Лампичката за маслото светва и след известно време изгасва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Лампичката за маслото светва и след известно време изгасва

Мнение от n4n1 » 22 Юли 2014, 12:02

Здравейте колеги,

Ами общо взето това е проблема. От известно време като запаля колата и лампата за маслото светва в жълто и след 30-40 секунди изгасва след, което не светва до следващият път, в който запаля колата. Проверявам маслото и си има. На някой случвало ли му се е такова нещо? Колата е 320i от 1999 г.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Лампичката за маслото светва и след известно време изгас

Мнение от hacker4eto1 » 22 Юли 2014, 12:43

Проблема е в сензора долу в картера който е... Детска болест е при е46.. с цена от над 250 лв,може и повече вече едва ли ще си го смениш,а заместителя му Хелла мисля ,че беше отново не върши работа.
С какво масло караш колата ? някой път и заради неправилно масло може да се развали..
П.П има страшно много теми във форума свързан с този проблем...Лупичката е добра опция в този случай.
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от n4n1 » 22 Юли 2014, 13:08

Извинявам се че пуснах нова тема, но просто не знаех какво да потърся, за да намеря точно такава тема. Ползвам Castrol, ако не се лъжа беше 5w40, но не трябва да проверя тубата в колата. Този в сервиза беше проверил и каза, че за този модел от тази година се препоръчва това масло. Мисля че е качествено. На мен лампичката не ми пречи, така че, ако не е някакъв сериозен проблем, не мисля да го сменям за толкова пари. Благодаря за отговора :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 22 Юли 2014, 14:40

При мен е така откакто съм си купил колата, вече 2 години и половина почти. 320 бензин 2000 год.
Аз искам да попитам друго. Къде се намира стъпковото моторче, за да го сваля и почистя и какво друго може да се почисти освен него?
Случва ми се понякога, когато са ми високи оборотите и освободя от скорост, направо да изгасне и предполагам, че е от моторчето. Отделно понякога играят оборотите при загрял мотор. Знам, че има теми за моторчето, но четох, че като ще се сваля моторчето, може и още нещо да се почисти заедно с него, но не се сещам какво беше точно. Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Юли 2014, 15:02

n4n1 написа:Здравейте колеги,

Ами общо взето това е проблема. От известно време като запаля колата и лампата за маслото светва в жълто и след 30-40 секунди изгасва след, което не светва до следващият път, в който запаля колата. Проверявам маслото и си има. На някой случвало ли му се е такова нещо? Колата е 320i от 1999 г.

тази лампа показва само нивото на маслото, т.е като стигне средата да те подсети да долееш, щом свети сега датчика е заминал както ти казва колега, или купуваш друго нов задължително оригинален и даваш 250 лв или се изключва софтуерно за 20 лв например и си го проверяваш на пръчката.

Потребител
Аватар

Мнение от emil.ivanov.1968 » 22 Юли 2014, 16:08

100% е от датчика, аз бях сменявал на е46-цата ми. Ако не го смениш е добре да си проверяваш редовно маслото, ако го смениш, тя ще те подсети кога има нужда.

Назад към E46