Претапициране или боядисване на седалка?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Претапициране или боядисване на седалка?

Мнение от HackeD » 12 Юли 2014, 14:42

Дясната ми седалка е зле, няма скъсано само протрито но е доста грозно и се чудя дали да се занимавам с боядисване на седалката или направо претапициране на едно място ми искат 200лв но не помня дали с естествена или изкуствена кожа, но не вярвам да е естествена. :D
А за боядисването говорих с тези пичове https://www.facebook.com/avtorenovacia.plovdiv?fref=ts казаха ми 90лв. Изобщо да се занимавам ли с боядисване защото, да не стане така след някой месец да започне да пада боята?
На места чета добри мнения за боята, на други че за нищо не ставала след няколко месеца пада някой да е правил процедурата и да сподели мнение?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Претапициране или боядисване на седалка?

Мнение от host » 12 Юли 2014, 14:51

Щом обикновен силвър за кожа (обсъждано е във форума) нанесен на салона държи над 2г (само от толкова имам наблюдения) ... смятай колко трябва да държи боята ако не стане някой фал при нанасянето. Но за тия пари ако може да си намериш читава седалка няма какво да го обсъждаме. Оригиналното и здравото си е винаги за предпочитане.

Нз дали имат общо тия бои на тапицерите със силвъра (техните сигурно и си ги лакират от горе с някакъв лак), но силвъра му разказва играта ако го търкаш отгоре като си омаза ако си се занимавал по колата и т.н. ако само има допир с чисти ръце и дреги, включителни и изпотяването и потта не го морят - поне аз така съм забелязал. Но волана ако го намацаш примерно с боя и се качваш с омазани ръце в разни мръсотии и смазки, точно за 2 седмици вече е компот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 12 Юли 2014, 17:16

Не се занимавай с боядисване. Виждал съм такива седалки и след няколко месеца е грозна картинка. Пребоядисването се използва най-вече от търговците преди продажба на кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 12 Юли 2014, 17:18

Каквото и да решиш да правиш (боядисване или претапициране) знай че трябва да направиш и двете седалки, защото ще има разлика и ще те дразни ако направиш само едната.
Внимавай с боите, които се продават б БГ, защото не са качествени и цапат дрехите после.
Аз моите седалки ги боядисвах 2009-та и не са мръднали до сега, но боята е испанска и тук не може да се купи. Не мога и да поръчам на приятел да донесе, защото всеки пътува само с ръчен багаж и знаеш че течности със самолет не може да се пренасят.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 12 Юли 2014, 17:22

Това за цвета хубаво... ама колата съм я взел преди 3 месеца, а собственика преди мен я претапицирал шофьорската и е чисто нова... И някакси не ми се дават още 200лв да си махна новата кожа от седалката и да сложа същата. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 12 Юли 2014, 18:05

HackeD написа:Това за цвета хубаво... ама колата съм я взел преди 3 месеца, а собственика преди мен я претапицирал шофьорската и е чисто нова... И някакси не ми се дават още 200лв да си махна новата кожа от седалката и да сложа същата. :yes:

Ми значи лесно.... Питай човека къде е тапицирал шофьорската седалка и изпрати пасажерската на същото място. Така ще стане еднакво, а и вече си видял как работят тапицерите и знаеш какъв ще е крайният резултат.

Назад към E46