал да слезе само до долу и карах и нямах възможност да го спра въпреки странния шум. Този стържещ шум го имаше и при вдигане и тук е проблема, стържи много когато се вдига прозореца. Може да се вдигне до средата след което спира. Днес е събота и никой не работи /утре също/ и сега колата ще трябва да стои в гараж до понеделник.
Когато опитах да помогна на стъклото да се вдигне бутайки до от долу /свалих кората на вратата/ се вдигаше само в задния край, а шума в е предния край. Мисля че не е машинката. Не знам дали има водач на стъклото в предната част на вратата но ако има такъв сякаш там има камъче. Така си го обяснявам. Знам че през форума няма как много да ме насочите, но поне ако може да ми кажете как да откача стъклото и да го вдигна до горе.
Благодаря!
Последна промяна pivanov на 26 Юли 2014, 23:12, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с предно ляво стъкло

Мнение от GecataBMW-E46 » 26 Юли 2014, 20:56

Сваляш кората взимаш си нов водач/и и ги сменяш,има и помашки вариант да наместиш жилото в леглото му и да го вържеш с тел или свински опашки да не изкача от там. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 26 Юли 2014, 20:58

Свалих кората, гледах водачите, защото знам че са проблемни, но ми се видяха здрави. За първо време поне как мога да кача прозореца до горе? Утре като отида до колата ще ги снимам, за да ги види някой, който разбира повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 26 Юли 2014, 21:13

Аз имах подобен случай с едно от задните. Свали се и там си остана. При натискане на копчето се чуваше стържещия звук, който като разчлених вратата се оказа, че е от жилото, което се беше вързало на панделка в ролката :mhihi:
Прозореца го откачаш от водачите и го вдигаш с ръка. Слагаш една летва за контра и караш така докато не го оправиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 26 Юли 2014, 21:14

pivanov написа:Свалих кората, гледах водачите, защото знам че са проблемни, но ми се видяха здрави. За първо време поне как мога да кача прозореца до горе? Утре като отида до колата ще ги снимам, за да ги види някой, който разбира повече.

Само с гледане не стаа свали ги и ще видиш че е изкочило жилото от водача,при задните е по кофти щото като се счупи водача и жилото се разделя на 2 и става на спагети.
Последна промяна GecataBMW-E46 на 26 Юли 2014, 23:48, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 26 Юли 2014, 21:22

Разбрах, утре ще го видя, мислех си че се държи на двата болта размер 8/виждат се само в определено положение на стъклото през едни дупки/, но така и не ги развих защото единия превърташе.

Потребител
Аватар
Кара: е46 / 325 M -SPORT

Re: Проблем с предно дясно стъкло

Мнение от Bogie » 27 Юли 2014, 9:44

Аз си направих мойта с две свински опашки и яко течен метал, ако не вали днес ще си сменям пищялките и ще го снимам. Мисля, че стана доста добре. Не си струва капиталовложението или разправията да се сменя водача, който пък не е много солиден така или иначе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 28 Юли 2014, 12:11

10 лв е водача,пласмасата е доста яка на тези новите водачи не са мръднали от 1 година насам.Иначе става и със свински опашки и със тел въпрос на въображение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 28 Юли 2014, 16:06

Здравейте колеги,
Хубавата новина е, че прозореца отново работи. Но преди да стане минах през малко мъки. Още рано сутринта се събудих и с бащата отидохме до гаража да изкарваме колата. И от там започна да ми върви накриво. Понеже е на края на града няма асфалтиран път и си е трева със стабилен наклон. Еее като започна да буксува... то не беше подпиране с камъни, дъски да зацепи, е накрая излезе. Свалям всичко и ИЗНЕНАДА, преди мен някой се е правил на майстор. Жилото се замотало, предния повдигач счупен и на всичкото отгоре там където е ролката беше отваряно. Купих един ремонтен комплект за 25лв и не не след много към майстора. Той уж правил бмв-та, но ми направи прозореца за малко повече от 5 часа. Започна да разглобява всичко смени жилото, после водачите, но нали ремонтния комплект е китайски има някои разлики, тръбичките в, които влизат жилата за 1 см ко къси, но се компенсира с едни пластмаси и става както трябва да е. Майстора направи няколко опита но винаги жилото се оплиташе в макарата зад машинката. Накрая реши че е точно заради тези пластмаси и ги счупи. Така скъси пътя на жилото. След много псувни най накрая всичко беше монтирано на колата и пак изненада предния повдвигач стои 1-2 см по надолу отколкото трябва да е и цялото стъкло върви на една страна като излиза от рамката си. Свали всичко, и започна да го мисли, казах му да сложим нещо за да заместим онези пластмаси той отказа и пак започна да прави отначало. След час сигурно се нави да сложи нещо и така възстанови дължината на пътя на жилото. А между другото идваха и разни таксита като той им обръщаше внимание и останах за 30 мин сам да си правя прозореца. Чак тогава аз загрях защо предния повдигач стои надолу, иначе кой знае още колко щях да стоя там. И на всичкото отгоре над 5 часа бяхме на слънце докато в сервиза му имаше място и беше много по хладно. Така накрая тръгна всичко платих му 35лв и си заминах. Всичко ми излезе: на майстора 35 + 25 за ремонтния комплект = 60лв и един загубен ден. Не твърдя че сам щях да се справя, но много от постъпките му бяха без никаква логика.
Ако беше само повдигач наистина става лесно, но това с жилата си е малко играчка.
Лек и прохладен ден на всички и благодаря на всички за съветите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Юли 2014, 16:14

тея китаиски ремонтни комплекти дано каратат,трябваше някои на старо да вземеш-оригинален и след време ако се счупи да се счупи водача само,или направо да си ги смениш още при смяната на жилата и да забравиш
Изображение

Назад към E46