Проблем с тока
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Проблем с тока
Когато взех колата имаше проблем с генератора(презареждаше) и всички лампи(фарове, стопове, купе) премигваха даже имах случаи както си карам и като освободя от скорост колата да изгасне... Закарах я в един сервиз премериха напрежението и се оказа, че презарежда сменихме управлението на генератора и всичко беше точно. Но от известно време забелязвам, че лампите в купето пак премигват но не като преди, а по-малко преди малко слезнах да премеря колко V дава на запалена кола показа 14.6V Това нормално зареждане ли е, или пак презарежда?
П.п преди малко слезнах да си оправя стопа имаше проблем и не даваше хубава маса от време на време свети, като разместя кабелите тръгва и тн... Беше се случило точно като на колегата от тази тема viewtopic.php?f=34&t=5831&start=75 (малко по-надолу е неговото мнение) направих го както го е описал той стопа се оправи светна перфектно, запалих колата и влезнах да се загледам с лампите и ми се стори, че проблема се оправи(не премигат), но да съм сигурен после ще покарам колата на тъмно ще се види най-добре. Дали може проблема да е бил от стопа, че няма хубава маса?
П.п Не се оправи от това... проблема остана явно ще се ходи пак до сервиза където ми сменяха това управление. Но някой само да каже тези 14.6V нормални ли са или е много това?
П.п преди малко слезнах да си оправя стопа имаше проблем и не даваше хубава маса от време на време свети, като разместя кабелите тръгва и тн... Беше се случило точно като на колегата от тази тема viewtopic.php?f=34&t=5831&start=75 (малко по-надолу е неговото мнение) направих го както го е описал той стопа се оправи светна перфектно, запалих колата и влезнах да се загледам с лампите и ми се стори, че проблема се оправи(не премигат), но да съм сигурен после ще покарам колата на тъмно ще се види най-добре. Дали може проблема да е бил от стопа, че няма хубава маса?
П.п Не се оправи от това... проблема остана явно ще се ходи пак до сервиза където ми сменяха това управление. Но някой само да каже тези 14.6V нормални ли са или е много това?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Проблем с тока
13,9-14,2 съм чел някъде че трябва да е и уредчето ако има отклонение например 0,5 -да нормално е

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
unikalen88 написа:13,9-14,2 съм чел някъде че трябва да е и уредчето ако има отклонение например 0,5 -да нормално е
Казаха ми, че трябва да се мери на включени фарове, пуснат вентилатор, халогени... аз мерих без нищо пуснато просто запалена.
Ще видя пак да премеря на всичко пуснато колко ще покаже.
HackeD написа:unikalen88 написа:13,9-14,2 съм чел някъде че трябва да е и уредчето ако има отклонение например 0,5 -да нормално е
Казаха ми, че трябва да се мери на включени фарове, пуснат вентилатор, халогени... аз мерих без нищо пуснато просто запалена.
Ще видя пак да премеря на всичко пуснато колко ще покаже.
И около 1800-2000 оборота.
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
В сервиза където ми сменяха управлението днес минах и пича ми каза, че имало малки кабели(маса) по купето които са за светлините и най-вероятно е от тях проблема, някой да има идея къде се намират тези кабелчета?
Пулсации на напрежението почти винаги е свързано с проблем в алтернатора.
Виж да замерят напрежението с осцилоскоп.
Виж да замерят напрежението с осцилоскоп.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
Та някой няма ли идея къде може да се намират тези кабелчета?
7 мнения
• Страница 1 от 1