Дилема за Е46 320D 150hp или 318i N42B20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- xtreemrider
- Потребител
-
Дилема за Е46 320D 150hp или 318i N42B20
Здравейте фенове,отдавна съм се замислил за Е46,обаче още се чудя на кой двигател да се спръ.Интересува ме кое като разход/вървеж/подръжка по си струва,до сега съм карал само бензин и съм малко скаран с дизела,но бих пробвал.Честно казано си харесвам от 325 нагоре,но няма кой да му сипва на 6така,за това съм се спрял на 4 цилиндара.Ще съм ви много благодарен,ако ми отговорите кое си струва повече.Предполагам вече частите са на по достъпнци цени,а не като преди..Благодаря на всички предварително,надявам се съвсем скоро да съм официален член
).

Re: Дилема за Е46 320D 150hp или 318i N42B20
Сега всички които дори и не са виждали N42B20 на живо ще почнат да го оплюват колко калпав двигател е и така нататък а притежателите на такъв екземпляр са повече от доволни стига той да е добре поддържан. Ако ще е BMW да е бензин !
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Вземи си тази, която е по-запазена. Имай предвид, че доста от ОЕМ частите за БМВ са с повишени цени от преди 3-4 год. В някой случаи не е препоръчителна смяна със заместители.
Поддръжката на бензина е по-евтина.
Поддръжката на бензина е по-евтина.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Взимай бензинката колега, сложи една газ и ще се отвозиш......... Мани го дизела, далаверата отдавна се изпари там с вдигането на цената на нафтата+ по-дебелата поддръжка= 0 далавера.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dbanchev написа:Взимай бензинката колега, сложи една газ и ще се отвозиш......... Мани го дизела, далаверата отдавна се изпари там с вдигането на цената на нафтата+ по-дебелата поддръжка= 0 далавера.
точно с този двигател не се знае колко ще се навози

пиши в търсачката този мотор и ще видиш за какъв филм става въпрос като се окоти валветроника.
- xtreemrider
- Потребител
-
Добре,кой двигател бихте ми препоръчали вие и евентуално на газ кой би давал приличен разход"но по принцип ненавиждам газовото",за това се замислих за дизела.
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
oci написа:dbanchev написа:Взимай бензинката колега, сложи една газ и ще се отвозиш......... Мани го дизела, далаверата отдавна се изпари там с вдигането на цената на нафтата+ по-дебелата поддръжка= 0 далавера.
пиши в търсачката този мотор и ще видиш за какъв филм става въпрос като се окоти валветроника.
Ми аз се возя вече 5 г.на тоз мотор и нямам оплаквания!А като гледам и ти караш почти същия мотор!

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Имал съм М47 150 к.с. дизел, сега имам М47 136 к.с. дизел и двата мотора са добри, но М47 150 к.с. е по-префинен и е с по-скъпа поддръжка. Масово всички дизелови БМВ-та преминават през рачичките на хора които разбират от ремап и честно казано, не се замислям дали да си взема БМВ на бензин, та за това избрах дизела. Разхода и на двата мотора варира от 4,5 - 7,5 л. , а при нормално каране, нито бабешката нито като Ален Прост, разхода е между 5,5 - 6,0 л. Другото му предимство е, че на по-дълги разстояния мотора е по-тих от бензиновият, заради ниските си обороти... Общо взето, в сегашно време е по-добре да караш дизел отколкото бензин! Ако си човек който иска да има по-стойностна кола, но нямаш възможност да я караш всеки ден заради разни причини, по-добрият вариант е бензиновият... (лично мнение) 

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
released написа:Имал съм М47 150 к.с. дизел, сега имам М47 136 к.с. дизел и двата мотора са добри, но М47 150 к.с. е по-префинен и е с по-скъпа поддръжка. Масово всички дизелови БМВ-та преминават през рачичките на хора които разбират от ремап и честно казано, не се замислям дали да си взема БМВ на бензин, та за това избрах дизела. Разхода и на двата мотора варира от 4,5 - 7,5 л. , а при нормално каране, нито бабешката нито като Ален Прост, разхода е между 5,5 - 6,0 л. Другото му предимство е, че на по-дълги разстояния мотора е по-тих от бензиновият, заради ниските си обороти... Общо взето, в сегашно време е по-добре да караш дизел отколкото бензин! Ако си човек който иска да има по-стойностна кола, но нямаш възможност да я караш всеки ден заради разни причини, по-добрият вариант е бензиновият... (лично мнение)
150к.с. моторът не е М47, а M47N! М47 е само 136 к.с. и е много по-зле от M47N! И за да не съм

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
desoxr написа:oci написа:dbanchev написа:Взимай бензинката колега, сложи една газ и ще се отвозиш......... Мани го дизела, далаверата отдавна се изпари там с вдигането на цената на нафтата+ по-дебелата поддръжка= 0 далавера.
Ми аз се возя вече 5 г.на тоз мотор и нямам оплаквания!А като гледам и ти караш почти същия мотор!
е точно затова щото и аз го карам същия ама при мен причината е друга взех е90 с този мотор на цената на е46 и затова го карам иначе никога

Това е добре, че нямаш проблеми, като започне да ти свети чека ще почнеш да четеш и да питаш

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
oci написа:desoxr написа:oci написа:dbanchev написа:Взимай бензинката колега, сложи една газ и ще се отвозиш......... Мани го дизела, далаверата отдавна се изпари там с вдигането на цената на нафтата+ по-дебелата поддръжка= 0 далавера.
е точно затова щото и аз го карам същия ама при мен причината е друга взех е90 с този мотор на цената на е46 и затова го карам иначе никога![]()
Това е добре, че нямаш проблеми, като започне да ти свети чека ще почнеш да четеш и да питаш
Е ти нали затова си във форума,за да ни оправяш колите

11 мнения
• Страница 1 от 1