Въпрос за оборотите и скоростта на движение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- spiromiro
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: 320 D, 150 hp
Въпрос за оборотите и скоростта на движение
преди няколко дни забелязах нещо и искам да попитам нормално ли е? Когато карам нормално (без да ускорявам по равен път) със 100 км/ч съм с 2000 оборота, а има моменти например когато ускорявам по някой баир на 100км/ч съм със 3000 оборота. Колата е БМВ 320, 150 к.с. автоматик. В началото си помислих, че слиза една скорост надолу, но не е това - включих на ръчни и на таблото пише, че и двата случай съм на 5. Ето снимки (като втората не е много добра

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Въпрос за оборотите и скоростта на движение
Ще ти отговоря така: тичаш с 10км/ч по равна пътека и след това тичаш с 10км/ч по стръмен наклон. Къде използваш по-голямо усилие?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
BMDrago написа:Ще ти отговоря така: тичаш с 10км/ч по равна пътека и след това тичаш с 10км/ч по стръмен наклон. Къде използваш по-голямо усилие?

- spiromiro
- Потребител
-
Мисля, че нещо не разбрах. Ясно ми е че по баир нагоре ще има по-голямо натоварване. Въпроса ми беше нормално ли е на една и съща предавака при една и съща скорост двигателя да е с различни обороти и то много различни?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според мен не е нормално, още повече, че разходомера на втората снимка е леко в червеното дето се вика. Иди на една диагностика.
Si non confectus, non reficiat.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
,,Мисля, че нещо не разбрах. Ясно ми е че по баир нагоре ще има по-голямо натоварване. Въпроса ми беше нормално ли е на една и съща предавака при една и съща скорост двигателя да е с различни обороти и то много различни?''
Колега, ясно е, че или ти не разбираш, или ние не разбираме??? При едни и същи условия е ясно, че оборотите на една и съща кола трябва да са еднакви. Но при теб е еднаква само скоростта, а пътните условия меко казано са коренно различни! В единия случай караш по равно без да ускоряваш, в другия караш на баир и ускоряваш /принудени сме да се сетим, че караш нагоре, а не надолу, нали/! Е как искаш това да става при едни и същи обороти???
Колега, ясно е, че или ти не разбираш, или ние не разбираме??? При едни и същи условия е ясно, че оборотите на една и съща кола трябва да са еднакви. Но при теб е еднаква само скоростта, а пътните условия меко казано са коренно различни! В единия случай караш по равно без да ускоряваш, в другия караш на баир и ускоряваш /принудени сме да се сетим, че караш нагоре, а не надолу, нали/! Е как искаш това да става при едни и същи обороти???
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Странното е че на таблото и в двата случая пише че е на 5-та а оборотите и скоростта за различни. 

- spiromiro
- Потребител
-
Е има ли значение дали ускорявам или не (по баир или не) при положение, че съм на една и съща предавка с една и съща скорост. При ръчна скоростна кутия си мисля, че щом съм със 100 на 2000 оборота на пета няма как със 100 да бъда на 3000 независимо дали ускорявам или не (изключвам движението по инерция). Но понеже колата ми е автоматик и затова питах това което се случва нормално ли е или не. От прочетеното до тук оставам с впечатление, че имам проблем, но моля някой да ми потвърди, че съвсем се обърках 

- spiromiro
- Потребител
-
Evkata написа:Странното е че на таблото и в двата случая пише че е на 5-та а оборотите и скоростта за различни.
То ако беше така нямаше да ме притеснява - притесняваме, че и в двата случая пише 5-та и 100 км, а оборотите са различни.
- Zagy
- нафтения
-
Evkata написа:Странното е че на таблото и в двата случая пише че е на 5-та а оборотите и скоростта за различни.
Аз това се опитах да обясня, но май някои колеги не разбраха... за мен тая кола има някакъв проблем и една евентуална диагностика ще покаже какъв е.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
,,Странното е че на таблото и в двата случая пише че е на 5-та а оборотите и скоростта за различни. ''
Tук вече и аз блокирам? Кое му е странното- да не би на 5-та скорост да не може да се кара и със 80, и със 180 км/час? Най-добре някой от модераторите да се намеси и ако трябва да заключи темата, преди да ни вкарат в психиатрия.
Tук вече и аз блокирам? Кое му е странното- да не би на 5-та скорост да не може да се кара и със 80, и със 180 км/час? Най-добре някой от модераторите да се намеси и ако трябва да заключи темата, преди да ни вкарат в психиатрия.
- Zagy
- нафтения
-
ОК, въпрос от "В" групата (със звездичка) на сборника по математика:
- 100км/ч на 5та предавка на 2000 оборота и 100км/ч на пета предавка при почти 3000 оборота, на една и съща кола. Възможно ли е? Тоест, как при една и съща скорост и една и съща предавка в единия случай имаме 2000 оборота, а в другия 3000?
- 100км/ч на 5та предавка на 2000 оборота и 100км/ч на пета предавка при почти 3000 оборота, на една и съща кола. Възможно ли е? Тоест, как при една и съща скорост и една и съща предавка в единия случай имаме 2000 оборота, а в другия 3000?
Zagy написа:ОК, въпрос от "В" групата (със звездичка) на сборника по математика:
Съгласен съм, единствено ми се е случвало при приплъзване на съединителя, но то е моментно а не константно вдигане на оборотите, а и тук говорим за автомат.И за мен не е нормално.
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Добре не виждате ли,че е в ръчен режим и ако той не върне предавка надолу тя сама няма да го направи нищо,че е автомат,проблем ще ти е ако на автомат/демек драйв/ на баир не иска да ти връща сама предавки надолу ако види зор.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Zagy написа:ОК, въпрос от "В" групата (със звездичка) на сборника по математика:
Ако на 5-та спускаш надолу с малко газ си на 2000 оборота, но ако изкачваш и си напомпил педала до ламарината е възможно да е с повече обороти.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3